Fibromyalgie Behandeling

Laatste Update: 7 februari 2023

Homeopathie behandeling tegen fibromyalgie

Menselijk die fibromyalgie hebben zijn eigenlijk altijd op zoek naar een middel om de pijn te verminderen. Anno 2023 is het nog steeds niet mogelijk om fibromyalgie te genezen. Wel komen er steeds vaker niet manieren naar voren waarbij het te controleren is. Echter er zijn nog steeds onderdelen van deze aandoening die voor wetenschappers niet uit te leggen zijn (1).

De term “homeopathie” klinkt misschien vrij nieuw in de oren, toch wordt het al meer dan 200 jaar gebruikt als alternatieve manier om verschillende aandoening aan te pakken. De enige medicijnen  wat de pijn van fibromyalgie kan verminderen zijn pijnstillers, er wordt nu zelfs gekeken naar medisch gebruik van cannabis om de pijn te bestrijden (2).

Niemand wil de rest van zijn leven pijnstillers blijven slikken of blowen, men is dus altijd op zoek naar een alternatief. Een homeopathische behandeling zou een uitkomst kunnen bieden tegen fibromyalgie klachten.

Ik dit artikel leg ik verder uit wat homeopathie nu eigenlijk is en hoe je dit kunt toepassen tegen deze reumatische aandoening.

Wat is homeopathie

De term homeopathie komt je waarschijnlijk bekend voor, maar weet je ook wat het betekend? Een kleine uitleg wat het precies is kan vast geen kwaad.

De alternatieve manier van behandelen vloeit voort uit de ideeën van  ene Samuel Hahnemann. Het was een Duitse arts die als grondlegger van de homeopathie wordt gezien. Het fascinerende van zijn manier van werken was, is dat hij als een van de eerste artsen een daadwerkelijk oplossing had tegen verschillende ziekten. In die tijd ( 1755-1843) had geen op de meeste ziekten geen antwoord.

Homeopathie valt niet onder te term geneeskunde. Hierdoor heerst er altijd een soort van “strijd” tussen artsen en homeopaten. Het succes van homeopathie komt volgens de artsen meer door het placebo effect dan door de handelswijze…

Homeopathische middelen is een geconcentreerd extract van dierlijk, plantaardig en minerale oorsprong wat extreem verdund is.

Homeopathie behandeling

Voordat de behandeld arts de manier van behandeling kan beoordelen is het van belang dat de homeopaat een goed geschetst klachtenpatroon opstelt. Ieder persoon met fibromyalgie ervaart andere klachten. Op basis van het klachtensignalement kan een manier van behandelen worden opgesteld (3).

Factoren als stress, zwangerschap, belasting, immuunsysteem en de mate van sporten is ook van groot belang. Geen enkel factor mag worden uitgesloten! Verder is het karakter van de desbetreffende persoon ook van belang.

De meeste bekende homeopathische middelen zijn:

  • Smeerwortel
  • Wijnruit
  • Gifsumak
  • Karmozijnbes
  • Rododendron
  • Het mineraal koper


Deze middelen zijn ook beschikbaar om thuis te gebruiken, echter is het van groot belang dat men niet met dergelijk middelen gaat experimenteren. Altijd de huisarts informeren.

Het placebo effect

Een placebo is een medicijnen die geen enkel werkzaam bestanddeel bevat. Het genezend effect wordt gewijd aan de positieve psychische staat waarin de patiënt verkeerd op het moment dat het middel genomen wordt. Het placebo geneest zelf helemaal niets, echter de gedachte dat het middel daadwerkelijk zal werken heeft een positieve invloed op de gesteldheid van de patiënt waardoor de klachten verminderd kunnen worden.

Het verwachtingseffect (dat het medicijn zal werken) is zo sterk dat het daadwerkelijk de klachten kan verminderen! Afgezien van het feit dat homeopathie feitelijk geen geneesmiddel is en het vaak geen werkzame (en genezende) bestanddelen bevat, heeft het toch veel mensen geholpen om te klachten van fibromyalgie te verminderen.

Bronnen:

  1. https://www.mdpi.com/1422-0067/22/8/3891
  2. https://www.cureus.com/articles/65839-a-systematic-review-of-fibromyalgia-and-recent-advancements-in-treatment-is-medicinal-cannabis-a-new-hope#!/
  3. http://www.alternative-therapies.com/pdfarticles/66741.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share