Goede Voornemens

Laatste Update: 25 november 2016

Hoe staat het met je goede voornemens?

We zijn nu een maand verder en ik ben eigenlijk best benieuwd hoe het staat met je goede voornemens van 2013?

Wanneer het gaat om veranderingen aan te brengen in ons leven, met name positieve veranderingen wordt het voor veel mensen erg lastig. Het is een feit dat routines moeilijk te doorbreken zijn; hoe langer we een bepaalde gewoonte hebben, des te moeilijker het wordt om deze te doorbreken.

Daarbij is het ook heel natuurlijk om nieuwe gewoontes te onderschatten. We denken dat het eenvoudig is en erg snel te bereiken is.

Het perfecte voorbeeld hiervan zijn de goede voornemens..

Men start vol moed met het nieuwe jaar om een gezondere leefstijl te krijgen. En het duurt niet lang of we vallen terug in ons oude patroon.

Iedereen heeft dit en er is daarom ook niks mis mee.

Helaas is het vroegtijdig opgeven wel de nummer 1 belemmering om succes te behalen. Of het nu gaat om je gezondheid te verbeteren of iets totaal anders zoals meer tijd spenderen aan persoonlijke ontwikkeling.

Het geheim om duurzame veranderingen aan te leren is door te begrijpen dat het soms langer kan duren – en niet vroegtijdig opgeven. Verandering kost nu eenmaal tijd en het proces begrijpen en niet onderschatten is essentieel voor succes op lange termijn.

Mijn eigen voornemens

Mijn eigen gezondheid voornemens van 2013 zijn tenminste 3x per dag groente eten. Na het lezen van meerdere onderzoeken, boeken en het bezoeken van seminars ben ik tot inzicht gekomen dat de consumptie van groente verhogen essentieel is voor een gezond leven.

Evenals wil ik dit jaar meer doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Elke dag volg ik een training tijdens het sporten over het onderwerp gezondheid. Tenslotte is mijn goede voornemen om na 17:00 uur geen computer/ internet aan te raken!

Nu ik een maand verder ben merkte ik persoonlijk dat het niet altijd even eenvoudig is om de goede voornemens vol te houden. Gelukkig snap ik hoe mijn eigen motivatie werkt en snap ik dat het even duurt voordat het een routine is geworden.

Zoals je wellicht weet heb ik een vervolg programma ontwikkeld van het 4-weken clubmembers programma. Nu zal deze brief geen marketing zijn. Toch wil ik je graag het één en ander vertellen over het programma.

Tijdens het coachen van erg veel mensen de afgelopen jaren weet ik als geen ander dat het veranderen van gewoontes niet gemakkelijk is. Echter, het zijn wel de gezonde gewoontes die er voor gaan zorgen dat je gezondheid op alle vlakken verbeterd. We weten allemaal wel ongeveer wat een gezonde leefstijl inhoudt..

Maar waar moet je beginnen? Alles in één keer omgooien is niet haalbaar.

Onderzoek toont aan dat een nieuwe gewoonte aanleren tussen de 18 tot 30 dagen kan duren. Maar het kan ook zeker  langer duren wanneer oude gewoontes erg diep geworteld zijn.

In het 8-weken naar een gezond leven heb ik hier rekening mee gehouden door het materiaal gestructureerd aan te bieden. Dit heeft als voordeel wanneer je de simpele tips volgt dat je na 8-weken een complete transformatie hebt ondergaan – zonder dat je er al te veel moeite voor hebt hoeven te doen.

3 mindsets

3 mindsets

Wanneer je eenmaal begint met je persoonlijke reis naar een gezonder leven is het belangrijk om de volgende mindsets in je achterhoofd te houden:

  1. Eén grote verandering in je leefstijl kan meerdere kleine veranderingen vereisen voor succes. Elk doel is altijd onderverdeeld in een aantal kleine sub doelen. Om je een voorbeeld te geven: als je als doel hebt om gezonder te eten, zul je bewuster boodschappen moeten doen, meer groente eten en letten op het snacken. Gelukkig zijn kleine doelen eenvoudig te behalen en hebben maximaal rendement.
  2. Extreem is nooit goed. Wanneer je een nieuwe gezonde leefstijl gewoonte wilt aanleren is het heel natuurlijk om alles op alles te zetten. Hier heb ik persoonlijk echt een handje van.  Ik probeerde het ene dieet na het andere, en nam een handvol supplementen met de intentie dat ik goed bezig was. Als je als doelstelling hebt om meer te bewegen dan is het niet handig om als doelstelling te hebben om elke dag een uur te trainen in de sportschool. Dit werkt averechts en wordt door vrijwel niemand volgehouden. Beter is om te starten met een wandeling van maar 5 minuten per dag gedurende een week. Vervolgens dit gaan uitbouwen tot 10 min tot uiteindelijk 1 uur per dag. Langzaam aan doen en de tijd nemen om te wennen aan je nieuwe gezonde gewoonte zorgt ervoor dat je niet vroegtijdig opgeeft of te veel stress krijgt.
  3. Kleine successen vieren! Als je alleen de focus legt op je nummer 1 doel en niet de kleine successen waardeert raak je gefrustreerd. Beter is om je kleine successen zoals 5 minuten wandeling dagelijks te vieren. Hierdoor krijg je de mindset van succes en blijf je geïnspireerd tijdens de reis naar een gezond leven!


Het is belangrijk dat je de komende 8 weken bewust bent van deze 3 mindsets. Hierdoor krijg je een realistische kijk op je goede voornemens en wat nodig is om ze te bereiken!

Hoe het programma is opgebouwd

Het “8 weken naar een gezond leven” is ontwikkeld om kleine nieuwe aanpassingen in je huidige leefstijl te integreren. Deze kleine aanpassingen zullen een opeenstapelend effect hebben, zodat je na 8 weken een veel gezondere leefstijl hebt.

Het doel is simpel: elke week wil ik dat je één positieve kleine aanpassing gaat maken in je huidige leefstijl.

Na 8 weken heb je dan 8 kleine aanpassingen gemaakt en deze zullen zeker merkbaar zijn! Vervolgens gaat het programma verder tot het einde van het jaar waarbij je wekelijks een nieuwe aanpassing gaat aanleren.

De onderhoudsfase van het programma zal zeker niet veel van je tijd vragen, maar wel noodzakelijk om duurzaam resultaat te kunnen garanderen. .

Belangrijk hierbij is dat ik je de keuze ga geven uit een aantal nieuwe gezonde gewoontes die voor de grootste veranderingen zullen zorgen.

Tevens is het belangrijk dat je elke week goed de tijd neemt om je nieuwe gezonde gewoonte te integreren in je huidige levensstijl.

Weet je nog? Eén van de drie mindsets van het programma!

Elke verandering zal wekelijks worden uitgelegd met een stukje theorie, praktijkopdrachten en ondersteunende informatie.

Op deze manier leer je de achtergrond informatie van de nieuwe gewoontes stapsgewijs en zul je het overzicht behouden.

Aan het einde van elke week heb je een nieuwe gezonde gewoonte aangeleerd, en ben je op weg naar een gezonder en gelukkiger leven!

Voor beginners en gevorderden

Indien je al een gezonde leefstijl hebt en het programma hebt aangeschaft om dat aan te scherpen, heb ik goed nieuws voor je! Onder elke nieuwe gezonde gewoonte heb je de mogelijkheid om een stapje verder te gaan. Er zijn dus verschillende niveaus van de gezonde gewoontes.

Voor beginners en gevorderden is er ruimte.

Zodoende kun je altijd met het materiaal aan de slag, ongeacht je huidige leefstijl. Dit is tevens handig wanneer je eenmaal de nieuwe gezonde gewoontes hebt ingebracht in je huidige leefstijl – en een stapje verder wilt gaan.

Tevens zal je elke week ondersteunende informatie krijgen in de vorm van de bonus modules, vraag en antwoord sectie en een SMS dienst om je te helpen motiveren en ondersteunen.

[pullquote]Deze persoonlijke tint van het programma maakt het juist zo effectief.[/pullquote]

Uitgangspunten

Het programma is gericht op het krijgen van een gezonde(re) leefstijl. Dat is meer dan alleen gezond eten of lichamelijk actief zijn. Noodzakelijk is dat je kijkt naar ALLE aspecten van je leven.

Laat ik dit even verduidelijken met een voorbeeld uit mijn eigen leven:

Tijdens het coachen van mensen met gezondheidsklachten ben ik tot het inzicht gekomen dat alle onderdelen van je leefstijl aangepakt moeten worden.

Als  iemand last heeft van hoge bloeddruk maar wel gezond eet (zout arm en weinig verzadigde vetten bijv.) betekent dat niet automatisch dat deze persoon écht gezond is. Het kan heel goed zijn dat de hoge bloeddruk mede veroorzaakt wordt door te veel stress op het werk, weinig slaap, weinig tijd voor jezelf etc. Alhoewel 1 onderdeel zoals voeding best goed gaat, kunnen de andere onderdelen van je leefstijl zeker niet buiten beschouwing worden gelaten.

Vandaar dat het programma de volgende kern onderdelen gaat behandelen. Elke week zal er een specifiek onderdeel behandeld worden in de volgende hoofd categorieën:

Onderdelen van het 8 weken programma

  1. Dieet & voedingspatroon
  2. Lichamelijke kracht
  3. Mentale gezondheid
  4. Groen leven


Aan het einde van elke week krijg je een handige checklist met wat er die week besproken is. Tevens zul je de kernpunten per e-mail en / of sms ontvangen (maximaal 2 sms'jes per week).

Natuurlijk is het programma meer dan alleen gezonde gewoontes. Tevens zullen onderwerpen zoals je immuunsysteem, spijsvertering, anti aging geheimen etc. allemaal besproken worden.

Resultaat

Resultaat van 8 weken programma

Zodra je klaar bent met het 8-weken naar een gezond leven programma begint de onderhoudsfase. Hierin gaan we gewoon verder met wekelijkse nieuwe gezonde gewoontes. Op deze manier krijg je een super gezond leven en zul je ook niet terugvallen in je oude patroon.

Het resultaat van een gezonder leven spreekt voor zich. Echter, mijn eigen ervaring is zodra je  met de tips aan de slag gaat zul je je vele malen gelukkiger en gezonder voelen. Je zult meer energie hebben, meer kennis over een gezond leven – en hoe je daadwerkelijk een gezonde leefstijl kunt hebben, zonder alles in één keer te moeten omgooien.

Nu weet je ongeveer hoe het programma is opgebouwd.

Nog 1 ding:

Als je op dit moment moeite hebt met het volhouden of halen van je gezondheid voornemens van 2013. Dan kan ik je helpen! Ga met mij de samenwerking aan en ontdek hoe je op een eenvoudige manier de gezondheid gaat krijgen die je altijd al gewild hebt!

Ik moet wel zeggen dat er maar een beperkt aantal plaatsen vrij zijn in het programma, wees er dus snel bij om je plekje te bemachtigen.

Om je aan te melden en direct te starten met de introductie van het programma - waarin je leert wat de blauwdruk is van een gezond leven – klik dan hieronder op de knop!

Kerstrecepten eBook cover groot

direct toegang


Ik hoop je te zien in het programma!

Succes!

Jack

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share