Gezondheid Algemeen

Laatste Update: 6 juni 2023

14 natuurlijke spierverslappers

Spierspanning kan worden veroorzaakt door verschillende problemen zoals hormonale onbalans, ontsteking, stress, verwonding en ziekte.

TIP:
Een rusteloos of gespannen gevoel? Gebruik Spier Comfort voor de werking van de spieren en het zenuwgestel. Ga naar deze pagina (bekend van TV met meer dan 3000 reviews)

Helaas zijn veel mensen afhankelijk van een recept van de dokter of van een vrij verkrijgbare spierontspanner tegen de doffe pijn en het ongemak.

Maar met een overvloed aan natuurlijke geneeswijzen, die gemakkelijk toegankelijk zijn, hoef je je niet voor de verlichting van de pijn te wenden tot de conventionele medicijnen.

Overvloed aan natuurlijke spierverslappers

In feite zijn veel van deze natuurlijke spierontspanners zo betrouwbaar en effectief dat ze de basisingrediënten vormen voor sommige conventionele remedies.

De natuurlijke pijnstiller witte wilgenschors bleek bijvoorbeeld zo effectief te werken dat de populaire pijnstiller Aspirine wordt samengesteld met ingrediënten hiervan.

Natuurlijke spierverslappers zijn alternatieven voor voorgeschreven en vrij verkrijgbare spierverslappers.

Het kunnen huismiddeltjes zijn die al duizenden jaren worden gebruikt of zelfs natuurlijk voorkomen in het menselijk lichaam.

Ze kunnen de natuurlijke processen van het lichaam zoals slaap of de productie van hormonen omvatten.

De meeste van hen en met name de kruiden en de mineralen zijn bronnen, die worden gevonden in de natuur.

De onderstaande lijst bevat voornamelijk mineralen en kruiden, met uitzondering van het hormoon progesteron, dat ook specifieke eigenschappen heeft die de spierspanning kan verminderen.

Sommige van deze items bevatten antioxidanten, flavonoïden en andere chemicaliën, die de bloedstroom verbeteren en ze kunnen de energiestroom naar de getroffen gebieden verhogen, ontgiften en ontstekingen verminderen, wat allemaal meewerkt om de spierspanning te verminderen.

Natuurlijke ontspanners werken niet alleen door zich te richten op de oorzaak van de spierongemakken, maar ze hebben ook geen bekende negatieve bijwerkingen zoals reguliere medicijnen.

Vaak zijn de ontspannende eigenschappen de echte bijwerkingen omdat deze natuurlijke supplementen vele andere toepassingen hebben.

Magnesium wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om constipatie te genezen maar wanneer je het inneemt, ervaar je ook een diepe kalmte en slaperigheid.

14 natuurlijke spierverslappers

Hier vind je een overzicht van de beste natuurlijke spierverslappers:

Arnica-olie

Met haar grote bloemen, die op zonnebloemen lijken en die van nature groeien in bergachtige gebieden zoals Canada, de Europese Alpen en de Noordelijke Verenigde Staten, is Arnica een plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Arnica wordt al meer dan 200 jaar gebruikt.

Tegenwoordig wordt het ook door een veel atleten gebruikt, die op zoek zijn naar een sneller herstel van de trainingen en de spierspanning.

Het is ook gunstig voor ouderen of mensen met een zittende levensstijl, die artritis of stijfheid ervaren, wat wordt veroorzaakt door de opbouw van melkzuur en een slechte bloedsomloop.

Thymol en helenin, chemicaliën die in arnica-olie worden aangetroffen, verminderen de zwelling en de ontsteking, die een belangrijke oorzaak van de spierspanning is.

Het kan ook de bloedsomloop verbeteren. Een adequate bloedcirculatie verlaagt ook de genezingsduur van de blessures en de wonden.

Arnica-olie is zeer effectief wanneer het plaatselijk op de aangetaste gebieden wordt aangebracht.

Het kan ook topisch in de vorm van een zalf, smeersel, crème en zalf worden gebruikt. En het kan oraal worden ingenomen.

Sap van de zwarte radijs

Radijs behoort tot de Brassica-familie en wordt vaak gebruikt als een culinair ingrediënt om gekookte gerechten en salades te kruiden.

Het vlees van de zwarte radijs bevat een schat aan essentiële mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium en mangaan. Het bevat ook vitamines zoals B1, B-complex en C en E.

Deze vitamines en mineralen hebben verschillende gezondheidsvoordelen waaronder, maar niet beperkt tot, het reguleren van de hartslag, het op natuurlijke wijze verminderen van de reactie op stress, het bevorderen van regelmaat en het bevorderen van de eliminatie van toxines, met inbegrip die van de spieren.

Het effect van elk van de bovengenoemde mineralen, kalium, magnesium, calcium en ijzer in het bijzonder is spierontspanning. Dit omvat de hartspier, spieren die betrokken zijn bij de spijsvertering en alle andere spieren in het lichaam.

Ze verbeteren ook (vooral kalium) de bloedstroom en de bloeddruk.

De vermelde vitamines zijn essentieel voor de ijzerabsorptie, de bloedstroom en het verminderen van vrije radicalen, die vervolgens helpen bij het genezen van spierspanning, stijfheid, ontsteking en pijn als gevolg van een ontsteking.

Ten slotte heeft zwarte radijs extra voordelen zoals het bevorderen van de immuniteit tegen verkoudheid, oorinfecties, microbiële infecties, keelpijn, bronchitis, verkoudheid en griep.

TIP:
Een rusteloos of gespannen gevoel? Gebruik Spier Comfort voor de werking van de spieren en het zenuwgestel. Ga naar deze pagina

Bosbessen

Bosbessen zijn misschien wel het meest opmerkelijk omdat ze rijk zijn aan antioxidanten. Ze hebben zelfs een verbazingwekkende ORAC-score (Oxygen Radical Absorbance Capacity) van 9.621, dus één van de voedingsmiddelen met de meeste bekende antioxidanten.

Hun antioxidanten komen in vele vormen voor: anthocyanines (een flavonoïde die verantwoordelijk is voor de kleur in de rode, de paarse en de blauwe planten) proanthocyanidins, pterostilbene, flavonolen, tannines en resveratrol.

Als vrije radicalen die kunnen ontstaan als gevolg van natuurlijke processen zoals sporten of door omgevingsfactoren zoals verontreinigende stoffen, sigaretten en röntgenstralen niet worden gecontroleerd, kunnen ze spierbeschadiging en kanker veroorzaken.

Antioxidanten bestrijden deze vrije radicalen. Deze antioxidanten zijn ook goed voor mensen met een hoge bloeddruk, wat kan leiden tot enkele van de dodelijkste gezondheidsrisico's zoals een hartaanval, beroerte, coronaire hartziekte en atherosclerose.

Bovendien stelt onderzoek vast dat een regelmatige consumptie van deze kleine maar krachtige bessen het begin en de progressie van de ziekte van Parkinson en Alzheimer kan voorkomen.

De ziekte van Parkinson kan mobiliteitsproblemen door spierstijfheid, atrofie en rigiditeit veroorzaken.

Het kan ook onwillekeurige spierbewegingen en contracties veroorzaken.

De ziekte van Alzheimer kan problemen met de coördinatie van en de controle over de spieren veroorzaken.

Het is mogelijk om met de consumptie van bosbessen de slopende effecten van deze ziekten op de spieren te voorkomen.

Cannabis-olie

Cannabis kan op elk van de drie variëteiten van de plant, namelijk Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis van toepassing zijn.

Het gebruik van marihuana dateert van meer dan 3.000 jaar geleden en werd in de 19e eeuw in de westerse geneeskunde voor aandoeningen zoals pijn, spasmen, convulsies en ontstekingen geïmplementeerd.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk brein cannabinoïde-receptoren bevat, wat in de hersencellen en de zenuwcellen door het hele lichaam cannabinoïde-bindende moleculen zijn.

Ze werden zelfs aangetroffen in het immuunsysteem, wat erop wijst dat cannabis de immuunrespons kan verbeteren, evenals de andere genoemde voordelen.

natuurlijke spierverslappers

Veelvoorkomende toepassingen van cannabis zijn: als spierverslapper, als een behandeling voor glaucoom, kanker en de bijwerkingen van chemotherapie en voor een verbeterde focus en slaap.

Door de jaren heen heeft cannabis, naast het verlichten van spierspasmen, de effecten van multiple sclerose en vele andere kwalen, ook talloze mensen geholpen om zich te kunnen ontspannen en te kunnen slapen.

Onderzoeken, die werden uitgevoerd met mensen met een dwarslaesie en met ruggenmergletsel en/of multiple sclerose, vertoonden een afname van de spierspasmen.

Wonderolie

Ricinusolie of Ricinus communis-olie is de olie van ricinusbonen, die afkomstig zijn van een vaste plant die al werd gebruikt in oude Afrikaanse, Indiase, Chinese, Griekse en Romeinse beschavingen.

Ricinusolie is uitstekend geschikt voor pijn, tumoren, haargroei en problemen met de spijsvertering.

Het kan door de huid en het spierweefsel dringen om de organen te beïnvloeden.

Dit is de reden waarom het door vrouwen met problemen aan de baarmoeder (wat ook een spier is) wordt gebruikt.

Veel vrouwen hebben last van myomen, poliepen en cysten aan de baarmoeder.

Ricinusolie dringt de baarmoeder binnen en lost na verloop van tijd deze gezwellen op, waardoor de pijn en de ontsteking worden verminderd en zelfs worden geëlimineerd.

Omdat ricinusolie de bloedcirculatie en de energie in het gebied waar het wordt aangebracht verhoogt, kunnen spierspasmen, spanningen en pijnen aanzienlijk worden verminderd.

De beweging van het bloed naar een getroffen gedeelte van het lichaam initieert een snelle genezing.

De meest effectieve manier om ricinusolie te gebruiken is met warmte.

Breng ricinusolie aan op een warme doek en houd deze minstens een half uur op het getroffen gebied.

Herhaald gebruik garandeert de effectiviteit ervan.

Cayennepeper

Cayennepeper ook wel bekend als Capsicum wordt al meer dan 9.000 jaar als voedsel en als geneesmiddel gebruikt.

Het verbetert door het toevoegen van een hartige, pittige smaak vele gerechten.

Het heeft ook geweldige medicinale en culinaire voordelen.

De vele toepassingen omvatten het verlichten van spierkrampen, het verminderen van pijn die wordt veroorzaakt door ontsteking, het verlagen van het cholesterol en het genezen van spijsverteringsproblemen zoals diarree.

Het heeft ook sterke immuunbevorderende eigenschappen; het kan samen met citrusvruchten en appelciderazijn als een ontgiftingsmiddel worden gebruikt.

Het vermogen van cayenne om pijn te onderdrukken, wordt toegeschreven aan de directe effecten op Substance P, een stof die het lichaam afgeeft wanneer het weefsel is beschadigd.

De chemische stof waarschuwt het fysieke lichaam in de vorm van pijn

Cayenne kan de pijnlijke bijwerkingen van deze chemische stof stoppen.

En het veroorzaakt ontstekingsremmende cellen om de aangetaste spieren door de bloedvaten te verwijden te mobiliseren.

Bovendien kan cayennepeper omdat het de bloedcirculatie verhoogt een hartaanval stoppen als het bij het eerste teken wordt ingenomen; het kan ook topisch worden gebruikt om wonden te genezen.

TIP:
Een rusteloos of gespannen gevoel? Gebruik Spier Comfort voor de werking van de spieren en het zenuwgestel. Ga naar deze pagina

Etherische olie van kamille

Kamille is een oud kruid (één van de oudste gedocumenteerde kruidenremedies) die in twee varianten voorkomt: de Duitse kamille (Chamomilla recutita) en de Romeinse kamille (Chamaemelum nobile).

Het lijkt op het madeliefje en heeft een heldere gouden kleur.

Het wordt vaak 's avonds in de vorm van thee geconsumeerd om de ontspanning te bevorderen.

De olie kan echter ook effectief zijn als een plaatselijke behandeling.

Het wordt veel gebruikt voor aandoeningen zoals spierspasmen, menstruatiestoornissen, ontstekingen, zweren, wonden en aambeien.

Etherische olie van kamille is voor geneesmiddelen voor het verminderen van spiergerelateerd ongemak een uitstekend alternatief.

Het bevat terpenoïden, ontstekingsremmende fytochemicaliën en flavonoïden, die bekend staan ​​om hun antioxiderende eigenschappen.

Het verlicht ook de spierspanning omdat het bekend staat als een krampstillend middel dat spieren en gewrichten, evenals de geest, kalmeert en verzacht.

Tip- iedereen met een allergie voor kamille of een lid van de ambrosia-familie moet de essentiële olie van kamille vermijden.

Epsom-zout

Epsom-zout is eigenlijk geen zout, omdat dat meestal bestaat uit het minerale natrium in combinatie met andere mineralen en/of chemicaliën.

Het is magnesiumsulfaat heptahydraat, een essentieel mineraal dat lijkt op steenzout.

Het verlicht effectief ontsteking (een belangrijke oorzaak van pijn) en geneest aandoeningen zoals migraine en wonden.

Epsom-zout opgelost in water kan worden gebruikt om de voeten of het hele lichaam in te laten weken of in sommige gevallen, zoals aangegeven op het etiket, oraal te gebruiken.

Orale consumptie kan het spijsverteringskanaal kalmeren en de constipatie verlichten.

Een bad met dit zout fungeert als een ontgifting voor het hele lichaam en dat ook naast het verlichten van spanning in de getroffen gebieden, vooral de spieren, constipatie verlicht.

Voor snel herstel na zware inspanning, los je 250 gram zout op in water en neem je een lekker warm bad. Geniet minstens 15 minuten hiervan.

Epsomzout is ook een evenwichtsmineraal.

Iedereen die lijdt aan kwalen zoals hoge bloeddruk als gevolg van overmatige zoutinname kan dit verhelpen door meer magnesium te consumeren, waarvan wordt gezegd dat het één van de meest voorkomende tekortkomingen is.

Hierdoor ontspan je je de gespannen hartspieren en verlicht de onregelmatige hartslag, die ook het gevolg kan zijn van hoge bloeddruk.

Lavendel

Lavendel, de wetenschappelijke naam is Lavandula angustifolia, is een lid van de muntfamilie en komt oorspronkelijk uit Rusland, India, het gebied rondom de Middellandse-Zee en het Midden-Oosten.

Het werd in het Egyptische mummificatieproces gebruikt en het gebruik ervan dateert van minstens 2500 jaar geleden.

Het wordt vandaag de dag gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, zoals angst, depressie, problemen met de spijsvertering, haaruitval, pijn en als een antimicrobieel en ontstekingsremmend middel.

Lavendel is ook een natuurlijke spierontspanner met kalmerende eigenschappen, die spierspasmen en spanningen, gewrichtspijn en hoofdpijn kan verlichten.

Gewoon 's avonds wat lavendelolie op je kussen druppelen kan een kalmerende werking voor het hele lichaam, inclusief de spieren, hebben wat een goede nachtrust bevordert.

Het kan ook worden gebruikt om de sfeer van een kamer te beïnvloeden en een kalme, ontspannen sfeer bij iedereen op te wekken.

En het kan worden gebruikt in de vorm van thee, olie, pillen of als vloeistofextractie.

Een onderzoek meldt dat lavendelolie bij inademing een krachtig pijnstillend effect kan hebben.

Etherische olie van citroengras

Citroengras of Cymbopogon is een lid van de grasfamilie Poaceae.

Het groeit in tropische regio's zoals India, Indonesië, Cambodja, Sri Lanka, Guatemala en Maleisië.

Citroengras is een heerlijke toevoeging aan gerechten, want het voegt een frisse citrussmaak toe.

Het kan wanneer het wordt verspreid of verneveld in de lucht zorgen voor een ontspannen sfeer in een kamer.

Citroengras is een krachtige antibacteriële stof en kan daarom worden gebruikt als een natuurlijk, veilig schoonmaakproduct voor thuis.

De antibacteriële eigenschappen kunnen ook gunstig zijn voor mensen die last hebben van candida en andere spijsverteringsproblemen.

Omdat citroengras de bloedcirculatie verbetert, kan het daarom spieraandoeningen zoals spasmen, krampen (waaronder menstruatiepijn), pijn en verstuikingen verlichten.

Het chemische limoneen in citroengras werkt als een ontstekingsremmer, waardoor vele op ontstekingen gebaseerde aandoeningen worden behandeld.

Deze aandoeningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, hart- en vaatziekten, de ziekte van Parkinson en artritis.

De laatste twee kunnen verzwakkende effecten op de spieren en de gewrichten hebben.

Het kan ook in de tuin of in de tuin worden geplant om insecten af ​​te weren.

Etherische olie van rozemarijn

Rozemarijnolie of Rosmarinus officinalis behoort, net zoals basilicum, oregano en lavendel tot de mintfamilie.

Deze mediterrane inheemse plant wordt op grote schaal gedistribueerd voor medicinale, culinaire en cosmetische toepassingen.

Het wordt ook commercieel gebruikt en is vanwege de antioxidanten door de Europese Unie gecertificeerd als een effectief conserveermiddel voor levensmiddelen.

Wat de medicinale toepassingen betreft, rozemarijn bevat een chemische stof, fenyleenthers van het abietaan-type genaamd, die verantwoordelijk is voor de antioxidatieve en de farmacologische toepassingen.

Het wordt gebruikt voor spierspanning die veroorzaakt wordt door stress.

Het bevat een chemische stof, die een antinociceptivum wordt genoemd en die de pijnreceptoren remt.

Dit kan als tijdelijke verlichting van pijn in verband met spierspanning nuttig zijn, waardoor de ontspanning wordt bevorderd.

Pepermunt

Het pepermuntkruid is een natuurlijke kruising tussen groene munt en watermunt.

Het groeit in Noord-Amerika en Europa. Pepermuntolie wordt al enkele duizenden jaren voor gezondheidsdoeleinden gebruikt.

Het wordt al genoemd in de archieven uit het oude Egypte, Griekenland en Rome.

Het is bekend dat pepermunt pijn, ontstekingen en spasmen verlicht en dat het antioxiderende effecten heeft.

Dit is nuttig voor spierherstel, het spieruithoudingsvermogen en de algehele gezondheid.

Alleen al de geur van deze plant heeft bewezen de waargenomen inspanning te verminderen, de stemming te verlichten en de hersenfunctie te verbeteren.

Wanneer de spieren door een combinatie van verschillende activiteiten of door overbelasting pijnlijk zijn, zal het melkzuur zich ophopen, wat hun mobiliteit beïnvloedt. Dit veroorzaakt de pijn na een zware training.

Een massage met pepermuntolie is één van de meest effectieve manieren om pijn en stijfheid van de spieren te bestrijden.

Een massage met pepermuntolie verwarmt de huid en de onderliggende spieren en het penetreert in het weefsel dat melkzuur opbouwt.

Bovendien verlicht pepermunt ontstekingen en spasmen en heeft het antioxiderende effecten.

Dit laatste is nuttig voor het spierherstel, het spieruithoudingsvermogen en het algemeen welzijn.

Passiebloem

Passiebloem wordt al eeuwenlang door de indianen therapeutisch gebruikt.

Dit kruid werd vaak gebruikt voor pijnverlichting en spierspasmen.

Passiebloem kan ook worden gebruikt om lichte tot matige pijn te verlichten.

De bladeren en de wortels van deze plant bestaan ​​uit chemische stoffen, die bèta-carboline harmala-alkaloïden worden genoemd.

Dit levert een ontspannen staat van welzijn op.

Het helpt door het verhogen van het ‘gelukshormoon’ in het lichaam bij het verlichten van stress.

Het kan ook de kwaliteit van de slaap, die nodig is voor spierherstel, helpen induceren en verbeteren.

Passiebloem bezit ontstekingsremmende eigenschappen, die de pijn kunnen helpen verlichten omdat de ontsteking daarvan een belangrijke oorzaak is.

Het is ook bewezen dat het stuiptrekkingen en spasmen voorkomt.

Passiebloem wordt soms gebruikt door personen die lijden aan de ziekte van Parkinson om de convulsies en het schudden, ten gevolge van het niet goed functioneren van de neurotransmitter, te verminderen.

Etherische olie van tijm

Deze etherische olie wordt gewonnen uit de tijmplant, die ook wel bekend is als Thymus vulgaris.

Dit is een meerjarig kruid en behoort tot de mintfamilie.

Tijm is een bekend kruid dat in veel huishoudens meestal als kruid in veel recepten wordt gebruikt.

Tijm heeft een aantal genezende eigenschappen.

De voordelen van etherische olie van tijm werden duizenden jaren geleden ontdekt in het gebied rond de Middellandse Zee.

Dit kruid wordt veel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde.

Etherische olie van tijm staat bekend om zijn vermogen om spierspasmen en reuma te stoppen.

Het kan spierkrampen verlichten en omdat het een krampstillende werking heeft, helpt het bij het ontspannen van de aders en de slagaders.

Deze eigenschappen kunnen de bloeddruk en de stress in het hart verlagen, wat de belangrijkste spier is.

Het helpt bij het opbouwen, het versterken en de tonus van de hartspier.

Maar let op:

Natuurlijke behandelingen zijn veel veiliger dan medicijnen, maar bij elke behandeling voor pijn, moet je het onderzoek doen om de juiste kennis te hebben over wat je gebruikt.

Omdat de genoemde kruiden krachtig zijn, moeten ze voorzichtig en spaarzaam worden gebruikt.

Cayennepeper en citroengras kunnen bijvoorbeeld brandwonden veroorzaken wanneer ze in grote hoeveelheden worden ingenomen en het mineraal kalium kan giftig zijn als het in een te hoge dosis wordt geconsumeerd.

Het goede nieuws is dat het moeilijk is om een ​​overdosis van kalium te krijgen omdat de aanbevolen waarde 4500 mg per dag een hoeveelheid is, die de meeste mensen, vooral vegetariërs en veganisten, niet bereiken.

Bovendien moeten niet alle kruiden en vormen van de kruiden worden geconsumeerd.

Zorg ervoor dat je de labels leest om te bepalen of de versie die jij gebruikt topisch of inwendig moet worden gebruikt.

Slechts enkele vormen van Epsom-zout kunnen bijvoorbeeld inwendig worden gebruikt.

Bovendien mogen de krachtigste geneesmiddelen niet in de buurt van bepaalde slijmvliezen zoals de ogen worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je voordat je deze alternatieve behandelingen gebruikt een deskundige raadpleegt.

Leer zoveel mogelijk hierover, want hoe meer je weet, hoe groter de kans dat je ze in je dagelijks leven kunt opnemen en de schadelijke effecten van reguliere medicijnen kunt vermijden.

Tot slot...

Er zijn talloze manieren om spierspanning te bestrijden, die zich kan voordoen als spierpijn, spasmen, convulsies en krampen.

Je hoeft geen toevlucht te nemen tot schadelijke geneesmiddelen, die na langdurig gebruik kunnen leiden tot schadelijke en dodelijke bijwerkingen en/of schadelijke ontwenningsverschijnselen.

Veel van die bijwerkingen zoals gedragsproblemen en orgaanschade kunnen blijvend zijn.

Je kunt de vele voordelen van kruiden, mineralen en natuurlijke hormonen onderzoeken om spierongemakken op een natuurlijke wijze te bestrijden.

Naast de verlichting die je krijgt door het gebruik van natuurlijke stoffen, profiteer je ook van de gezonde bonussen.

Enkele positieve effecten van het gebruik van de hierboven genoemde natuurlijke stoffen zijn haargroei, preventie van kanker, eliminatie van tumoren, een verhoogde cognitieve functie, een verhoogd fysiek uithoudingsvermogen en kracht, positieve kijk op het leven, verhoogde concentratie, heldere huid, schoner bloed, een beter werkende spijsvertering en lymfe-systeem, minder pijn en ontsteking door het hele lichaam, lagere bloeddruk, gezondere organen, langere levensduur, betere mondgezondheid, minder lichaamsvet en de lijst gaat maar door.

Bovendien kun je meer kennis opdoen over deze natuurlijke, algemeen gevonden, krachtige kruiden, mineralen en hormonen.

Als je meer weet, vergroot je je vermogen om een ​​goede gezondheid te handhaven en ziekten te bestrijden.

Uiteindelijk zul je samen met een betere gezondheid en een langer leven Moeder Natuur dankbaar zijn.

TIP:
Een rusteloos of gespannen gevoel? Gebruik Spier Comfort voor de werking van de spieren en het zenuwgestel. Ga naar deze pagina


Bronnen

amelioretasante.com/7-relaxants-musculaires-que-nous-offre-la-nature/

eu.nature-zen.com/fr/et-la-masse-musculaire-dans-tout-ca

www.gaiam.com/blogs/discover/how-to-relieve-muscle-tension

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Goedemorgen - zoekend naar middelen tegen spierkrampen kom ik een aantal etherische oliën tegen, maar er staat niet bij hoe je ze toe moet passen.
  Het lijkt aannemelijk dat je het op de huid moet inmasseren, maar ik heb last van spierkrampen in benen, handen, armen, buikspieren, kortom overal eigenlijk, en zoek dus iets dat ik kan innemen.
  Ik heb inhibin waar ik niet verrukt van ben.

  1. Hoi Francine,

   Je kan etherische oliën tegen spierkrampen het beste op de huid aanbrengen en goed inmasseren. Etherische oliën zijn vaak zeer geconcentreerd en moeten eerst worden verdund. Zonder te verdunnen kan etheriche de huid irriteren. Je kan etherische olie verdunnen met plantaardige olie zoals olijf olie, kokos olie, amandel olie of massage olie. Je kan 1% etherische olie mengen met bijv. massage olie. of als je meer wilt aanmaken in 1 x max. 20 druppels (=1 ml.) etherische olie op 100 ml. plantaardige olie mengen. Tests eerst een klein plekje op je huid om te kijken hoe je huid reageert. Je zou voor inname ook kunnen denken aan Kalium citraat deze is verkrijgbaar op https://www.aov.nl/shop/500-mineralen/562-kalium-citraat-200-mg

   Groeten Robert Jan

 2. Bedoel je met cannabisolie de thc-olie of de cbd-olie? CBD wat makkelijker aan te komen.

  @Francine Ik zou wel ook kijken naar oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen en misschien schildklierproblemen. Kan je laten uitzoeken. Uitwendig is dan meer een aanvulling.

 3. Hoi ik ben hier terecht gekomen omdat ik een natuurlijke oplossing zocht voor mijn vader die door (inmiddels alweer) 3 CVA's spierspanningen heeft en na de laatste CVA een jaar geleden vreselijk moe wordt van de spierspanning en daardoor ongemerkt een tik erbij gekregen heb waarbij zijn hoofd naar boven en beneden knikt alsof hij aan het knikkebollen is. Waardoor hij nu spierspanningen op in zijn nek en schouders heeft. Kunnen jullie mij hierin informatie verschaffen? Ik zie door de bomen het bos niet meer

  1. Dag Sandra,

   Wat vervelend dat je vader is getroffen door 3 CVA's. Voor een behandelplan zou de behandelend arts jullie verder kunnen helpen. Maar je kunt er ook voor kiezen om spierongemakken op een natuurlijke wijze te bestrijden. Deze natuurlijke kruiden, mineralen bieden vele voordelen. Je kunt voor een vrijblijvend consult altijd naar een natuurarts gaan. Kijk anders even op de zorgkaart voor meer info. Heel veel sterkte Sandra!

 4. Dag. Ik heb de pil 20 jaar geslikt tegen fybromyalgie met zeer goed resultaat. Wil graag weten wat ik kan doen als ik nu stop omdat mijn hormonale toestand nu slecht is. Ben als de dood om te stoppen dat ik net als toen niets meer kon.

  1. Dag Irma, wat fijn dat je zulke goede resultaten hebt bij het slikken van de pil. Direct stoppen is niet aan te raden omdat je lichaam aan de pil gewend is. Je zou wel kunnen overwegen om het langzaam af te bouwen en te kijken hoe je lichaam en de fybromyalgie hierop reageert. Het is overigens wel normaal dat je lichaam in het begin wat ontwenningsverschijselen kan vertonen bij het afbouwen van de pil. Met een groenten, vezel en fruitrijk dieet kan je je lichaam hierbij wel wat ondersteuning geven. Ik kan je dan ook aanraden om samen met je arts te kijken naar de mogelijkheden om het pil gebruik af te bouwen. Heel veel succes! Groetjes Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

10 Shares
Tweet
Pin10
Share