Tip van de dag

Laatste Update: 6 maart 2017

Tip van de dag: #117: Voedingsmiddelen tegen acne

Ik heb zelf een lange tijd last gehad van acne en jeugdpuistjes en van alles geprobeerd om de klachten te verminderen. Antibiotica heeft wel gewerkt maar ik was niet van plan jarenlang kuren te volgen.  Wat heel goed bij mij heeft gewerkt is om koolhydraat rijke voedingsmiddelen zoals graanproducten, aardappelen etc. drastisch te verminderen.

Graanproducten en andere koolhydraat rijke voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel tijdelijk erg stijgt. Vervolgens reageert je alvleesklier hierop door insuline vrij te laten komen.

Dit heeft weer invloed op je hormonen.

Het resultaat: Acne!

Een goede tip is om graanproducten (gluten) en andere koolhydraat rijke voedingsmiddelen plus geraffineerde suikers tijdelijk uit je voedingspatroon te verbannen. Vervolgens acne onder controle krijgen en dan langzaam weer deze voedingsmiddelen terug in je voedingspatroon zetten, maar wel met mate!

Een mediterraan voedingspatroon met veel groente, goede vetten, gematigde hoeveelheden fruit is naar mijn mening de beste oplossing tegen acne en andere huidklachten.

Ik zou zeggen, probeer het eens uit en laat me weten hoe het gaat!

 

 

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share