Recept van de dag

Laatste Update: 5 oktober 2017

Recept van de dag: Lunch met kropsla

Een gezellige lunch in de herfst is er een waarbij je zelf lekker binnen zit. Het liefst met een flinke mok kruidenthee en natuurlijk een hartige salade. Ook voor deze lunches zijn de herfstingrediënten weer van toepassing. Daarbij wordt het nu echt belangrijk om vis te eten voor de vitamine D die erin zit. Vooral als je in het Noorden van Nederland woont is het vanaf halverwege oktober lastig om dit nog van het zonlicht te krijgen.

Recept van de dag: Kropsla, cherrytomaat, tonijn en bleekselderij

Een heerlijke salade die je in deze tijd van het jaar kunt nemen bestaat uit kropsla, cherrytomaat, tonijn en bleekselderij. Kropsla heeft prachtige grote groene bladeren die je als krop kunt halen of voorverpakt en klaar voor gebruik. Daarbij zit er veel bladgroen in dat goed is voor je lever. De cherrytomaat zorgt voor extra smaak en natuurlijk vitamine C voor je immuunsysteem. De tonijn heeft eiwitten die ervoor zorgen dat je een vol gevoel krijgt en bleekselderij is gewoon super gezond.

Ingrediënten:

  • Kropsla
  • Cherrytomaatjes
  • Tonijn
  • Bleekselderij

Waarom gezond?

  • Kropsla is gezond door de vitamine B11 die erin zit wat belangrijk is voor je rode bloedplaatjes.
  • Cherrytomaatjes zijn gezond door de vitamine B6 dat belangrijk is voor de energiewinning van je lichaam.
  • Tonijn is gezond doordat er vitamine D in zit, dit is belangrijk voor sterke botten.
  • Bleekselderij is gezond door het calcium dat erin zit wat goed is voor je gebit.

Bereiding:

Je kunt de sla voorverpakt en klaar voor gebruik kopen of een kropsla kopen. In het geval van een kropsla verwijder je de bladeren die je wilt gebruiken voor je salade en was je deze goed. Vervolgens snijd je de bladeren nog kleiner en doe je ze in een kom of diep bord. Pak de cherrytomaatjes en verwijder eventuele groene delen, zoals blaadjes of takjes, en was de tomaatjes. Snijd ze door de helft of doe ze in hun geheel door de salade. Je kunt tonijn uit blik gebruiken voor deze salade. Voeg zoveel toe als je zelf zin in hebt. Een half blik is vaak meer dan genoeg voor mij. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes, voeg hier een handje van toe aan de salade.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share