Tip van de dag

Laatste Update: 6 maart 2017

Tip van de dag: #123: Oefeningen tegen kaakgewrichtspijn

Als je last hebt van de kaak, oftewel kaakgewrichtspijn kan dat zeker een lastig pakket zijn. Je kunt minder goed eten, je kunt je mond niet goed openen en hebt daar dagelijks last van. Dit wordt ook wel TMD (temporomandibulaire dysfunctie) genoemd en kenmerken zijn dat bij iedereen beweging van de mond je pijn hebt.

De oplossing kan zijn dat een tandarts je gebit moet aanpassen. Echter, er zijn ook een aantal oefeningen die je zelf kunt uitvoeren. Belangrijk is om deze oefeningen rustig op te bouwen en vooral voorzichtig zijn!

Oefening 1: Palm tegen je wangen

  • Je drukt voorzichtig met je palm tegen je wang terwijl je je tanden en kaak recht probeert te houden, niet te hard drukken. Een sessie duurt maximaal 5 seconden en herhaal deze oefening een paar keer.

Oefening 2: Mond openen

  • Je gebruikt je vingers op je onderste tanden om de kaak naar beneden te drukken. De essentie is om je kaak stil te houden en wat druk uit te oefenen. Een sessie duurt ongeveer 5 seconden en herhaal deze oefening een paar keer.

Oefening 3: Palm op je kin

  • Je doet je palm onder je kin en drukt voorzichtig naar achteren terwijl je je tanden en kaak recht houdt. Vergeet niet om deze oefeningen voorzichtig uit te voeren om een blessure te voorkomen!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share