• gezondheidsvoordelen van bonen

De gezondheidsvoordelen van artisjokken

2016-11-30T09:13:55+01:00augustus 23rd, 2013|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

De gezondheidsvoordelen van artisjokken

Artisjokken zijn groenten die normaal gesproken worden gebruikt als bijgerechten, vooral in veel verschillende mediterrane gerechten. Artisjokken zijn echter niet alleen lekker met een unieke smaak, maar er zijn ook veel verschillende voordelen voor de gezondheid van het eten van artisjokken.

Artisjokken krijgen van verschillende wetenschappelijke onderzoekers steeds meer aandacht, vooral vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten dat in artisjokken zit. Als we het hebben over artisjokken die worden gebruikt voor medicinale doeleinden, dan hebben we het vaak over de blaadjes van de artisjok. Wanneer de bladeren gedroogd zijn worden ze vaak gebruikt om een thee van te trekken. Ook hier geldt dat voor je gebruik maakt van artisjok thee voor de gezondheid, het belangrijk is eerst een arts te raadplegen.

Artisjok extract is een van de weinige kruiden die klinische proeven en experimenten heeft doorstaan en ook positieve resultaten heeft opgeleverd. Van artisjok extract is het bewezen dat het met veel verschillende gezondheidsproblemen kan helpen, van diabetes tot het genezen van een kater. Een van de gunstige voordelen voor veel mensen is het feit dat artisjokextract kan helpen met gewichtsverlies.

Wat geschiedenis over de artisjok

De artisjok is een van de oudste gecultiveerde groenten die we kennen. Artisjokken komen oorspronkelijk uit Ethiopië, maar vandaag de dag is Italië de grootste producent van deze groente ter wereld. Het gebruik van artisjokken voor een goede gezondheid is echter niets nieuws, al voor Christus gebruikten de Grieken en Romeinen de artisjok al om de spijsvertering te verbeteren.

In die tijd waren artisjokken enkel alleen beschikbaar voor rijke mensen omdat ze gewoon niet overal te krijgen waren. Zowel de Fransen en Spanjaarden importeerden de artisjok naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig worden er in Californië grote hoeveelheden artisjokken verbouwd.

Het mediterrane dieet

In