• Tip van de dag #131 Geen transvetten meer

Tip van de dag: #131: Geen transvetten meer

2017-03-06T11:57:36+01:00juli 8th, 2014|Tip van de dag|2 Reacties

Laatste update: door

Tip van de dag: #131: Geen transvetten meer

De aanbevolen hoeveelheid van transvetten is 1% van je totale energie inname. Echter, door allerlei slimme trucks en benamingen is het niet altijd even eenvoudig om transvetten op te sporen. Toch is het van groot belang om aandachtig de etiketten door te lezen om zodoende geen producten te kopen met transvetten. In deze video geef ik je een aantal tips om je inname transvetten zoveel mogelijk te beperken.

Aangezien transvetten de enige vet soort is die zowel je LDL cholesterol als HDL cholesterol verlaagd.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

2 Reacties

 1. Liane 1 februari 2015 om 13:25- Antwoorden

  Hallo Jack, fijn dat je een goede uitleg geeft over transvetten. Je hebt het echter over LDL Cholesterol en HDL Cholesterol. Daar raak ik je kwijt, want naar mijn mening zijn LDL en HDL de eiwitten die de cholesterol vervoeren en bestaat er geen "goed" en "slecht" cholesterol. Wanneer de aderen door bepaalde redenen verzwakt zijn zal de cholesterol als "pleister op de wonde" naar de zwakke plekken vervoerd worden. We moeten dus bedenken WAAROM die LDL zo lekker aan het werk gaat. En uiteindelijk doet die LDL dus goed werk. Kun je hier je mening over geven?

  • Robert Jan Hendriks 8 februari 2015 om 11:29- Antwoorden

   Hallo Liane,

   Het klopt dat er geen ''goed'' of ''slecht'' cholesterol bestaat als je kijkt naar het proces. Ik had daar onlangs nog een discussie met mijn vriendin over. Ik ben het helemaal met je eens, cholesterol is slechts één stukje van de puzzel, helemaal als je bekijkt dat 2/3 van de cholesterol door de lever gemaakt wordt. Vandaar dat een mediterraan voedingspatroon zo belangrijk is. Al is het alleen al om de ratio onverzadigde vetten te verhogen.

   Dus waarom LDL zo lekker zijn werk kan doen heeft naar mijn mening te maken met de ontstekingswaarden. Het typische dieet van veel koolhydraten en weinig goede vetten verhogen het risico enorm op hart- en vaatziekten (Lyon's Heart Study).

   Mooi boek hierover: The Cholesterol Myth.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share