• Wanneer naar de huisarts met rugpijn?

Rugpijn: Wanneer moet je naar de huisarts?

2017-08-15T12:59:28+01:00mei 15th, 2017|Rugpijn|3 Reacties

Laatste update: door

Hoe weet je wanneer die vervelende pijn in je rug meer is dan je alleen aankunt? Deskundigen zijn het erover eens - als je rugpijn hebt in combinatie met één van de volgende symptomen, stop dan met het proberen van allerlei huismiddeltjes tegen rugpijn en ga op zoek naar hulp van een arts.

Er zijn een aantal waarschuwingssignalen waar artsen naar zoeken bij het diagnosticeren van een lage rugpijn. Het doel van deze waarschuwingssignalen is het detecteren van fracturen, tumoren of infecties aan de wervelkolom. Als je één van deze waarschuwingssignalen samen met rugpijn ervaart, raadpleeg dan zo snel mogelijk je arts.

Koorts

Natuurlijk kan je rug door de griep gewoon gevoelig en pijnlijk aanvoelen maar rugpijn die gepaard gaat met koorts kan ook een teken zijn van een ernstige infectie. Het is een indicatie voor iets meer systemisch.

Wat kun je verwachten? Je arts zal eerst een infectie willen uitsluiten. Als het wel een infectie is, kan er antibiotica worden voorgeschreven. Als je arts een infectie uitsluit, zal hij je een paar dagen rust adviseren. Soms kan rugpijn een gevolg, of een secundair gevolg, zijn van een infectie, die de koorts veroorzaakt. Maar als je je eenmaal beter voelt, raden de artsen je meestal aan om langzaam je dagelijkse