Tips tegen een dikke opgezette buik!

Het afgelopen weekend was het erg lekker weer in Nederland. We zijn dan ook massaal de deur uit gegaan en ook het vieren van Koninginnedag werd grotendeels buiten gedaan. We kunnen er niet meer omheen, deze zomer komt er weer aan. Gelukkig maar, het werd ook hoog tijd!

In de zomer kleden we ons schaarser dan normaal en wanneer we op vakantie zijn of een dagje Scheveningen pakken willen we er natuurlijk op en top uit zien! Je draagt minder kleding, dus je gehele lichaam is beter zichtbaar voor anderen.

Niemand zit op een dikke opgezette buik te wachten toch?

In het begin van het jaar heb ik een artikel in de telegraaf gelezen dat 40% van alle vrouwen en 30% van alle mannen een te dikke buik heeft!

Wanneer de omtrek van de buik bij mannen meer dan 102 centimeter is, spreekt met van een te dikke buik. Bij vrouwen ligt dit getal op de 88 centimeter.

“Te dik”

Wanneer je te zwaar bent, betekent dit niet dat je een te dikke buik hebt. 60% van alle mannen zijn te zwaar, vrouwen 44%. Dit is te achterhalen m.b.v. het berekenen van je BMI! Vrijwel alle vrouwen die te zwaar zijn hebben ook een dikke buik! Slecht de helft van de mannen met overgewicht hebben een te dikke buik!

Waarom er een dergelijk groot verschil is tussen man en vrouw is niet bekend. Wel zijn er een aantal theorieën echter daar heb ik mijn twijfels bij!

Verklein je buik omvang

Ik ben een beetje aan het afdwalen. De bedoeling van dit artikel is dat ik je een effectieve tips geef om je buikomvang te verminderen zodat ook jij vol zelfvertrouwen de bikini kan aantrekken.

Er zijn veel kleine dingen die invloed hebben op je buikomvang. Alleen buikspieren trainen zal niet veel uithalen. Het kan namelijk ook goed zijn dat je last hebt van een opgezette buik door verkeerde voedingsgewoontes!

Laat ik dat even uitleggen:

Een opgezette buik is vaak een signaal dat je spijsvertering niet helemaal op orde is. Bij 9/10 mensen komt dat door de voedingskeuzes die je dagelijks maakt. Wanneer je voedingsmiddelen haalt uit de supermarkt zijn deze grotendeels bewerkt.

Bewerkte voedingsmiddelen zitten vol met E-nummers, transvetten, geraffineerde suiker en weinig vezels. Daarnaast zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die een intolerantie kunnen veroorzaken (tarwe, lactose) waardoor je een opgezette buik krijgt of een opgeblazen ''vol'' gevoel.

Er zijn bepaalde technieken en tips die er voor zorgen dat je veel minder last zult hebben. De meest effectieve manier is om goed te kijken naar je voedingspatroon en zodoende te achterhalen waardoor je klachten krijgen.

Hieronder heb ik een aantal tips voor je waarmee je binnen een aantal weken je klachten aanzienlijk kunt verminderen:

 1. Eet minder snel!  Door langzamer te eten en minimaal 20 keer kauwen per “hap” krijg je ongeveer 70 calorieën minder binnen per maaltijd. Eet je 3x op een dag, dan zit je toch al snel op 200 calorieën dat je minder binnenkrijgt!
 2. Geen sapjes meer! Als je voortaan fruit eten, zorg dan dat je dit niet haalt uit sapjes. Geen appelsap maar een appel, geen sinaasappelsap maar een sinaasappel. Je krijgt minder calorieën binnen doordat je minder suiker binnenkrijgt (in sap zit suiker)
 3. 8 min abs. Dit is al jarenlang mijn persoonlijk favoriete oefening in de ochtend. Elke ochtend 8 minuten je buikspieren trainen kan werkelijk waar wonderen voor je buik! Geen inspiratie? Niet nodig, volg simpelweg deze instructies! Lichaamsbeweging en met name buikspieroefeningen bevorderen de stoelgang.
 4. Opgeblazen buik. Er zijn veel voedingsmiddelen die voor extra gasproductie zorgen. Wanneer je veel van deze producten eet (tarweproducten, melk, snoepgoed) zal je meer gas produceren wat resulteert in een opgezette buik! Lees meer over een opgeblazen buik
 5. Minder fastfood. Hoe lekker is het om bij de Macdonald of BK een lekkere hamburger te scoren? Dit is echt funest wil je een strakke buik hebben.
 6. Elke dag wegen. Ik weet het, niet iedereen wil elke ochtend geconfronteerd worden met hun eigen gewicht. Echter wanneer jij je elke dag weegt, zal je meer gemotiveerd blijven om van dikmakende voedingsmiddelen af te blijven. Daarnaast geeft het je meer energie om bijvoorbeeld de 8 min abs te doen.
 7. Maak er een foto van.Ik heb er al eens een artikel over geschreven. Wanneer je van alle “slechte” dingen die je eet een foto maakt, wordt je er steeds mee geconfronteerd. Uiteindelijk zal je er vanaf blijven
 8. Breek de maaltijden op. In plaats van 3 grote maaltijden, eet 6 kleintjes. Je darmen kunnen dit makkelijker, efficiënter en sneller verteren.
 9. Niet eten voor het slapen. Wanneer je slaapt werkt je stofwisseling minder snel. Hierdoor worden voedingsmiddelen minder snel verteerd. “Slapend dik worden” is dus echt mogelijk. Eet 2 uur voor het slapen gaan niets meer!
 10. Geen crashdieet of iets dergelijks. Extreme diëten zorgen voor gewichtsverlies maar zijn erg schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast zal je ook snel weer aankomen!
 11. Nog meer effectieve tips ontvangen? Aan de zijkant van dit artikel kun je (gratis)  21 de Gouden Tips tegen een opgezette buik direct downloaden.

Heb je zelf nog een aantal tips of een vraag? Graag dan je reactie hieronder plaatsen:)