• Kan junkfood ook gezond zijn?

Junkfood is “Gezond”?

2016-10-29T14:48:18+01:00mei 9th, 2011|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

Junkfood heeft gezonde effecten!

Ik las laats een erg interessant artikel op het internet, de titel sprak me erg aan! In dit artikel werd vertelt dat er een aantal voedingsmiddelen bestaan, die onder de term junkfoods vielen, maar die toch een positief effect hebben om je gezondheid.

Natuurlijk moest ik hier meer van weten! Het zou toch eigenlijk te mooi om waard te zijn. Junkfood eten, zonder dat het je gezondheid negatief beïnvloed! Hieronder lees je mijn bevindingen!

1. Chocolade
Waarom slecht?: Chocola zit vol met suikers en vet!
Waarom goed?: Vooral vrouwen zullen dit niet erg vinden om dit te lezen! Chocolade kan daadwerkelijk een invloed hebben op je gezondheid. Cocoa zit vol met flavonoïden - dit vind je ook terug in rode wijn en groene thee. Flavonoïden zijn voedingsstoffen die een erg positief effect hebben op je hart!

Niet elke chocolade is goed voor je. Pure chocolade is eigenlijk de enige chocolade die een positief effect kan hebben op je gezondheid!

2. Kokosnoot
Waarom slecht?: Veel mensen wisten dit niet (waaronder ikzelf) maar kokosnoot bevat meer verzadigd met dan boter! Expert waarschuwen er zelfs voor dat je aderen ervan dicht kunnen slippen!
Waarom goed?: Afgezien van het feit dat kokosnoot vol zit met verzadigde vetten, blijkt uit onderzoek dat het ook veel goede factoren inzitten die de kans op hart ziekten verkleint.

Geraspte ongezoete kokosnoot kan je proberen Probeer niet al te veel te eten omdat het nog steeds erg veel calorieën bevat! Dit kun je bijvoorbeeld nemen als lekkere snack tussen door!

3. Alcohol
Waarom slecht?: Alcohol is slecht voor je omdat er weinig voedingsmiddelen inzitten die daadwerkelijk goed zijn voor je lichaam. Er bestaat niet voor niets de term "Bierbuik"! Daarnaast kan het op langer termijn je hersenen beschadigen en je lichaam droogt er van uit!
Waarom goed?: Studies hebben uitgewezen dat mannen die 1 á 2 glazen alcohol per dag dronken, de laagste kans hadden op een hart aanval. Daarnaast hadden deze mannen gemiddeld minder vet op hun buik dan mannen die meer alcohol dronken (deze mannen dronken meer, maar minder vaak!)

Drink je graag een glaasje? Probeer dan een Pinot Noir? De wijn bevat meer antioxidanten dan andere alcoholische dranken!

4. Zure Room
Waarom slecht?: 90% van de calorieën komen uit vet! En meer dan de helft hiervan is verzadigd vet!
Waarom goed?: Het percentage vet is erg hoog, alleen de totale hoeveelheid niet! Als je zure room bij je avond eten eet, dit dit nooit meer dan 2 theelepels (50 calorieën). De helft hiervan is verzadigd vet! Dit is feitelijk minder vet dan een groot glas melk!

5. Bifi Worstje
Waarom slecht?: Dit is erg ongezond vlees vol met conserveringsmiddelen!
Waarom goed?: Bifi worst bevat erg veel proteïne dat geen negatief effect heeft op je insuline gehalte! Insuline is een hormoon dat je lichaam een seintje geeft om vet op te slaan. Daarom is het een perfecte snack, speciaal voor mensen die juist wat willen af vallen. Dit betekent niet dat je hier dozen van tegelijk naar binnen moet werken als je de extra kilo's wilt kwijtraken. Het is meer bedoelt als lekkere snack voor tussen de maaltijden.

Conclusie

Johan Cruijff heeft ooit gezegd "elk voordeel heb z'n nadeel"! En zo ook met junkfood. Je moet