• Goede voornemens – Ben jij klaar voor het nieuwe jaar

Goede voornemens - Ben jij klaar voor het nieuwe jaar?

2015-12-30T04:46:42+01:00december 30th, 2015|Goede Voornemens|0 Reacties

Laatste update: door

Goede voornemens - Ben jij klaar voor het nieuwe jaar?goede voornemens

We zijn er allemaal schuldig aan. We hebben goede voornemens opgesteld voor het komende jaar en zodra 2 januari eraan komt, zijn we onze goede voornemens alweer vergeten.

Sommigen onder ons doen daadwerkelijk hun best om ook echt aan deze voornemens te werken, maar vaak duurt ook dit niet langer dan enkele weken en is de wilskracht tegen februari al niet meer sterk genoeg.

Maar het kan ook anders. Alleen omdat de meesten van ons hun goede voornemens opgeven, wil niet zeggen dat het nutteloos is om ze te maken.

Het nieuwe jaar is juist een uitstekende tijd hiervoor, omdat we het idee hebben dat het een vers begin en een nieuwe kans is.

Als jij dus ontevreden bent over (bepaalde onderdelen van) je leven, dan is dit een geweldige kans om dit te veranderen – maar dan moet je het wel goed aanpakken!

Maar hoe zorg je ervoor dat je je goede voornemens nu zo opstelt dat ze een echt verschil maken in je leven en ook nog eens haalbaar zijn?

Daar ga ik het in dit en de volgende artikelen over hebben.

Laten we beginnen...

De investering van goede voornemens

Investering, zeg je? 

Natuurlijk, je dacht toch niet dat je helemaal niets investeert in goede voornemens?

Het lijkt erop dat iedereen van het idee houdt om positieve veranderingen in zijn leven te maken, maar in de praktijk staat er meestal iets tussen jou en je doel.

Dan heb ik het natuurlijk over hoe veel tijd, energie, mentale weerstand, focus, wilskracht en soms zelfs financiele middelen je hebt.

Voordat je dus begint met een lijst van goede voornemens, is het belangrijk dat je eerst bekijkt welke veranderingen eigenlijk belangrijk voor je zijn in je leven.

Soms kan het zijn dat je alleen een verandering