Het alkaline dieet tegen psoriasis

2016-11-11T14:50:59+00:00juli 3rd, 2012|Psoriasis voeding|3 Reacties

Het alkaline dieet tegen psoriasis

Het is al jaren bekend dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen (een speciaal dieet) psoriasis klachten kan verminderen. Medicijnen bestrijden alleen maar de klachten en symptomen, maar voedingsmiddelen gaan van nature een stapje verder dan dat!

Voedingsmiddelen kunnen het probleem van binnenuit voorkomen! Natuurlijk zijn er mensen (toevallig de farmaceutische industrie ook) die dit tegen spreken en hebben alleen maar lof over bepaalde (duur en met bijwerkingen) medicijnen. Maargoed, ieder mag zijn eigen mening hebben.

Tot op heden is het nog niet wetenschappelijk vastgelegd dat psoriasis klachten verminderen kunnen worden met behulp van voeding, maar gelukkig is er in Amerika een startschot geweest voor dit onderzoek. Dit zal nog wel jaren op zich laten wachten , maar me mogen blij zijn dat er een begin gemaakt is.

Alkaline

Eerder heb ik al eens geschreven over het feit wat voeding voor je kan betekenen, maar in dit artikel ga ik wat dieper op het alkaline dieet in! Dit is een speciaal dieet wat blijkbaar ook goed schijnt te werken. Hieronder de bevindingen!

Alkaline dieet

Misschien eerst even kort een uitleg wat het alkaline dieet is. Er zijn er tegenwoordig zoveel verschillende…

Het alkaline dieet en is medisch dieet wat voornamelijk gericht is om de zuurgraad van je lichaam. Alle voedingsmiddelen die tijdens dit dieet genuttigd worden hebben invloed op de zuurgraad van je lichaam.

Een goede zuurgraad = goed functionerend lichaam

Een slechte zuurgraad = Minder goed werkend lichaam a.k.a. ontstaan van ziekten en andere klachten

Elke deel van je lichaam heeft een andere zuurgraad nodig. Je bloed heeft een andere pH-waarde dan bijvoorbeeld je maag. Wanneer elke onderdeel van je lichaam de perfecte zuurgraad heeft, zal de kans op ziekten en huidaandoeningen (psoriasis) ook minder worden.

Door zowel omgevingsfactoren als het dieet kunnen invloed hebben om de zuurgraad van je lichaam. Roken, stress, milieu, voeding, alcohol, beweging, kwaliteit lucht, water en het ouder worden hebben allemaal invloed op het “zuur milieu” in je lichaam!

Wat mag ik eten?

Ik zal het hele dieet niet uitleggen, maar wel geef ik je een aantal voedingsmiddelen wat vooral gegeten moet worden:

 • Fruit
 • Noten
 • Peulvruchten
 • Groeten
 • Water


Wat moet ik vermijden?

Wat doet het met psoriasis?

Wat vooral goed moet worden onthouden is het feit dat psoriasis niet met het dieet binnen 5 dagen kan worden opgelost. Wanneer je na 2 weken denkt ik zie praktisch geen verschil, is de ook logisch. Veel mensen zullen over een periode van 1 maand pas grote veranderingen ervaren. Zelfs alleen al bij het vele water drinken kan er verschil worden aangetroffen.

Het dood schimmels

Een alkaline dieet zorgt ervoor dat schimmel niet de overhand zullen krijgen. Het brengt de overmatige schimmel (bijvoorbeeld in de darmen) terug tot een goede en juiste balans. Hierdoor kan voedsel beter verteerd worden waardoor je lichaam beter kan “opereren”. Logischerwijs zullen psoriasis klachten hierdoor afnemen.

Natriumbicarbonaat

Het supplement natriumbicarbonaat ondersteunt de werking van de nieren. De functie van de nieren is onder andere het in stand houden van de zuurgraad van je lichaam. Door het supplement te slikken help jij je nieren om je lichaam een betere pH-waarde te geven.

Moeilijk te implementeren

Het is niet zomaar een dieet. Het is een hele grote aanpassing zelfs. Vele voedingsmiddelen die je dagelijks eet moeten worden vermeden. Het is lastig in eraan te beginnen en het is lastig om dit dieet door te pakken.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/psoriasis/Psoriasis en het alkaline dieet.mp4"
width="478"
height="360"
description="Psoriasis en het alkaline dieet!"
player="5"
autoload="true" autoplay="false"
loop="false" autorewind="true"
/]

3 Reacties

 1. Misss Zeegers 10 maart 2017 om 03:22 - Antwoorden

  When I was in France (France Comté) I could eat and drink everything and my psoriasis was gone in Three weeks!! When I came home in the Netherlands in rhree weeks time, the psoriasis was back again!! How can you explain that?

  • Team OptimaleGezondheid 10 maart 2017 om 11:29 - Antwoorden

   I cannot explain that. Maybe different food? Sun? Clean air?

   Anyone?

  • Yen 28 juni 2018 om 06:55 - Antwoorden

   Because there was less stress and you hydrated your body much more.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: