Genitale Herpes

Laatste Update: 29 oktober 2017

Herpes genitalis: 15 tips om het te voorkomen, te onderdrukken en uitbraken te genezen

Drink

Een van de meest voorkomende virussen is het herpesvirus. Dit herpesvirus openbaart zich bij mensen meestal als een koortslip of als herpes genitalis, ofwel herpes rond je geslachtsdelen.

In bijzondere gevallen kan herpes ook in je oog of zelfs in de hersenen gaan zitten.

In dit artikel wil ik je voorlichten over herpes genitalis. Over deze vorm van herpes wordt veel geheimzinniger gedaan dan over een koortslip, toch is het hetzelfde virus dat de klachten veroorzaakt en het is belangrijk dat je weet hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen het krijgen van herpes genitalis.

Herpes genitalis is namelijk een heel erg vervelende aandoening en omdat je altijd drager van het virus blijft zal je er de rest van je leven rekening mee moeten houden als je eenmaal besmet bent.

Het herpes virus uitgelegd

Het herpes virus is een van de meest voorkomende virussen. Meestal is er sprake van het HSV1 virus, dit is de versie die zorgt dat je last krijgt van een koortslip. Ongeveer 75% van de mensen draagt antilichamen tegen dit virus in zich, dat wil zeggen dat driekwart van de mensen ooit in aanraking zijn gekomen met dit virus.

Eenmaal besmet is altijd besmet, het herpes virus is niet te genezen.

Echter, herpes genitalis komt een stuk minder vaak voor. Per jaar worden er ongeveer 12000 mensen besmet met deze variant van herpes. In tegenstelling tot de koortslip, die eigenlijk niet te vermijden is omdat driekwart van de mensen je potentieel kan besmetten, kun je wel degelijk extra moeite doen en voorzorgmaatregelen nemen om te voorkomen dat je besmet wordt met het herpesvirus op of rond je genitaliën.

Om je te weren tegen genitale herpes is het belangrijk om te weten dat er meerdere herpesvirussen bestaan. Om te beginnen heb je het HSV1 virus, dit is de variant die 75% van de mensen bij zich draagt en normaal gesproken voor een koortslip zorgt.

Echter, besmetting het HSV1 virus in de mond kan bij lichamelijk contact zich ook nestelen in je geslachtsorganen.

Tip 1 Vermijd contact tussen een koortslip en de geslachtsorganen

Dit is dan ook tip nummer  1 om te voorkomen dat je last krijgt van HSV1 op je geslachtsorganen. Een koortslip bij je bedpartner kan bij jou dus een koortslip veroorzaken, maar dus ook herpes op je geslachtsorganen.

Dus als je bedpartner een koortslip heeft is het heel onverstandig om orale seks te hebben, de kans dat jij besmet wordt met het herpesvirus op je genitaliën is op dat moment groot.  Gewoon niet doen dus!

Tip 2 Voorkom zelfbesmetting

Je zou het misschien niet denken, maar je kunt jezelf ook een herpesbesmetting op je genitaliën bezorgen! Als jij last hebt van een koortslip, de welbekende blaasjes en wondjes op je lippen en je zit met je vingers aan de wondjes, bijvoorbeeld omdat het even jeukt en je wast je handen niet direct daarna, dan kun je als je niet veel later even naar het toilet moet jezelf onbedoeld onder de gordel besmetten.

Was dus altijd je handen als je last hebt van een koortslip en voorkom dat je jezelf voor een tweede keer besmet, maar dan op een nog vervelendere plek.

Naast het HSV1 virus dat meestal verantwoordelijk is voor de koortslip is er een ander herpesvirus dat zich voornamelijk richt op de geslachtsdelen. Dit is het HSV2 virus. Ook bij het HSV2 virus is het mogelijk dat dit virus in de eerste instantie voor problemen zorgt rond de geslachtsdelen via besmetting zich ook nestelt in je gezicht.

Dus het bovengenoemde verhaal kan ook omgekeerd plaatsvinden, dus wees er voor beducht dat je niet jezelf of je partner op meerdere plekken infecteert!

Tip 3 Geen seksuele contacten als het virus actief is

Het HSV2 virus dat in de meeste gevallen verantwoordelijk is voor herpes genitalis is, als het virus actief is, bijzonder besmettelijk. Het beste is om dan geen seksuele contacten te hebben.

De reden dat voorbehoedsmiddelen niet voldoende zijn is dat de blaasjes meestal juist in het gebied om de vagina of penis zitten en juist die gebieden worden door voorbehoedsmiddelen niet beschermd.

Ook als je een vaste partner hebt, zelfs als diegene ook al besmet is, is het nog verstandig om tijdens de meest besmettelijke periode even geen seks te hebben.

Laat je huisarts eerst uitzoeken wie met welke type virus besmet is, het namelijk komt voor dat je eerst met het HSV1 virus besmet raakt en daardoor genitale herpes krijgt, om vervolgens nog een keer besmet te raken met het HSV2 virus en je twee verschillende virussen hebt die beide herpes genitalis veroorzaken.

Tip 4 Altijd veilige seks

Als jij of je partner drager is van het herpesvirus, ongeacht welke variant het is, is het heel verstandig om altijd veilige seks te hebben met voorbehoedsmiddelen. Het herpesvirus is weliswaar minder besmettelijk als het niet actief is, maar de kans is groot dat je elkaar besmet.

Zelfs een condoom biedt geen volledige garantie, maar uit de praktijk blijkt dat veilige seks veel besmettingen voorkomt in de periode dat het herpesvirus niet actief is.

Helaas heb je geen garantie dat je nooit besmet raakt met het herpesvirus. Echter, ook als je drager van het virus bent zijn er een heleboel manieren om ervoor te zorgen dat je niet constant met klachten rondloopt, met name ervoor zorgen dat je immuunsysteem op peil blijft is erg belangrijk.

Sterke weerstand door voeding

Je kunt je weerstand ondersteunen met de juiste voeding te eten, hierdoor is de kans dat herpes in remissie blijft groter en heb je ondanks dat je besmet bent geen klachten. De meeste mensen die met herpes besmet zijn ondervinden alleen klachten als de weerstand verzwakt is door bijvoorbeeld de griep.

Tip 5 Lysine

Er zijn specifieke voedingsmiddelen die extra goed voor je zijn als je herpesuitbraken wilt voorkomen. Onderzoeken hebben aangetoond dat lysine je lichaam helpt in het voorkomen dat herpes zich kan vermenigvuldigen.

Lysine moet je echter wel in redelijk hoge doseringen nemen om het onderdrukkende effect ervan te kunnen genieten. De proefpersonen voor het onderzoek namen een dosis van 1000 mg lysine per dag.

Voedingsmiddelen die veel lysine bevatten zijn vooral de voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. Eiwitten vind je vooral in zuivel, eieren, kip, lam, rundvlees en vis. Natuurlijk zit er ook veel lysine in varkensvlees, maar varkensvlees is over het algemeen veel vetter.

Een bijzondere fruitsoort die heel erg goed in een dieet tegen herpes past is de avocado. Een avocado bevat in tegenstelling tot andere fruitsoorten voornamelijk eiwitten en is dus een hele goede bron van lysine.

Om aan de 1000 milligram lysine te komen zonder dat je ook heel veel arginine binnenkrijgt is het wel verstandig om een gedeelte te supplementeren anders krijg je weliswaar veel lysine binnen maar ook heel veel arginine.

Tip 6 Vitamine C

Vitamine C vind je vooral in fruit. Je kunt helaas niet alle fruit eten omdat je rekening moet houden met arginine.

Er zijn maar een paar fruitsoorten waarmee je moet oppassen vanwege de arginine en dat zijn:

  • aardbeien
  • bananen
  • bosbessen
  • citrusvruchten

De fruitsoorten die het beste passen in het anti-herpesdieet waarbij je ook rekening houdt met zomin mogelijk arginine zijn:

De reden dat vitamine C goed in je anti-herpesdieet past is dat de vitamine C weer een belangrijke rol speelt in de opname en handhaven van de lysine in je lichaam. Dus je kunt wel veel lysine nemen, maar zonder de vitamine C heeft dat niet zoveel zin.

Tip 7 Bioflavonoïden

Bioflavonoïden zijn weer de stofjes die helpen voorkomen dat de vitamine C oxideert. Je ziet al dat je lichaam een complex systeem is waarbij het ene stofje het andere stofje helpt met behulp van nog weer een ander stofje.

De reden dat ik de bioflavonoïden apart meld is dat je doordat je voeding met veel arginine te mijden je al snel tekorten krijgt.

Immers, in een normaal dieet haal je de bioflavonoïden uit uien, citrusvruchten of druiven.

Dat valt allemaal weg, dus daarom is het heel belangrijk dat je dat fruit dat je nog wel mag eten ook vaak eet.  Je aanvoer van bioflavonoïden, ook wel vitamine P genoemd (al is het strikt genomen geen vitamine) is beperkt.

Eventueel kun je de bioflavonoïden ook als supplement nemen, het is belangrijk dat je veel lysine en vitamine C binnenkrijgt, de bioflavonoïden zijn weer de knechtjes van de vitamine C, dus die zijn ook weer nodig.

Dat is het nadeel als je door herpes moet gaan oppassen met de hoeveelheid arginine, je verstoort een voedingspatroon en die verstoring leidt aan de andere kant tot tekorten, deze tekorten vang je dan kunstmatig op om per saldo toch een normale inname van voedingsstoffen te hebben.

Tip 8 Vermijd arginine

Zoals lysine juist werkt om herpes tegen te gaan doet arginine het tegenovergestelde. Arginine bevordert de herpes juist. Daarom is het verstandig om voedingsmiddelen die veel arginine bevatten uit je dieet te schrappen.

Juist omdat voedingsstoffen vaak lysine en arginine bevatten is dit soms lastig. Daarom spreekt men meestal ook over een positieve of negatieve lysine/arginine verhouding. Dus als iets per saldo veel meer lysine dan arginine bevat heb je een positieve verhouding.

Echter, dit is niet alleszeggend, sommige voedingsstoffen bevatten enorme hoeveelheden lysine en arginine, dan is per saldo de verhouding wel positief, maar je krijgt wel heel veel arginine binnen.

Als je je aan de onderstaande lijst houdt wat betreft voeding dat veel arginine bevat en je dus zomin mogelijk moet consumeren om herpes te voorkomen dan zit je qua arginine inname wel goed.

Arginine komt in grote hoeveelheden voor in:

  • chocola
  • pindakaas
  • volle granen en graanproducten
  • alle noten en zaden
  • gelatine
  • uien
  • knoflook
  • champignons
  • linzen
  • sojaproducten
  • peulvruchten
  • bieten
  • alle koolsoorten behalve bloemkool
  • komkommer
  • spruitjes

Sterke weerstand door stress te voorkomen

Je zult het zelf misschien al wel eens gemerkt hebben, op het moment dat je weerstand wat minder is steekt het herpesvirus de kop op.  Dit wil je natuurlijk voorkomen en een van de belangrijkste factoren, naast voeding, die een enorme impact heeft op het welzijn van je lichaam is stress.

Stress zorgt ervoor dat je lichaam overgaat in de noodstand, onder invloed van de stresshormonen wordt er meer energie naar je spieren geleid, je bloeddruk gaat omhoog en je wordt alerter. Al deze extra energie komt toch ergens vandaan. Het resultaat is dat je spijsvertering en je immuunsysteem even laag op de prioriteitenlijst komen te staan en dus geen energie krijgen.

Je kunt dus wel nagaan welk effect langdurige stress op het krijgen van een herpesuitbraak heeft. Juist als je immuunsysteem op apegapen ligt vanwege de stress dan komt Mr. Of Mrs. Herpes weer tevoorschijn.

Tip 9 Antistresstechnieken

Je kunt daarom maar een ding doen en dat is stress tegengaan. Ik zal je een aantal basistechnieken uitleggen wat betreft stress, vanuit die basis kun je zelf besluiten of deze technieken voldoende zijn of dat je nog extra technieken wilt toepassen.

Stap 1 in het tegengaan van stress is het vaststellen van wat of wie jij stress krijgt. Dus je kijkt eens heel kritisch naar je directe omgeving, zitten daar situaties of personen tussen die jouw alleen maar stress brengen terwijl je er eigenlijk niets voor terugkrijgt?

Als je zulke energiezuigende situaties of personen hebt gevonden, wat ga je ermee doen?

Kun je deze situaties voorkomen of vermijden dan doe je dat als eerste. Personen die jou alleen maar ergernis bezorgen kun je beter (wat) afstand van nemen.

Vervolgens ga je kijken of jij invloed hebt op bepaalde situaties of personen. Als jij je groen en geel ergert aan je baas dan kun je daar weinig aan veranderen totdat je een andere baan hebt gevonden.

Heb je ergens geen invloed op dan heeft het ook geen zin om daar je energie aan te verspillen in de vorm van ergernis.

Maar stress hoeft niet alleen negatief te zijn in de vorm van ergernis, het kunnen ook zorgen zijn. Zorgen om je gezondheid, zorgen om je financiën, zorgen om je kinderen. Ook hier geldt weer de vraag of je er invloed op kunt uitoefenen.

Als je invloed hebt op de situatie dan ga je proberen de situatie te bespreken en op te lossen.

Als iets buiten jouw macht ligt dan kun je je beter richten op hoe je ermee om leert gaan. Je blijft dus niet stilstaan in het moment, je richt je op wat komen gaat en je bereid je voor op de dingen die komen gaan.

Op die manier maak je jezelf weerbaarder omdat je bent voorbereid, ook al is de situatie nog zo vervelend, beangstigend of triest.

Daarnaast kun je proberen je geest leeg te maken, dit kun je doen door een paar keer in de week te gaan mediteren of aan mindfulness te doen. Dit zijn oefeningen die je helpen de gedachtestroom te stoppen, op die manier leer je beter te ontspannen op de momenten dat je daar tijd voor hebt.

Doordat je het ontspannen beter onder de knie krijgt wordt je belastbaarheid ook groter en de kans op overmatige stress wordt zo weer minder.

Sterke weerstand door gezonde leefstijl

Naast de juiste voeding en het tegengaan van stress is je immuunsysteem ook afhankelijk van de factor leefstijl wil het op zijn best kunnen functioneren. Vooral als je besmet bent met het herpesvirus kunnen de consequenties van een weekendje stappen nog veel vervelender dan alleen de kater.

Tip 10 Minder drinken

Alle alcohol die je drinkt moeten door je organen weer uit je bloed worden gefilterd. Uiteindelijk is alcohol eigenlijk een gifstof en is een avondje flink drinken een flinke aanslag op je lichaam. Je lichaam moet herstellen van al die alcohol die rijkelijk door het systeem heeft gevloeid.

Daarnaast zit je natuurlijk met het probleem arginine, want zoals je in het bovenstaande lijstje hebt kunnen lezen zijn granen en druiven niet aan te raden als je herpes hebt. En precies die twee ingrediënten vormen de basis voor bier en wijn, de meest gedronken alcoholische dranken.

Dus alcohol triggert herpes op twee manieren: de alcohol en de arginine. Drink dus zo min mogelijk!

Tip 11 Stop met roken

Roken verzwakt op alle mogelijke manieren je lichaam. Het tast je bloedsomloop aan en het veroudert je huid. Neem alleen deze twee factoren samen en je kunt wel nagaan dat ook roken een trigger is voor herpes.

 Tip 12 Voldoende lichaamsbeweging

Je zou het misschien niet direct zeggen maar lichaamsbeweging kan je wel degelijk helpen in het voorkomen van een herpesuitbraak. Lichaamsbeweging stimuleert tal van processen, je conditie verbetert in het algemeen, maar ook de conditie van je cardiovasculaire stelsel zal op peil blijven. Dit betekent heel simpel dat jij je lichaam overal voorziet van zuurstof en voedingsstoffen.

Mocht er ergens een probleem zijn dan kan je immuunsysteem via je bloedbaan de stoffen sturen naar de plekken waar een indringer is in de vorm van herpes.

Maar dat is nog niet eens het meest belangrijke element van voldoende lichaamsbeweging. Aan de basis van een sterk immuunsysteem ligt een gezonde spijsvertering. Spijsvertering en immuunsysteem zijn echt zo nauw aan elkaar verbonden dat het een afhankelijk is van een gezonde werking van het ander.

Een van de meest effectieve manieren om je spijsvertering te bevorderen is door te bewegen. Lichaamsbeweging stimuleert de duw-knijp reflex van de darmen. Dit is de beweging die ervoor zorgt dat voeding door het spijsverteringskanaal wordt geperst en ontdaan van alle bouwstoffen.

Dus als jij regelmatig beweegt, stimuleer jij je spijsvertering. Die optimale spijsvertering zorgt op zijn beurt weer voor een goede basis voor het immuunsysteem. Dit immuunsysteem is uiteindelijk verantwoordelijk voor het onderdrukken van het herpesvirus zodat jij geen last krijgt van een uitbraak.

Toch een herpesuitbraak

En dan gebeurt het toch nog, je hebt een stressvolle tijd achter de rug, je hebt net de griep gehad en ja hoor! Het herpesvirus ziet zijn kans schoon en steekt de kop op. Wat doe je dan???

Tip 13 Zinkoxide

Als je last krijgt van een herpes genitalis uitbraak dan is het zaak om de wondjes zo snel mogelijk uit te drogen. Een natuurlijk middel wat licht uitdrogend werkt maar niet zo agressief is, is zinkoxide. Deze crème kun je het beste na het douchen direct op de blaasjes aanbrengen met bijvoorbeeld een wattenstaafje.

De zinkoxide kun je het beste 4 tot 6 keer per dag opnieuw aanbrengen.

Tip 14 Tea tree olie

Een andere behandelingsmethode is ervoor zorgen dat de blaasjes zo snel mogelijk verdwijnen door natuurlijk anti virale middelen te gebruiken. Deze middelen zorgen ervoor dat de ontstekingsreactie van de huid sneller afneemt en geneest.

Tea tree olie is een van oudsher heilzaam medicijn voor huidklachten. Het bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen zodat je huid sneller herstelt van een herpesuitbraak.

De tea tree olie moet twee a drie keer per dag onverdund aanbrengen op de geïrriteerde huid.

Tip 15 Appelciderazijn

Ook appelciderazijn heeft duidelijke antivirale componenten en helpt je huid om sneller te herstellen van een herpesuitbraak. Net als tea tree olie heeft appelciderazijn het grote voordeel dat het niet agressief is, je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die herpesplekken af, maar het zijn wel gevoelige zones waar de herpes zit. Je wilt natuurlijk geen littekenvorming of nog meer huidirritatie.

Ook appelciderazijn moet je twee a drie maal daags onverdund aanbrengen.

Tot slot:

Het belangrijkste is dat je op de eerste plaats verstandig omgaat met het onderwerp seks. Ga maar eens de verschillende fora bijlangs en schrik niet als je ziet dat mensen genitale herpes hebben opgelopen omdat ze het bed hebben gedeeld met iemand die op dat moment in de meest besmettelijke fase zat maar het niet nodig vond om dat te melden.

Gebruik altijd een condoom!

Daarnaast is het verstandig als je besluit een lange relatie aan te gaan en over te stappen op andere voorbehoedsmiddelen om eerst beide even een test te doen om zeker te weten of een van beide drager is van HSV2.

Mocht je al besmet zijn dan is het zeer belangrijk dat je oppast dat jij het virus niet verder verspreid, wees altijd eerlijk tegen je bedpartner.

Belangrijk is ook dat je weet dat met een sterke weerstand je vaak geen last zult krijgen van het herpesvirus. Heel veel mensen zijn drager van een van de herpesvirussen, waaronder ook herpes genitalis zonder ook maar een klacht te ervaren.

Bronnen

http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/herpessimplex.htm

http://www.karger.com/Article/Abstract/248823

http://www.traditionaloven.com/tutorials/l-lysine_amino_acid.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hoi,
    ik heb precies een jaar geleden een zware (soa) herpes uitbraak gehad, dit was de eerste en trok gelukkig na verloop van tijd weer weg. Sinds maart sluimert het virus weer, ik heb geen last van blaasjes maar wel irritatie en jeuk en vooral geslachtsgemeenschap is sindsdien onmogelijk. Nu is het inmiddels bijna oktober en slik ik antivirusremmers sinds de zomer. Ik probeer veel te slapen en goed te eten, maar desondanks is het virus nog steeds niet onder de duim. Het blijft jeuken en irriteren. Ik ga van de week naar de huisarts om weer te kijken omdat het verergert voelt maar ik dacht even vragen of iemand hier iets op weet. Ik weet dat het een weerstand dingetje is maar ik heb verder geen last van de bulten of wat dan ook maar mijn huid blijft wel irriteren en mijn liezen doen zeer.
    Het zou zo fijn zijn als het gewoon eventjes een beetje weg is na een half jaar constant!

    1. Hoi,

      Ik had precies t zelfde, helemaal gek werd ik ervan. Ik was nergens zonder mijn zinkcreme en verdovende vasaline tegen de jeuk. Heb omdat het maar niet wegging kleine katoenen lapjes geknipt van 2x2cm en dit er tussen gedaan. Zit niet bepaald lekker maar hielp wel. Blaasjes die open gaan besmetten dan niet weer de andere kant waar t net weg was. En heb een supplement Lysine bestelt. Dit hielp ben er vanaf sept '17 vanaf.

  2. Hoi Yara, ik herken het. Heb sinds anderhalve maand HSV1 en na de eerste heftige uitbraak nu al een tweede. De eerste keer was 1 groot rood blaasje. Maar de tweede keer zat het op mijn voorhuid als een soort rand met kleine blaasjes. Heb er vitamine E en amandelolie met teatree op gedaan. Het kwam 2 dagen geleden op en nu lijkt het al een stuk minder. Alleen ben ik bang voor de toekomst, hoe vaak ga ik dit terugkrijgen en met welke regelmaat 🙁

    1. Hallo, ook ik heb genitale Herpes. Welke weet ik niet. De afgelopen periode had ik een uitbraak, direct daarna weer een. Een hele heftige. Meestal zat er meer tijd tussen. Toen ben ik pas wat meer onderzoek gaan doen. Er is heel veel te vinden om de uitbraken te minimaliseren. Nooit geweten, ik dacht dat het er bij hoorde. Zo is het mij in het verleden ook verteld. Ik heb het virus al meer dan 13 jaar. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe, waar en van wie ik het gekregen heb. Mijn vrouw is al vanaf het begin van onze relatie op de hoogte. Gelukkig maar. Ik kon niet anders. Ik kon, voor mijn gevoel, niet met haar naar bed zonder dat ze het wist. Ik moest het vertellen. Ook ik wil iedereen meegeven om open kaart te spelen met je (toekomstige) partner. Als hij/zij van je houdt dan accepteren ze het van zelf. Doen ze dat niet, zijn ze het ook niet waard moet je maar denken. Mocht je toch in de verleiding komen terwijl je een uitbraak hebt, doe het dan alsjeblieft niet. Ook niet met condoom. Je zadelt de ander er dan mee op. Vind een vriend(in) waar je dit mee kan delen. Soms lucht er over praten gewoon op, wat de stress weer vermindert. Sterkte allemaal en wees verstandig.

  3. Ik weet niet meer wat doen ik heb pijn dat is mijn 2keer dat ik dat krijg mar bij mij lijkt het presies erger ik heb overal blaasjes iedereen zegt 1blaasje ik heb er een stuk of 10 ik kan niet plassen wand doed verschrikkelijk pijn zelf de buuren kwamen kloppen om te vraagen warom ik zo hard roepte ik biber van de pijn mijn beenen zijn vermoeid ik heb bang als ik naar toilet ga en ik heb antibiotica gekreegen en ja lap krijg ik nog een schimmel infectie bij wand kan niet teggen antibiotica ik kan niet gaan werken ik wouw dat ze daar iets voor haden dat rap gedaan zou zijn ik heb tranen in mijn oogen de eerste keer dat ik dat had ben ik thuis gekomen van de dokter heeft mijn vriend een lap van mij gehad ik dacht dat hij vreemd gegaan was maar nu zit ik er fucking mee ik kan het niet meer aan ik lijk precies een kind

  4. Sinds 2 maanden heb ik een opstoot. Gelukkig zonder blaasjes omdat ik meteen aciclovir heb genomen. Daarna wel een schimmelinfectie gekregen. We zijn 2 maanden verder en ik voel me nog steeds heel zwak: grieperig, moe, slap in armen en benen, rillingen over de rug. Ik heb nu enorm veel schrik dat ik een chronische vermoeidheid aan het ontwikkelen ben. Nu neem ik lysine, vit c, zink en b12. Ik ben nu ook terug begonnen met groentensapjes. Ik hoop dat ik me snel weer goed voel. De trigger was alcohol. Voor mij geen alcohol meer. Dit heb ik er echt niet voor over!!!

  5. Hi, k he. Herpes type 2 hoe geen idee.. Ik heb 3blaasjed op het schaambeen.. Werd in ene wakker an de jeuk en pijn daarvoor flinke spierpijn.. Eerste hulp gegaan en ja hoor herpes..nou ben er goed ziek van geweest de gedachte alleen al.. Maar nu mijn vraag omdat ik het alleen. Op hetschaambeen heb zitten.. Dus niet in de vagina.. Is vsginaal contact nu ook besmettelijk? Ikbedoel zit het dan ook in me slijmvliezen?

    1. Het virus is vanaf nu latent aanwezig in je lichaam. Dat wil zeggen dat het in principe overal weer op kan duiken.
      In de meeste gevallen wordt het virus pas actief bij grote stress en/of een zwak immuunsysteem.

  6. Kun je deze ingrediënten ook op inwendige herpes smeren? Mijn blaasjes zitten bij de ingang van mijn vagina.

    En heb jij toevallig een idee waarom mijn blaasjes niet genezen? Kan dit door de locatie komen, of mijn imuunsysteem of iets anders? Ik eet al heel gezond, inclusief voedingssuplementen.

  7. Via sense te horen gekregen dat je jezelf eigenlijk niet kan besmetten. Van koortslip naar genitale.. dit komt omdat je al genoeg antistoffen hebt en het gaat om type 1..

  8. Ik herken mij in de bovenstaande klachten. Als je meerdere uitbraken per jaar hebt, dan word dat chronisch genoemd en kom je in aanmerking voor het medicijn valaciclovir. Dit is het enigste dat echt helpt. Al die smeerseltjes helpen voor geen meter! Succes.

    1. Ik ben al jaren besmet met het virus.
      Vroeger uitte het zich met koortsblaasjes .
      Op mijn lip .
      Nu zeer vervelend genitalis .
      Telkens als mijn immuunsysteem zeer laag is .
      Ben ten rade gegaan bij een medium en die sprak over het boek medical medium waar in te lezen staat dat vers seldersap elke morgen het virus kan terug dringen .
      Heb het een aantal maanden gedronken en werkelijk het helpt je moet het wel volhouden .
      Als ik de blaasjes dan toch heb die ik er ochtendurine op geneest ook vlugger en zinkzalf.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

4 Shares
Tweet
Pin2
Share2