• top 10 voedingsmiddelen

Top 10 van Gezond Voedsel dat je dagelijks moet eten!

2016-11-17T10:34:08+01:00oktober 10th, 2012|Voedingsadvies|12 Reacties

Laatste update: door

Top 10 van Gezond Voedsel dat je dagelijks moet eten!

We weten allemaal het belang van de juiste voedingsmiddelen voor je gezondheid. Maar door de ruime keuze in de supermarkt weet je soms niet wat te kopen.

Bijvoorbeeld wat kunnen we het beste eten voor ontbijt? Of wat is nou een gezonde lunch? In dit artikel leer je de basis over voedingsmiddelen zodat je weet wat nou écht gezond is.

Basis kennis voedingsmiddelen

Om de juiste keuze te maken in de supermarkt is het allereerst van belang om te weten welke basis voedingsmiddelen er zijn.  Je kunt pas een goede bewuste keuze maken wanneer je in staat bent voedingsmiddelen te beoordelen op basis van de bijdrage aan je gezondheid.

Hier ligt dan ook direct het gevaar, omdat er veel voedingsmiddelen te krijgen zijn die bij grote hoeveelheden zelfs een gevaar vormen voor je gezondheid.  Aan de andere kant, zijn er ook voldoende voedingsmiddelen te krijgen die vol zitten met belangrijke vitamines en mineralen.

Om je niet te overspoelen met te veel informatie zal dit artikel worden ingedeeld aan de hand van de volgende voedingsmiddelen:

  1. Groente / fruit
  2. Brood producten
  3. Aardappelen
  4. Rijst
  5. Pasta
  6. Peulvruchten
  7. Zuivelproducten
  8. Vleesproducten
  9. Vis
  10. Vetten en oliën

De bovenstaande lijst voedingsmiddelen moeten in principe allemaal in gebalanceerde hoeveelheden gegeten te worden.

Met uitzondering op gezondheidsklachten en allergieën voor bepaalde types voedsel zoals een voedselintolerantie zoals gluten en lactose.

Het is een leugen dat je bepaalde voedselgroepen volledig moet uitsluiten, iets wat vaak gebeurt bij vermageringsdiëten. De truc is om de juiste balans te vinden tussen de bovenstaande gezonde voedsel en dan met oog op de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten!

Gezond voedsel #1: Groente en fruit

Deze type voedsel in het belangrijkste vanwege de grote hoeveelheid vitamines, mineralen en zelfs voedingsvezels. Je kunt er geen marathon op lopen, maar vervullen een zeer belangrijk onderdeel voor het functioneren van je lichaam. Je lichaam heeft namelijk vitamines, mineralen en voedingsvezels nodig voor verschillende lichamelijke processen.

Denk aan het verteren van voedsel, immuunsysteem, groei en nog veel mee