__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Tip van de dag

Laatste Update: 6 maart 2017

Tip van de dag: #121: Oppassen met in vet oplosbare vitamines

0
(0)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tip van de dag: #121: Oppassen met de in vet oplosbare vitamines

De in vet oplosbare vitamines zijn zoals de naam al zegt de vitamines die in vet worden opgelost. Dit lijkt ongevaarlijk maar bij hogere doseringen (zoals supplementen) is dit alles behalve gezond. Zo is er onderzoek geweest (1,2) naar de rol van voedingssupplementen en je gezondheid. De conclusie is dat hoge doseringen vitamines zeker voorkomen moet worden.

De boodschap is ''alles met mate'' en zeker het geval bij voedingssupplementen. Indien je supplementen neemt, lees dan even goed de verpakking door en wees extra kritisch bij de zogenaamde ADEK vitamines.

Een multivitaminen kan natuurlijk geen kwaad, indien de dosering de ADH niet te ver passeert.

De uitzondering op de regel is bij het behandelen van bepaalde gezondheidsklachten, maar voor een normaal gezond iemand is het zeker niet handig om te veel supplementen te nemen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_toggle title="Onderzoek:" open="false"]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16882846

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15537682[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Tweet
Pin
Share