Gezond eten rond de feestdagen – 8 handige tips om de feestdagen te overleven!

2017-01-16T04:46:35+01:00december 12th, 2013|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

Gezond eten rond de feestdagen –  8 handige tips om de feestdagen te overleven!

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt is hoe kan ik tijdens de feestdagen ook gezond blijven eten? Tijdens de feestdagen genieten we allemaal van de goede atmosfeer en natuurlijk lekker eten. Echter, wanneer je op je figuur let kunnen de feestdagen wel voor onnodige stress zorgen, hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat niet teveel aankomt?

Wat als ik je zou zeggen dat het dit jaar anders kan zijn, ik heb een paar handige tips voor je samengesteld zodat je ook tijdens de feestdagen gezond én lekker kunt koken.

Feestdagen en aankomen

We hebben o.a. nieuwjaarsdag, oudejaarsdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Pinksteren, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en natuurlijk 1e en 2e Kerstdag. Daarnaast zijn er ook nog andere feestdagen! Als je de lijst bekijkt dan telt het toch wel aan en wanneer je een gezond voedingspatroon hanteert kunnen deze dagen je toch uit de routine halen.

Volgens een onderzoek(1) gedaan in Ierland (kon geen Nederlands onderzoek vinden) komt 25% van de mensen 1.5 kilo aan en 23% 1 kilo aan. Daarnaast eet maar liefst 47% anderhalf keer zoveel en 24% maar liefst twee keer zoveel tijdens de feestdagen.

Ik denk dat in Nederland vergelijkbare resultaten te zien zijn.

De