Recept van de dag

Laatste Update: 30 november 2017

Koolrabi met prei en rode biet

Een andere heerlijke groentemix is deze Hollandse mix van koolrabi, prei en rode biet. Koolrabi is een knolgroente die waarin onder andere magnesium zit dat goed is voor ontspanning van je spieren. De prei is de echte vuller van dit gerecht. Prei geeft je namelijk snel een vol gevoel, dit kan komen doordat er veel fosfor inzit wat een belangrijke bouwsteen is voor alle cellen van je lichaam. De rode biet geeft wat extra kleur aan dit diner. In rode biet zit nitraat en dat geeft je lichaam extra uithoudingsvermogen, leuk voor de sporters onder ons, maar wel met mate want nitraat heeft ook nadelen.

Wat heb je nodig?

  • 1 koolrabi
  • 2 prei
  • 2 rode bietjes

Hoe maak je dit recept klaar?

Was de koolrabi en snijd de onderkant en de stengels eraf.

Vervolgens snijd je de schil er af met een aardappelschiller. Nu kun je de koolrabi in blokjes snijden. Kook de blokjes in een ruime pan met water.

De bietjes moet je ook goed wassen, maar in tegenstelling tot andere knollen laat je bij de rode bietjes de stengel zitten, niets er af snijden anders bloeden ze leeg. Kook de bietjes ongeveer een half uur voor zomerbieten, winterbieten doen er drie keer langer over. Dus na een half uur even prikken met de vork of ze al zacht zijn. Als ze eenmaal gaar zijn moet je de schil er af snijden en ze in plakjes snijden.

De prei moetje wassen, de stam en de bladeren er afsnijden. Daarna snijd je in de lengte in de prei zodat je de buitenste twee lagen eraf kunt halen. Snijd de prei in ringen en kook ze de laatste paar minuten even mee met de koolrabi. 

Waarom is dit recept gezond?

  • Koolrabi is gezond doordat 100 gram al genoeg is voor de ADH aan vitamine C.
  • Prei is gezond door alle vezels die de darmfunctie ondersteunen.
  • Rode biet is gezond doordat het relatief veel plantaardige eiwitten heeft.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share