• je huid verzorgen

Hoe effectief zijn verzorgingsproducten die beloven je huid jong te houden?

2016-11-30T16:28:15+01:00november 26th, 2013|Huidverzorging|1 Reactie

Laatste update: door

Hoe effectief zijn verzorgingsproducten die beloven je huid jong te houden?

Als er één ding is dat elke vrouw in de  loop van haar leven zal leren over cosmetica en huidverzorgingsproducten is het wel dit: geloof nooit de reclamecampagnes van de producenten van deze middeltjes. Allemaal komen ze met  studies aanzetten die moeten aantonen dat hun producten goed zijn voor je huid en je er al snel jaren jonger zullen laten uitzien.

Vrouwen, en tegenwoordig trouwens ook steeds vaker mannen, hebben het erg moeilijk om te weten welke claims werkelijk goed onderbouwde wetenschappelijke gronden hebben en welke niet. Ik heb voor jou gezocht naar objectieve en degelijke informatie over het gebruik van cosmetica om je huid jong te houden. Want die bestaat gelukkig wel, je moet enkel door de bomen het bos weten te vinden.

De artikelen die je leest in gespecialiseerde magazines, de adviezen van de verkopers in de winkel en zelfs die van je dermatoloog kunnen immers allemaal 'gesponsord' zijn. De cosmetica-industrie schrikt er niet voor terug deze mensen te betalen om hun producten de hemel in te prijzen.

De afgelopen jaren hebben dermatologen die werkzaam zijn in die industrie een heel scala aan producten ontwikkeld die claimen dat ze fijne lijntjes in je huid kunnen verwijderen, diepere lijnen kunnen opvullen en donker gepigmenteerde vlekjes veroorzaakt door de zon of veroudering kunnen verlichten. Deze producten zouden bovendien minder ingrijpend zijn en veiliger dan plastische chirurgie. Maar ze zijn vaak wel erg duur en soms van twijfelachtige kwaliteit.

Eigenlijk kan je best eerst bij jezelf te rade gaan welke ouderdomsgerelateerde huidproblemen je het liefst zou aanpakken. Laat je daarbij zo weinig mogelijk beïnvloeden door de reclamecampagnes, die willen ons immers graag met een slecht zelfbeeld opzadelen als we niet elk minimale tekentje van een ouder wordende huid onmiddellijk proberen weg te behandelen.

Zijn er zaken die je echt storend en niet mooi vindt? Dan kun je de eventuele behandelingen eens op een rijtje zetten en deze evalueren op de volgende zaken: effectiviteit, kostprijs, de tijd die nodig is om resultaat te boeken en hoe veilig ze zijn voor je gezondheid. Herhaalde beh