• Tip van de dag #117 Voedingsmiddelen tegen acne

Tip van de dag: #117: Voedingsmiddelen tegen acne

2017-03-06T11:43:22+01:00juni 16th, 2014|Tip van de dag|0 Reacties

Laatste update: door

Tip van de dag: #117: Voedingsmiddelen tegen acne

Ik heb zelf een lange tijd last gehad van acne en jeugdpuistjes en van alles geprobeerd om de klachten te verminderen. Antibiotica heeft wel gewerkt maar ik was niet van plan jarenlang kuren te volgen.  Wat heel goed bij mij heeft gewerkt is om koolhydraat rijke voedingsmiddelen zoals graanproducten, aardappelen etc. drastisch te verminderen.

Graanproducten en andere koolhydraat rijke voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel tijdelijk erg stijgt. Vervolgens reageert je alvleesklier hierop door insuline vrij te laten komen.

Dit heeft weer invloed op je hormonen.

Het resultaat: Acne!

Een goede tip is om graanproducten (gluten) en andere koolhydraat rijke voedingsmiddelen plus geraffineerde suikers tijdelijk uit je voedingspatroon te verbannen. Vervolgens acne onder controle krijgen en dan langzaam weer deze voedingsmiddelen terug in je voedingspatroon zetten, maar wel met mate!

Een mediterraan voedingspatroon met veel groente, goede vetten, gematigde hoeveelheden fruit is naar mijn mening de beste oplossing tegen acne en andere huidklachten.

Ik zou zeggen, probeer het eens uit en laat me weten hoe het gaat!

 

 

 

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!