• gevaren van diabetes en hoge bloeddruk

Gevaren van diabetes en hoge bloeddruk

2017-05-02T10:54:43+01:00april 12th, 2012|Hoge Bloeddruk|3 Reacties

Laatste update: door

Gevaren van diabetes en hoge bloeddruk

diabetes en hoge bloeddrukWanneer je last hebt van diabetes en een te hoge bloeddruk is het extra belangrijk om de bloeddruk direct te verlagen.

Dit komt omdat de complicaties en symptomen van diabetes velen malen erger kunnen worden bij een verhoogde bloeddruk.

In dit artikel ga ik het hebben over de link tussen hoge bloeddruk en diabetes.

Wat is diabetes

Ik heb het nog niet eerder uitgebreid gehad over diabetes op OptimaleGezondheid.com. Echter, steeds meer mensen krijgen last van de chronische aandoening en onderzoek laat zien dat er een link bestaat tussen diabetes en hoge bloeddruk.

Wanneer je last hebt van diabetes heeft het lichaam problemen om suiker (wordt ook wel glucose genoemd) om te zetten in energie. Hierdoor blijft te veel suiker in je bloed zitten die de organen aantast in plaats van dat het de organen helpt.

Wanneer je een  maaltijd eet worden de voedingsstoffen omgezet in energie. Vervolgens wordt glucose gestuurd naar de cellen voor energie. Dit proces wordt ondersteund door insuline en bij diabetes gaat het juist hier mis. De alvleesklier is niet in staat voldoende insuline te produceren waardoor het gehele proces op de hobbel loopt.

De insuline zorgt ervoor dat de suiker in de cel komt om verbrand of opgeslagen te worden. Daardoor verbranden je spieren het als je beweegt of het wordt opgeslagen als vet als je niet beweegt.

Er  zijn meerdere vormen van diabetes.

Onderscheid wordt gemaakt tussen 2 types diabetes:

  • Type 1 diabetes: Er wordt geen insuline gemaakt waardoor glucose niet naar de cellen gaat.
  • Type 2 diabetes: Er wordt te weinig insuline geproduceerd.

Symptomen diabetes

De symptomen van diabetes verschillen per persoon en zijn afhankelijk van welk type diabetes iemand last heeft. Daarbij kan het ook heel goed zo zijn dat je het een lange tijd niet door hebt dat er sprake is van problemen met de alvleesklier. Mensen kunnen jarenlang rondlopen met diabetes zonder dat ze het doorhebben. Dit is vooral van toepassing bij diabetes type 2 waarbij de symptomen zeer subtiel kunnen zijn.

Hieronder