Goede voornemens: 3 tips om jouw voornemens te halen!

2017-01-16T04:38:03+01:00december 23rd, 2013|Goede Voornemens|0 Reacties

Laatste update: door

Goede voornemens: 3 tips om jouw voornemens te halen!

Wanneer het nieuwe jaar in zicht is beginnen we allemaal na te denken over de afgelopen 12 maanden. Wat heb je allemaal bereikt afgelopen jaar? En wat is niet gelukt en wil je oppakken het aankomende jaar? Ik zie zelf het nieuwe jaar als een kans om jezelf opnieuw uit te vinden, een frisse start!

Het kan goed zijn dat je het nieuwe jaar wilt beginnen met een gezondere leefstijl, of eindelijk stoppen met een aantal ongezonde gewoontes zoals roken, of iets totaal anders!

In dit artikel zal ik je 3 handige tips geven om het nieuwe jaar goed in te gaan. Maar ook je kennis te laten maken met een aantal valkuilen wat betreft de goede voornemens.

Wat zijn goede voornemens überhaupt?

Voordat ik je tips ga geven, laten we eerst even de definitie van voornemens naderhand bekijken. Volgens de Van Dale betekent het woord ‘’voornemen’’ plannen of streven naar. Met andere woorden, een beslissing nemen om iets wel of niet te doen, een doel hebben.

Aan de andere kant, een wens is iets wat we graag zouden willen, maar niet geheel zeker van zijn. Je zou daarom kunnen stellen dat de goede voornemens een speciaal moment is om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Echter, de voornemens moeten wel gezien worden als concrete doelen en niet als een ‘’wens’’.

Goede voornemens top lijst afgelopen jaren