• wellness en je gezondheid

Hoe goed is wellness voor je gezondheid?

2016-11-10T12:39:41+01:00juni 4th, 2012|Mentale Gezondheid|0 Reacties

Laatste update: door

Hoe goed is wellness voor je gezondheid?

Het is heerlijk om een dagje naar de wellness te gaan. Lekker zwemmen, bubbelbad en vervolgens misschien wel even laten masseren. Ieder jaar groeit het aantal wellness faciliteiten gestaag en het aantal bezoekers van de wellness centra groeit mee!

Positief

Een bezoek aan de sauna kan een ontspannende werking hebben wat goed is voor je gezondheid. Maar weten we voor de rest ook wat de toegevoegde waarde is voor je gezondheid? Is het alleen het ontspannende gevoel wat je er aan over houdt, of zijn er nog meer pluspunten aan een bezoek aan een wellness?

Negatief

Zijn er ook negatieve punten bij een bezoek aan de wellness? Afgelopen weekend ben ik zelf naar een wellness geweest en hier is ook het idee van dit artikel ontstaan.

Eigenlijk kun je het zien als een kleine review van een bezoek aan de wellness.

Voordelen van wellness

De eerste vraag die we ons eigenlijk zouden moeten stellen is “waarom gaan we naar de wellness”? Misschien klinkt het raar, maar alles wat wij mensen doen moet alsware een “doel” hebben. Het doel van een bezoek aan de wellness 3 onderdelen:

  • Mentale ontspanning
  • Fysieke ontspanning
  • Sociale activiteit

Mentale ontspanning

De wereld waarin wij leven wordt steeds mee gekenmerkt als een achtbaan die eigenlijk steeds sneller gaat. Het lijkt er wel op alsof ieder jaar overschakelen naar een hogere versnelling.

We hebben het steeds drukker en drukker…

Stress

Bij een gezonde levensstijl horen zowel perioden van enorme drukte als perioden van enorme ontspanning. Het is logisch dat ons lichaam niet alsmaar “on edge” kan zijn, dit zal ons op lange termijn namelijk opbreken. Stress is hierbij het keywoord en misschien wel de epidemie van deze eeuw.

Een bezoek aan een van de vele wellness centra kan ervoor zorgen dat je even alle mentale ballast van je schouders afhaalt. Stress zal verminderen en de mentale batterij wordt opgeladen.

Concentratie en efficiëntie

Tevens hebben wetenschappers onderzocht wat de invloed van wellness op ons concentratie vermogen en efficiëntie is wanneer we minimaal 1 keer per week iets van wellness doen.

Het schijnt dat mensen die regelmatig een bezoek aan een wellness brengen minimaal 2 keer zo productief is en een beter concentratie vermogen heeft. Vooral mensen die een baan hebben die niet veelzijdig is, kan een bezoek aan de lokale sauna je nieuwe energie geven.

Fysieke ontspanning

Het is bewezen dat wanneer je regelmatig naar de wellness gaat, dat je simpelweg langer leeft! Naast dat je mentaal gestrest kan zijn, kan je lichaam ook worden blootgesteld aan stress. Niet goed op lange termijn.

Sauna, massages of baantjes zwemmen leveren allen een positieve bijdragen aan fysieke o