Gezond aankomen voor mensen met ondergewicht

2017-01-18T02:06:19+01:00september 17th, 2013|Aankomen|26 Reacties

Laatste update: door

Gezond aankomen voor mensen met ondergewicht

Bij de meeste Nederlanders is "jaloers" waarschijnlijk het woord dat in ze opkomt wanneer ze horen dat iemand moeite heeft met aankomen. De meeste mensen zitten juist aan de andere kant van het spectrum en proberen gewicht te verliezen. Het is echter niet zo gemakkelijk om gezond aan te komen als je zou denken.

Aankomen of gewicht er weer bij kan net zo moeilijk zijn als het verliezen van gewicht voor de meeste mensen is. Wanneer mensen proberen aan te komen op een slimme, gezonde manier, dan gelden veel van dezelfde uitgangspunten bij het aankomen die ook gelden bij het verliezen van gewicht.

Niet iedereen moet afvallen

Niet iedereen wil of moet gewicht verliezen. Soms is het zelfs van levensbelang dat mensen weer een paar kilo aankomen. Het kan nodig zijn om aan te komen indien:

  • Je een ernstige ziekte of langdurige ziekenhuisopname hebt gehad
  • Je extreem dun bent en er beter uit wilt zien of je beter voelen
  • Je een atleet bent die extra kracht en spieren wil hebben om beter te kunnen presteren
  • Voor oudere mensen die onbedoeld gewicht hebben verloren

Gezond eten blijft belangrijk

Mensen die proberen aan te komen merken soms dat ze gewoon het eten niet meer weg krijgen. Je kunt maar een bepaalde hoeveelheid op een dag eten en dus is het belangrijk dat ze ervoor zorgen dat de producten die je eet meer calorieën bevat dan normaal voedsel.

Hoewel sommige mensen misschien denken dat dit een vrijbrief is om gewoon de hele dag pannenkoeken, Mars repen en pizza te eten is het natuurlijk wel belangrijk om gezond en verantwoord aan te komen.

Dit is niet zo gemakkelijk als mensen denken.

Calorieën tellen mee, maar voedingsstoffen ook