• goede voornemens

Hoe staat het met je goede voornemens?

2016-11-25T13:15:50+01:00januari 31st, 2013|Goede Voornemens|0 Reacties

Laatste update: door

Hoe staat het met je goede voornemens?

We zijn nu een maand verder en ik ben eigenlijk best benieuwd hoe het staat met je goede voornemens van 2013?

Wanneer het gaat om veranderingen aan te brengen in ons leven, met name positieve veranderingen wordt het voor veel mensen erg lastig. Het is een feit dat routines moeilijk te doorbreken zijn; hoe langer we een bepaalde gewoonte hebben, des te moeilijker het wordt om deze te doorbreken.

Daarbij is het ook heel natuurlijk om nieuwe gewoontes te onderschatten. We denken dat het eenvoudig is en erg snel te bereiken is.

Het perfecte voorbeeld hiervan zijn de goede voornemens..

Men start vol moed met het nieuwe jaar om een gezondere leefstijl te krijgen. En het duurt niet lang of we vallen terug in ons oude patroon.

Iedereen heeft dit en er is daarom ook niks mis mee.

Helaas is het vroegtijdig opgeven wel de nummer 1 belemmering om succes te behalen. Of het nu gaat om je gezondheid te verbeteren of iets totaal anders zoals meer tijd spenderen aan persoonlijke ontwikkeling.

Het geheim om duurzame veranderingen aan te leren is door te begrijpen dat het soms langer kan duren – en niet vroegtijdig opgeven. Verandering kost nu eenmaal tijd en het proces begrijpen en niet onderschatten is essentieel voor succes op lange termijn.

Mijn eigen voornemens

Mijn eigen gezondheid voornemens van 2013 zijn tenminste 3x per dag groente eten. Na het lezen van meerdere onderzoeken, boeken en het bezoeken van seminars ben ik tot inzicht gekomen dat de consumptie van groente verhogen essentieel is voor een gezond leven.

Evenals wil ik dit jaar meer doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Elke dag volg ik een training tijdens het sporten over het onderwerp gezondheid. Tenslotte is mijn goede voornemen om na 17:00 uur geen computer/ internet aan te raken!

Nu ik een maand verder ben merkte ik persoonlijk dat het niet altijd even eenvoudig is om de goede voornemens vol te houden. Gelukkig snap ik hoe mijn eigen motivatie werkt en snap ik dat het even duurt voordat het een routine is geworden.

Zoals je wellicht weet heb ik een vervolg programma ontwikkeld van het 4-weken clubmembers programma. Nu zal deze brief geen marketing zijn. Toch wil ik je graag het één en ander vertellen over het programma.

Tijdens het coachen van erg veel mensen de afgelopen jaren weet ik als geen ander dat het veranderen van gewoontes niet gemakkelijk is. Echter, het zijn wel de gezonde gewoontes die er voor gaan zorgen dat je gezondheid op alle vlakken verbeterd. We weten allemaal wel ongeveer wat een gezonde leefstijl inhoudt..

Maar waar moet je beginnen? Alles in één keer omgooien is niet haalbaar.

Onderzoek toont aan dat een nieuwe gewoonte aanleren tussen de 18 tot 30 dagen kan duren. Maar het kan ook zeker  langer duren wanneer oude gewoontes erg diep geworteld zijn.

In het 8-weken naar een gezond leven heb ik hier rekening mee gehouden door het materiaal gestructureerd aan te bieden. Dit heeft als voordeel wanneer je de simpele tips volgt dat je na 8-weken een complete transformatie hebt ondergaan – zonder dat je er al te veel moeite voor hebt hoeven te doen.

3 mindsets