Mentale Gezondheid

Laatste Update: 3 september 2020

Persoonlijke drempel, Vervolg

Vorige week heb ik artikel geschreven met het volgende doel:

"Wat weerhoudt je van gezondheid/succes?!" (deze kun je hier nogmaals lezen)

In dit artikel gaf ik de mogelijkheid om een stem uit te brengen op de factor die je persoonlijk behoed van het behalen van je eigen succes op het gebied van gezondheid.

Ik ben dom geweest...

Ja, ik moet even bekennen dat ik een beetje dom ben geweest. Er is iets mis gegaan met de "poll" en hierdoor is de poll slecht 5 uur open geweest. Dit betekent dat ik lang niet alle resultaten heb kunnen binnenhalen en dit is natuurlijk jammer. Maar goed, voor de mensen die wel hebben kunnen stemmen: Dank!

Uitslag van de poll "wat weerhoud je van succes"

Persoonlijke drempels tot succes
Drempel tot succes

Ondanks het feit dat de poll niet de hele tijd heeft aangestaan kunnen we duidelijk zien dat er 2 factoren verantwoordelijk zijn voor het niet behalen van het succes dat je wilt (op het gebied van gezondheid). Eigenlijk zijn alle activiteiten die we ondernemen onze eigen verantwoordelijkheid, maar stress en slechte time management zijn de oorzaken dat we op dit moment niet de gezondheid hebben die we wensen.

Stress en slechte time management werken niet alleen onze gezondheid tegen

Niet alleen je gezondheid wordt "getroffen" door stress en te weinig tijd hebben. Eigenlijk elk doel wat je wilt bereiken (of dit nu persoonlijk, professioneel, lichamelijk of mentaal) wordt verhinderd door een tekort aan tijd en een teveel aan stress.

Om die stress te verminderen is het ook van belang om te kijken naar het type doel dat je stelt. Je kunt bijvoorbeeld een doel hebben om een bepaald gewicht te behalen of juist gewoon het doel hebben om dagelijks een appel te eten. Het is belangrijk om een type doel te vinden dat bij je past, die je gezondheid verbetert, zodat je in ieder geval geen stress krijgt van het type doel dat je jezelf gesteld hebt(1).

Wat je geloofd over tijd heeft veel invloed op hoe jij je tijd managet en dit heeft invloed op je gevoelens, economische status en je sociale leven(2).

Voor tijdsmanagement om stress tegen te gaan is het ook belangrijk dat je je goed voelt bij de besteding van je vrije tijd(3).

Wat gebeurt er nu?

Zoals ik een aantal dagen geleden heb gemeld, zal ik me de komende tijd gaan bezighouden met de factoren die het hoogst scoren in de poll: stress & een tekort aan tijd.

Wat kun je van me verwachten?

Beide onderwerpen zal ik ontleden en van alle mogelijke invalshoeken benaderen. Dit betekent dat je zult leren waarom jij stress hebt, waardoor het geprikkeld wordt en natuurlijk wat jij kunt doen om je eigen stress aan te pakken. Ik zal dit gaan doen aan de hand van video's, pdf rapportjes en zal ik je tips geven hoe je kunt omgaan met stress.

Time management en stress hebben erg veel met elkaar te maken. In sommige gevallen lijken ze zelf erg veel op elkaar. Een aantal jaar geleden heb ik zelf erg veel stress gehad, maar omdat ik niets wist hoe ik dit moest aanpakken bleef ik er maar mee rond lopen. Teveel stress over een lange periode is niet goed voor je! Daarom is het belangrijk dat je er wat aan gaat doen.

Hou de komende week daarom ook deze blog in de gaten. Wil je graag specifieke oplossingen voor je eigen stress probleem. Plaats dan even een reactie hieronder met je vraag en beschrijf de situatie.

Ken je iemand die ook een "anti-stress" cursus kan gebruiken? Deel dit artikel dan door hem de "tweeten":)
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1559827617729634
 2. https://journals.aom.org/doi/abs/10.5465/amp.2016.0166?journalCode=amp
 3. https://pdfs.semanticscholar.org/922e/dbe2e1ad06aab3910b24b30b4c29b6f29373.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Dag Jack,

  Ik lees al (sinds mijn zeer onverwachte opname in het ziekenhuis) je artikelen en boek met een behoorlijk resultaat. Een bloeddruk van 135 over 84 (ipv 245 over 140) en vanaf morgen minder medicijnen Alleen de stress en het gevoel van geen tijd belemmeren mij voortdurend om het nog beter te doen, en me ook wat prettiger te voelen. Ik zie uit naar je bevindingen op dit vlak.

  1. Dag Roel,

   Ik ben erg blij te horen dat je de artikelen die ik schrijf waardevol vindt. Stress is iets waar je niet snel van af kunt komen, je kunt namelijk niet zomaar de knop omdraaien. Volgende week zal het eerste deel van de "mini cursus" stress op de blog zetten.

   Fijn weekend,

   Jack

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share