• top 4 sportsnacks

Wat zijn de beste sportsnacks?

2016-11-17T11:10:30+01:00oktober 26th, 2012|Gezonde Snacks|0 Reacties

Laatste update: door

De top 4 beste sportsnacks

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat sporten, is dat je voldoende energie tot je beschikking hebt.  Wanneer je niet voldoende energie hebt, zal de kans op blessures toenemen en put je je lichaam eigenlijk alleen maar uit.

Tevens heeft het sporten zonder energie geen zin, aangezien je de spieren niet traint of opbouwt! Waarom dat zo is, zal ik een vervolg artikel vertellen.

In dit artikel zal ik het gaan hebben over bepaalde voedingsmiddelen die goed voor je zijn wanneer je gaat sporten. Deze voedingsmiddelen geven je meer energie, bevatten de juiste spieropbouwende vitaminen en mineralen en zorgen voor een beter en sneller herstel.

Ik zal je geen complete maaltijden geven, eerder een aantal lekkere snacks die je altijd voor een training of wedstrijd kunt eten. Hieronder mijn top 4 sportsnacks!

De voedingsmiddelen die je hieronder aantreft kunnen zowel voor, tijdens of na een training/wedstrijd genuttigd worden. Hele voor mensen die regelmatig sporten (meerdere keren in de week) is het noodzakelijk dat je voldoende van de goede voedingsmiddelen binnen krijgt.

1. Bananen

Zelf ben ik een fan van tennis en ik kijk het altijd graag. Tijdens de korte pauzes eten de tennisspelers vrijwel altijd een stukje banaan. Sinds me dat is opgevallen ben ik ook altijd tijdens het sporten een banaan gaan eten zonder dat ik wist wat het precies was.

Een banaan zit vul met kalium en dit hebben we nodig zodat we geen krampen krijgen tijdens het trainen of na het trainen. Daarnaast zit een banaan vol met goede voedingsvezels waardoor de darmwerking soepeler zal verlopen. Tijdens het sporten hebben we een constante stroom van koolhydraten (energie)  nodig. Een banaan zit vol met goede koolhydraten die je voor voldoende energie zal voorzien.

2. Verschillende noten

Noten zaden zijn een hele goede bron voor de goede vetten die ons lichaam nodig heeft. Deze goede vetten zorgen voor een sneller en een beter herstel. Tijdens bepaalde trainingen kunnen bepaalde delen van je lichaam beschadigd raken. De vetten uit bijvoorbeeld amandelen versterken de cellen waardoor celbeschadigingen tegen worden gedaan!

Tevens bevat het ook nog een hele "zooi" aan goede anti-oxidanten die vrije radicalen tegen gaan.

3. Water

Misschien is dit geen snack, maar toch mag het niet ontbreken. Eigenlijk had deze bovenaan de lijst moeten staan. Water hebben we nodig om het vocht aan te vullen dat ons lichaam verlaat in de vorm van zweet. Dit en om nog veel meer redenen is water enorm belangrijk. Hierover hoef ik niet echt meer woorden vuil te maken.

Het is algemeen bekend dat water van enorm groot belang is!

4. Chocolade?

Je zult het geloven of niet, maar chocolade kan een grote aanwinst voor je zijn tijdens het sporten. De meest mensen denken dat chocolade ongezond is en dik maakt, maar wanneer je niet de melk-variant eet maar de pure-variant zal je er zelf gezonder van worden.

Donkere chocol