Marathon

Laatste Update: 11 november 2016

Kleding voor marathon (deel 3)


Klik hier voor deel 2 van het marathon verhaal

In het vorige deel heb ik beloofd dat het volgende deel (deel 3) het zal hebben over welke voeding belangrijk is tijdens de voorbereiding en tijdens de marathon. Ik onderwerp heb ik vooruitgeschoven naar deel 4, dit zal morgen online komen te staan.

In dit deel wil ik het met je hebben over kleding en dergelijke tijdens de marathon. Wat heb je nodig? Wat is zeker niet nodig? Waar moet je aan denken etc.

Het meeste belangrijke onderdeel van je uitrusting zijn natuurlijk je schoenen.

Goede marathon schoenen

Eigenlijk is dit ook logisch. De komende 3 maanden zal je 3x per week tientallen kilometers op je sportschoenen lopen. Passen de schoenen niet, of geven je irritatie, dan zal dit resulteren in zwakkere voeten, slechte training en pijn in bijvoorbeeld rug. Tevens is de kans op blessures aanzienlijk groter.

Ik weet dat het aanschaffen van goede sportschoenen nogal wat kan kosten. Wanneer ik naar de gym ga op krachtoefeningen te doen heb ik minder goede schoenen nodig. Het kost ons al gauw meer dan €100,-. Maar dan zijn we er nog niet.

Wil je echt de marathon lopen, dan kan niemand je verbieden om allemaal nieuwe spullen aan te schaffen. Toch moet je er mee rekening houden dat het lopen van 42 kilometer toch een aanslag is op je voeten en benen. Wat denk je dat er gebeurt als je niet de goede schoenen draagt?

Sokken

Sokken staan al gauw op de 2de plaatst wat betreft de belangrijkste kleding voor een marathon. Toen ik voor het eerst de 10 kilometer ging lopen ( de 2de lange duurloop) had ik nog niet echt goede sokken. Een paar oude sportsokken leken mij ook wel voldoende. Nee, dat was het zeer zeker niet! Toen ik thuis kwam en de schoenen/sokken uit deed schrok ik me rot. 3 enorme grote blaren onder mijn voeten en tenen.

Dit was nog maar 10 kilometer, hoe zagen mijn voeten eruit na 40 kilometer als ik geen andere sokken had aan gedaan? Direct naar de sportwinkel en een paar goede sokken gekocht. €25,-

Overige

We hebben sokken en schoenen gehad, heb ik dan alles? Nee nog niet helemaal. Het ligt er natuurlijk maar net aan wanneer je van plan bent om de marathon te lopen maar een goed trainingspak is wel net zo handig. Ik zelf heb gelopen in een sportbroekje en een vochtregulerend T-shirt.

Wat ik trouwens ook nog aanraad is een windafstotend jasje. Deze kosten ongeveer €35,- maar het houdt je hele lichaam warm zonder dat je last hebt van de wind. Daarnaast weegt het nog geen 250 gram, dus wat betreft het extra gewicht hoef je het niet te laten.

Dus een totaal overzicht wat de basics zijn wat betreft kleding:

  • Sportschoenen
  • Sokken
  • Sportbroekje
  • Vochtregulerend T-shirt
  • Windafstotend jasje


Morgen zal het 4de en teven laatste deel online worden gezet!

Klik hier om deel 4 te lezen
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share