Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Behandeling

Laatste Update: 21 september 2021

Ontgiftingskuur eczeem

Vaak is een eczeem uitbarsting het gevolg van teveel gifstoffen en toxines in het lichaam. De oplossing lijkt erg simpel. Verwijder de ophoping gifstoffen in je lichaam en huidproblemen, zoals eczeem, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gifstoffen en toxines komen van verschillende bronnen. In het leven van nu is het moeilijk om ze helemaal te vermijden. Zo heeft wat je dagelijks eet grote invloed op de reinheid van je lichaam.

Veel voedingsmiddelen zijn kant en klaar en bevatten conserveringsmiddelen om de houdbaarheidsdatum te vergroten. Ook eten we relatief meer vlees dan groente waardoor het lichaam te weinig belangrijke vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt met als gevolg een zwak immuunsysteem dat vatbaarder is voor bacteriën en eczeem.

Anti-eczeem leefstijl

Zonder twijfel is het belangrijk om je lichaam eerst te reinigen van de gifstoffen voordat eczeem daadwerkelijk kan afnemen en weg zal blijven. Dit is te doen via een ontgiftingskuur om de opgehoopte gifstoffen, vrij radicalen, vetten, cholesterol en andere irriterende stoffen uit je lichaam te verbannen.

Een effectieve ontgiftingskuur begint met een aantal gerichte levensstijl veranderingen om de inname van toxines drastisch te verlagen. Het is hierbij belangrijk om chemische middelen van voeding, zoals in bewerkte voeding, te vermijden.

Daarnaast is het belangrijk suiker, cafeïne en alcohol te vermijden omdat deze stoffen vaak zorgen voor een verhoging van ontstekingswaarden. 

Ook teveel pilletjes van de drogist dragen allemaal bij om je lichaam te vervuilen.

Naast het vermijden van deze suikers, transvetten en andere bewerkte voeding is het belangrijk om juist gezondere voeding te eten. Dus meer groente, fruit, noten en vis. Door dagelijks een gezond dieet te volgen kun je al veel doen om je lichaam te zuiveren van gifstoffen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer dan 3 stukken fruit en die regelmatig fast food eten vaker last hebben van eczeem dan mensen de gezond en minder suiker eten(1).

Een extra manier om je lichaam te zuiveren van gifstoffen is door lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging zorgt voor verbranding van vetcellen, waarin ook gifstoffen worden opgeslagen. Daarbij zorgt het zweten er ook voor dat gifstoffen uit je lichaam worden verwijdert. Uit onderzoek blijkt vooral dat vrouwen hier baat bij hebben om minder last te hebben van eczeem (2).

Wat is colonhydrotherapie?

 

Naast een anti eczeem leefstijl kan ook een colonhydrotherapie, oftewel een darmreiniging je hierbij helpen om de ophoping gifstoffen van meerdere jaren in één keer op te schonen. Tijdens deze behandeling wordt de darm gereinigd met water en dat wordt per direct afgevoerd uit je lichaam.

De theorie achter deze behandeling is dat er veel toxines en afvalstoffen zich hebben vastgekleefd in de darmen en die veroorzaken problemen met de huid, zoals eczeem(3).

Veel mensen verafschuwen het idee van een colonhydrotherapie wat goed te begrijpen is. Maar onderzoek heeft aangetoond dat een schoon intern lichaam extreem belangrijk is om van eczeem af te komen en om het onder controle te houden.

Indien je een darmreiniging overweegt is het belangrijk om voldoende probiotica te nemen om de hoeveelheid bacteriën in je darmen weer op pijl te brengen.

De colonhydrotherapie is niets nieuws, in Egypte deden ze dit al, eeuwen geleden. Niet op de manier hoe wij dit gewend zijn natuurlijk. Doordat steeds meer mensen het nut van colonhydrotherapie inzien, wordt de vraag hiernaar steeds groter. De ontwikkeling staat niet stil en op dit moment zijn er zeer geavanceerde modellen op de markt.

Een leuke bijkomstigheid is dat een groot deel van de therapie vergoed wordt door de verzekering.

Hieronder een aantal voordelen van een ontgiftingskuur:

  • Betere stoelgang.

Een betere stoelgang zorgt ervoor dat gifstoffen in je darmen sneller je lichaam verlaten.

  • Voedingstoffen worden beter geabsorbeerd.

De stoffen die je juist nodig hebt om je lichaam goed te verzorgen worden beter opgenomen in je bloedbaan waardoor je huid van binnenuit beter verzorgd wordt.

Doordat voedingsstoffen beter door je darmen reizen heb je ook minder last van een opgeblazen gevoel.

Mineralen en vitaminen worden beter opgenomen en komen daardoor ook meer aan bij de huid. Hierdoor krijg je vaak een mooiere huid.

Een fijne stoelgang kost je ook veel minder energie dan een stoelgang die maar niet loopt en telkens verstopt raakt of je dat opgeblazen gevoel geeft. Een lichte stoelgang zorgt ervoor dat je jezelf ook lichter vindt voelen, niet dat je dat direct terugziet op de weegschaal, maar het is een fijn gevoel.

Zijn er nadelen aan verbonden?
Er zijn niet echt nadelen of bijwerkingen verbonden aan deze therapie!

Actie Oefening: de overgang naar een gezond en zuiver leven

Voordat je aan de slag gaat om je lichaam te reinigen is het eerst belangrijk om voor je zelf op te schrijven hoe je huidige leefstijl eruit ziet. Maak een lijst wat je dagelijks eet en drinkt en wees eerlijk tegen jezelf. Ook als je iemand bent die stiekem snoept waar niemand bij is. Houd dan ook je leefstijldagboek geheim en voor jezelf of deel juist je geheimen met de mensen om je heen zodat je omgeving je kan helpen met je nieuwe levensstijl.

Vervolgens kies je 1 element uit deze lijst en die vervang je voor iets gezonds.

Een voorbeeld uit mijn eigen leven: Ik dronk altijd sapjes en frisdrank, ik heb dit vervangen door 6 tot 8 glazen water per dag. Voor de variatie drink ik ook thee.

Tot slot...

Een ontgiftingskuur kan zeker helpen tegen eczeem klachten, maar dan moet je daarna ook een gezonde levensstijl vasthouden. Om te beginnen met de ontgiftingskuur is het belangrijk om bewerkte voeding, onnodige medicatie van de drogist, suiker, koffie en rood vlees te laten staan. Als dit niet snel genoeg werkt kun je ook gebruikmaken van colonhydrotherapie. Deze therapie zuivert je darmen met water waardoor ze voedingsstoffen en gifstoffen die zijn blijven zitten verwijderen.

Dit heeft allerlei voordelen, zoals een verbetering van de stoelgang, betere opname van voedingsstoffen en het voordeel dat je ook minder last krijgt van een opgeblazen gevoel. Hierdoor krijg je meer energie en gaat je huid er ook beter uitzien.

Om te beginnen met een ontgiftingskuur kun je ook geleidelijk beginnen. Door een leefstijldagboek bij te houden kun je elke week 1 ongezonde gewoonte uit je dagboek vervangen voor een gezonde gewoonte.

Succes en hou me op de hoogte door hieronder een reactie achter te laten!

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan het gratis e-book tegen eczeem klachten. 95 procent van de mensen die het heeft ontvangen is super tevreden met de tips die erin staan. 

Bronnen:

  1. https://thorax.bmj.com/content/68/4/351.short
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2133.2011.10394.x
  3. http://e-lactancia.org/media/papers/ColonLimpieza-ColDis2009.pdf

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share