Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Dieet

Laatste Update: 21 september 2021

Minder eczeem klachten door probiotica

Voeding heeft een belangrijke rol bij de behandeling van huidklachten, zoals eczeem. Wanneer je niet een gezonde darmflora hebt zullen er veel vaker klachten optreden.

Want de spijsvertering is een belangrijk onderdeel van de vertering en absorptie van belangrijke voedingsmiddelen. Daarbij is je spijsvertering ook druk bezig om toxines te verwijderen uit het lichaam. JE darmflora is een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem.

Wanneer je spijsvertering niet optimaal is, kan het best goed zijn dat er daardoor eczeem wordt veroorzaakt.

Wanneer ik mensen coach via mijn Eczeem Verdwijn Programma begint de eerste lijn van behandeling door te zorgen dat het maag-darm stelsel verbeterd. Eczeem wordt veelal veroorzaakt doordat de afvalstoffen niet goed uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Door je spijsvertering of digestieve systeem te versterken kunnen de afvalstoffen beter verwijderd worden.

Door je darmflora aan te vullen met supplementen, gezonde voedingsmiddelen, kruiden en probiotica gaat het bij veel mensen beter!

Probiotica & darmflora

Een goede tip wat betreft het versterken van je darmflora is door te starten met het nemen van voldoende probiotica.  Probiotica zijn voedsel supplementen of voedingsmiddelen vol met levende culturen/bacteriën. Deze levende culturen brengen een reactie in het lichaam tot stand waardoor het immuunsysteem en digestieve systeem extra geprikkeld worden. Er zijn zelfs klinische onderzoeken gedaan waardoor de klachten van atopisch eczeem drastisch zijn afgenomen door gebruik van probiotica.

Wanneer je onderzoek doet naar probiotica zul je ongetwijfeld de term ''acidophilus'' tegenkomen is is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere bacterie om je spijsvertering te bevorderen. Het is een verzamelnaam omdat de volgende bacteriën daar onderdeel van uitmaken: L. acidophilus, L. casei en L. bulgaricus.

De bacterie wordt al eeuwen lang gebruikt en komt het meeste voor in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool. Het mooie van de bacterie is dat het suiker kan omzetten waardoor de darmflora minder zwaar belast worden. Aangezien veel mensen te veel suikers binnenkrijgen is dit een belangrijk onderdeel van de werking van de darmflora.

Voorts kan probiotica je lichaam goed beschermen tegen beschadigende bacteriën, parasieten en schimmel gist. Huidklachten en ook eczeem kan versterkt / veroorzaakt worden door een candida infectie, er zijn veel mensen met een candida infectie zonder dat ze het doorhebben. Door voldoende probiotica te nemen gaat dat een candida infectie tegen en is zeer belangrijk om je lichaam te ontgiften!

Probiotica voor kinderen met eczeem

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kleine kinderen, zoals baby's, die last hebben van eczeem baat kunnen hebben bij de inname van Bifidobacterium lactis en Lactobacillus helpt om eczeem bij kinderen sneller te verminderen of te stoppen. Deze eerste bacterie zit ook vaak in biologische producten en staan dan op de verpakking vermeld, bijvoorbeeld van biologische yoghurt.

In het onderzoek is gebruikgemaakt van formulemelk waarin deze bacteriën waren toegevoegd. Na 2 maanden was er een duidelijk verschil tussen de baby's die wel en de baby's die geen probiotica formule hadden gekregen om het eczeem te verminderen.

Uit ander onderzoek blijkt ook dat deze twee probiotische bacteriën en dan met name de Lactobacillus toevoegen aan het dieet helpt om de kans op eczeem te verminderen. Kinderen van 2 jaar die deze probiotica kregen hadden significant minder vaak last van eczeem dan kinderen die deze probiotica niet kregen.

Probiotica voor volwassenen met eczeem

Uit onderzoek blijkt dat bij volwassenen met eczeem en volwassenen zonder eczeem de darmen anders reageren op de probiotica. De hulpcellen van het immuunsysteem, CD4 en CD25, worden bij gezonde mensen niet beïnvloed door probiotica, maar bij mensen met eczeem wordt het aantal van die cellen lager en dit ligt ook echt aan de probiotica. Deze cellen wijzen bijvoorbeeld problemen aan waarna de witte bloedcellen aan de slag gaan. Bij een allergische reactie wijzen deze cellen juist de verkeerde problemen aan en dat kan weer voor eczeem zorgen. De effecten van probiotica kunnen dus ook effect hebben op allergische reacties of andere reacties van het immuunsysteem.

Naast probiotica is het ook belangrijk om voldoende vezels binnen te krijgen voor een gezonde spijsvertering. De vezels zorgen ervoor dat gezonde voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen. Daarbij neemt het sommige slechte stoffen, zoals het LDL-cholesterol, mee zodat dit niet in je lichaam komt. Dit zorgt ook weer voor lagere ontstekingswaarden en daarmee zorgt het voor een lagere kans op eczeem.

Het beste kun je dit doen aan de hand van het eten van wat fruit en veel groente! Hierbij is het ook een goede tip om lijnzaad te nemen vanwege de goede onverzadigde vetten!

kefir pakPersoonlijk eet ik elke dag magere of gewone biologische yoghurt met havermout. Tevens drink ik elke dag een glas kefir. Deze twee bronnen zitten vol met de goede levende culturen en die zijn belangrijk voor mijn gezondheid. Wanneer je probiotica neemt moet je goed kijken naar de bron en of er geen extra suikers of kleurstoffen zijn toegevoegd. Die suikers en kleurstoffen doen de goede effecten van probiotica namelijk weer teniet. Alleen suikers die van nature in een product zitten worden geaccepteerd.

Want het komt regelmatig voor dat eczeem klachten erger worden doordat er hulpstoffen en geurstoffen zijn toegevoegd waar men niet goed tegen kan. Kleur- en geurstoffen zijn vaak een trigger voor eczeem.

Conclusie probiotica tegen eczeem

Eczeem wordt veelal veroorzaakt doordat het te veel afvalstoffen en toxines in het lichaam blijven zitten en doordat het immuunsysteem op de verkeerde stoffen reageert.

Voor kinderen en volwassenen is probiotica iets wat een bijdrage kan leveren aan het verminderen van eczeem klachten. Vooral bij kleine kinderen kan het toevoegen van probiotica, bijvoorbeeld via formulemelk, een bijdrage leveren aan het verminderen van eczeem. Bij volwassenen is het iets dat een stap in de goede richting is en waarbij het ook bewezen een effect heeft op het immuunsysteem.

Door je digestieve systeem te versterken met probiotica van bijvoorbeeld biologische yoghurt, kefir of gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool wordt je darmflora van binnenuit versterkt en ook wordt het immuunsysteem bijgestuurd zodat het de juiste vijanden aanwijst.

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan het gratis e-book vol met tips en trics die je tegen eczeem kunt toepassen. 95% van de mensen die het heeft gelezen is super tevreden met de tips die erin staan.

Bronnen:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1365-2222.2000.00943.x/full

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0091674908013195

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2222.2007.02876.x/full

 

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

21 Shares
Tweet
Pin4
Share17