Superfoods

Laatste Update: 11 november 2016

Nieuwe Superfood: Spirulina Alg

In een vorig artikel heb ik het al gehad over de helende werking van algen! Persoonlijk zie ik algen als een geweldige superfood en dit artikel ga ik het kort hebben over de Spirulina Alg ontvangen van leefbewust.com (bedankt!).

Net zo als algen zit Spirulina vol met belangrijke voedingsstoffen zoals antioxidanten, vezels, essentiële vetten en fytochemicaliën. Het meest opmerkelijke van spirulina is dat het alle essentiële aminozuren bevatten.  Daarbij zit het vol met ijzer, calcium, vitamine A en vitamine C en gemakkelijk verteerbaar doordat het grotendeels uit eiwitten bestaat. Ongelooflijk eigenlijk dat er zoveel belangrijke voedingstoffen in Spirulina zitten, het is écht een vitamine bom!

Gaat huidklachten tegen

Het is bijzonder geschikt voor huidklachten zoals eczeem omdat Spirulina een ontgiftende werking heeft. Ik kan dit uit eigen ervaring onderbouwen omdat iemand in mijn familie plotseling erg last kreeg van eczeem in het gezicht. Ze was al bij een dermatoloog geweest en verschillende zalven geprobeerd. Maar toch bleef haar eczeem erg aanhouden. Eczeem komt vaak doordat er te veel toxines in het lichaam zitten waardoor er klachten optreden.

Gezien het feit dat Spirulina volgens de brochure een ontgiftende werking had besloot ik haar Spirulina alg mee  te geven.

Na ongeveer 2 tot 3 weken was haar eczeem drastisch verminderd.  Waarschijnlijk komt dit doordat Spirulina een vrij hoge dosering chlorophyl heeft wat goed helpt het lichaam te zuiveren.

Chlorophyl bevorderd de aanmaak van rode bloedcellen waardoor er beter en sneller ophoping gifstoffen het lichaam verlaten. Dit in combinatie met vitamine A (belangrijk voor huidklachten) is het echt een superfood voor je huid!

Gezondheidsvoordelen

 • Helpt tegen hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
 • Helpt tegen lever problemen
 • Hoog in vitamine B, A en ijzer
 • Helpt tegen allergieën
 • Helpt tegen artritis
 • Helpt tegen huidklachten
 • Zorgt voor meer energie
 • Goed voor de spijsvertering
 • Reinigt het lichaam
 • Versterkt je immuunsysteem

Conclusie

Tot nu toe ben ik erg te spreken over Spirulina en kan het bijna niet geloven dat er zoveel goede voedingstoffen inzitten. Ik neem Spirulina in pil vorm 2 tot 4x per dag voor een maaltijd. Ik merk dat ik meer energie heb en dat mijn bloeddruk verlaagd is. Indien je zelf Spirulina wilt proberen kun je deze bestellen bij www.supervoeding.com, daar heb ik mijn eigen Spirulina van ontvangen.

Binnenkort ga ik een uitgebreide review schrijven over deze nieuwe superfood, want ik ben er zeker nog niet over uitgepraat.

Hieronder een paar afbeeldingen van Spirulina:

spirulina pot
Inhoud:
spirulina pillen
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Goeie tip Jack de winkel: supervoeding.com! Die ga ik bewaren. Kwam al Magnesiumpoeder tegen die ik wil uitproberen. Ik gebruik nu tabletten maar denk dat deze poeder beter werkt.

 2. helpt die spiruline ook voor kinderen van 2 jaar zij heeft exceem onder de kin of moet je ouder zijn, waar kun je dit kopen ivm mijn hogebloeddruk wil het wel proberen

  Carla

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share