• Omgaan met depressie zonder medicatie

Omgaan met depressie zonder medicatie

2016-03-08T08:54:26+01:00maart 8th, 2016|Mentale Gezondheid|3 Reacties

Laatste update: door

Omgaan met depressie zonder medicatiedepressie

In onze huidige maatschappij is depressie niet meer weg te denken. Bijna iedereen gebruikt antidepressiva of kent iemand die deze medicijnen gebruikt. Hoewel antidepressiva goed werken voor de behandeling van de symptomen van depressie, lossen ze de oorzaken niet op.

Voeding, lichaamsbeweging, positiviteit, en licht kunnen allemaal een rol spelen in je stemming en je emotionele gezondheid. Hoewel dit vaak voldoende is om depressiviteit uit je leven te bannen, is er soms meer nodig.

Depressie en slechte zin zijn natuurlijk heel verschillend. Als je net als de meeste mensen bent, dan heb je sommige dagen ertussen die gewoon geweldig zijn. Soms voel je je alsof je bovennatuurlijke krachten hebt, en soms voel je je alsof je dag verknald is en er totaal niets meer aan te doen is.  Het leven is immers niet perfect en we hebben allemaal onze goede en onze slechte dagen – en daar is ook helemaal niks mis mee.

Depressie kan echter medische hulp vereisen – en als je echt denkt onder een depressie te lijden dan moet je geen tijd verkwisten met jezelf proberen te genezen, dan moet je gewoonweg direct een afspraak maken met je huisarts.  Dat is het allerbelangrijkste. Natuurlijk kun je vervolgens stappen ondernemen om je ziekte op natuurlijke wijze onder controle te krijgen, maar het is belangrijk er eerst met iemand over te praten die er verstand van heeft en jouw persoonlijke situatie kent.

Het is normaal om je af en toe verdrietig of neerslachtig te voelen, en deze emoties manifesteren zich op verschillende manieren. Of misschien heb nog maar net een verlies achter de rug – dan is het natuurlijk ook heel normaal om je verdrietig te voelen en te treuren.

Maar soms kunnen verdriet en neerslachtigheid aanhouden. Dit kan erin resulteren dat je je constant lusteloos voelt, op elk moment in tranen zou kunnen uitbarsten of gewoonweg totaal geen motivatie hebt om aan je dag te beginnen. Zoiets kan zich ook manifesteren als een gevoel van prikkelbaarheid of zelfs van gevoelloosheid. Al deze dingen kunnen erop wijzen dat je je niet lekker in je vel voelt en wellicht hulp nodig hebt om hier een einde aan te maken, zodat je gewoonweg weer gelukkig kunt zijn.

Inhoud artikel: