• puistjes uitknijpen

Puisten Uitknijpen - De Goede Manier!

2016-11-04T11:31:18+01:00januari 26th, 2012|Acne|38 Reacties

Laatste update: door

Puisten Uitknijpen - De Goede Manier

Het uitknijpen van puisten is niet goed voor de huid omdat de huid al vol zit met bacteriën, talg en dode cellen. Wanneer je een pukkel uitdrukt is de kans erg groot dat alles ook nog dieper in de huid terecht komt. Het gevolg is dat er meer ontstekingen en pukkels kunnen ontstaan, en je loopt een groot risico op de ontwikkeling van acne littekens.

Dit zie je vooral bij mensen die vaak de mee-eters op de neus uitdrukken. Na verloop van tijd is de huid daar dusdanig beschadigd dat er plekken overblijven.

Onweerstaanbaar

Het probleem van rijpe pukkels is dat het bijna onweerstaanbaar is om ze even uit te drukken. Dit heeft er mee te maken wanneer je iets op de huid hebt dat er niet hoort, dat je een natuurlijke drang hebt om het weg te halen. Indien je het niet kunt laten om pukkels uit te knijpen, hier een paar tips:

Puisten uitknijpen tips

  • Zorg ervoor dat je alleen rijpe pukkels uitknijpt. Dit zijn pukkels vaak met een witte kop. Wanneer je een pukkel probeert uit te drukken die nog niet rijp is wordt het alleen maar velen malen erger. Hierdoor kan het van een onschuldige pukkel naar een steenpuist ontwikkelen. Zelf heb ik hier een keer ervaring mee gehad, ik was te vroeg en probeerde met bruut geweld een pukkel op mijn voorhoofd uit te drukken. Het gevolg was dat ik uiteindelijk naar de huisarts moest om de pukkel open te snijden… oppassen dus!
  • Hygiëne is extreem belangrijk! Altijd eerst grondig je handen wassen met zeep voordat je überhaupt de pukkel aanraakt. Anders kunnen er bacteriën binnen dringen en extra ontsteken.
  • Dermatologen raden aan om een naald te gebruiken. De bedoeling is dat je de naald goed ontsmet door warm te maken. Vervolgens laten afkoelen en schoon vegen met alcohol. Dezelfde hygiëne wanneer je je laat scheren met een scheermes bij de kapper.
  • Daarna voorzichtig het kopje inprikken en daarna kijken of het pus eruit komt.
  • Alternatief: natuurlijk is een naald niet altijd even praktisch. Een alternatief is om na het schoonmaken de 2 vingers te bedekken met latex handschoen of iets dergelijks. Vervolgens je vingers met een schone tissue en wat alcohol of desinfectie middel schoonmaken.
  • Tenslotte de huid uitstrekken en aandrukken in plaats van indrukken! Daarna de plek goed ontsmetten met een tissue.

Hieronder een korte video van alle stappen:

Zoals je in de video kunt zien is dit een velen malen betere manier om puisten uit te drukken. Hierdoor loop je geen risico op verdere ontstekingen en blijft de huid mooi schoon.

Voor meer tips om van acne af te komen neem dan een kijkje op mijn acne blog.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!