Gezonde Gewoonte: Drink elke dag groene thee

2015-03-10T09:13:03+00:00maart 10th, 2015|Tip van de dag|2 Reacties

Laatste update: door

Video thumbnail for vimeo video Het Paleo dieet tegen jeugdpuistjes?Er zijn enorm veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van groene thee. Zo is er bijvoorbeeld een interessant onderzoek gedaan naar de ''longevity'' van de mensen in Okinawa. Wat blijkt? Ze drinken veel groene thee en volgen een mediterraan voedingspatroon. Uit dat oogpunt alleen is het raadzaam om elke dag tenminste 1 kop groene thee te drinken!

Verder is er ook uitvoerig onderzoek gedaan naar groene thee en de ontwikkeling van kanker. In het onderzoek ''Cancer-preventive effects of drinking green tea among a Japanese population'' is naar voren gekomen dat groene thee inderdaad een positief effect heeft op je gezondheid.

Al met al, genoeg redenen om vandaag nog groene thee te gaan drinken!

2 Reacties

 1. Gerda 11 maart 2015 om 10:02 - Antwoorden

  Goedemorgen,
  Vraagje,ikzelf drink de groene thee van Zonnatura,is die net zo goed als de losse groene thee?

  • Robert Jan Hendriks 11 maart 2015 om 12:53 - Antwoorden

   Beste Gerda,

   Hoe verser de thee, des te meer van de goede gezonde eigenschappen er nog inzitten. De meest gezonde thee is daarom verse losse thee. Ik zie dat Zonnatura zowel losse thee als theezakjes verkoopt. Het voordeel van losse thee is dat deze niet het hele fabricageproces om de thee in de theezakjes te krijgen heeft doorlopen, daarom is losse thee over het algemeen verser. Het merk Zonnatura lijkt me niks mis mee, het is een biologische thee.

   Groet,
   Jack

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: