Buikvet

Laatste Update: 22 maart 2018

Het ultieme buikvet dieet

Het ultieme buikvet dieet? bestaat dat?

Ik zeg het iedere keer weer: Om effectief en duurzaam af te vallen, en met name buikvet te verliezen, moet je je levensstijl veranderen. Niet alleen moet je meer gaan bewegen, maar vooral ook aandacht besteden aan wat je eet. En, zeker bij de fanatieke sporters, wordt dat laatste nog wel eens vergeten.

Herken jij de volgende situatie?

Je traint elke dag hard, houdt je aan je programma, bent goed bezig met je gewicht en werkt je in het zweet met cardio. En hoewel dat van cruciaal belang is voor je uiteindelijke succes, is het gewoon niet voldoende om inderdaad ook het overtollige vet te verliezen.

Met name de mensen die erg actief zijn op de sportschool, komen regelmatig bij mij met de opmerking dat ze vast zitten. Dat ze niet afvallen. Dat ze niet de resultaten halen die ze in het begin voor ogen hadden.

Om je doelen wat betreft het afvallen te bereiken, moet je niet alléén maar sporten, maar moet je ook je voedingsgewoontes wijzigen. Voeding waarin het beste eten om vet te verbranden is opgenomen.

Waarom? Zelfs als je elke dag een uur hard aan de slag gaat, heb je nog 23 uur de tijd om al je harde werk in de sportschool met slechts één misser volledig teniet te doen: een miezerig handjevol chips, een biertje met de jongens of een hamburger tijdens de lunch.

Je dieet is dus een groot deel van het feit of je faalt of slaagt. Het is de ruggengraat van je hele plan, de basis van een slank en strak lichaam.

Voeding is de basis van je succes of van je mislukking. Het dieet is 65% van wat je nodig hebt om in vorm te komen. En ik kan het weten want ik heb al talloze toegewijde mensen geholpen om hun doelen te bereiken. Daarnaast heb ik hier zelf tot twee keer toe in mijn leven mee te maken gehad.

Het ultieme buikvet dieet

Ik wil niet zeggen dat ik een bodybuilder van jou wil maken, maar toch heb ik het dieet van een professionele bodybuilder als uitgangspunt genomen om een nieuw dieet te maken wat geschikt is voor jou: Een amateur sporter die graag zo snel mogelijk vet wil verliezen.

Onderaan dit artikel vind je een wekelijks dieet wat je een maand vol zou moeten houden. Natuurlijk in combinatie met intensieve krachttraining en cardio.

Doe je mee? Ga je de challenge aan?

Dan is er geen tijd om te verliezen, dus begin nu nog aan het onderstaande maaltijdplan om af te vallen en spieren op te bouwen terwijl je lekker bezig bent. Ga naar de supermarkt en sla een voorraad in. Begin morgen aan het ontbijt, volg het plan zo strikt mogelijk en bereid je voor om in een maand zoveel mogelijk (buik)vet te verliezen.

De principes van het dieetplan

Wat je ook voor plan volgt, wat voor materialen je ook inzet, en hoeveel je ook aan het sporten bent, er is één basisregel wat het verschil kan zijn tussen winnen of falen. En dat is Consequent zijn, Consequent zijn, Consequent zijn. En ja, nog maar een keer: CONSEQUENT ZIJN!

Dit is voor de komende maand jouw mantra. Er is gewoon geen andere manier!

Ok, terug naar het voedingsplan:

Het voedingsplan bevat veel vers en verantwoorde voeding dat zo onbewerkt mogelijk is.

Hier zijn zijn drie eenvoudige principes om snel vet te verliezen.

 • Eet dagelijks minstens 1 gram proteïne per pond lichaamsgewicht. Als je eiwitinname te laag is voor een caloriearm dieet, verlies je veel spiermassa naast het vet dat je hopelijk ook zult verliezen. Een eiwitrijke maaltijd helpt je om de vetvrije massa tijdens je dieetfase te behouden. Kies voor magere, hoogwaardige eiwitten zoals eiwitten uit ei, gevogelte, mager rood vlees en eiwitsupplementen. Het hier verstrekte dieet bevat dagelijks ongeveer 220 - 250 gram proteïne wat goed is voor een man die 200 - 250 pond weegt. Gebruik alleen meer eiwit alleen als je zwaarder bent dan 250 pond of als je erg veel trek hebt omdat je zwaar werk verricht. Als je minder weegt, heb ik een eenvoudige snelle oplossing met een extra eiwitshake. Laat dan wel dagelijks 90 gram vlees of kip achterwege.)
 • Houd je koolhydraten, wanneer je probeert af te vallen, laag tot matig. Op een lage dag (rustige dag) eet je bijna 100 gram koolhydraten. Op een gemiddelde dag ongeveer 150 gram koolhydraten. Ik geef er de voorkeur aan om het af te wisselen van lage en gematigde dagen om je energie hoog te houden en een verandering van tempo te kunnen bieden. Goede, schone, vezelrijke koolhydraten zijn haver, aardappelen, rijst en volkoren brood.
 • Drink minstens twee liter water per dag. Het houdt je gehydrateerd en gezond. Water moet tijdens het volgen van een dieet je belangrijkste drank zijn. Wat anderen ook beweren, gewoon ouderwets water is en blijft echt de beste keuze.

Hoe blijf je op het juiste spoor?

Gewoonten en begeerten zijn de duivel als het gaat om een ​​dieet. Laten we eerst eens de gewoonten bekijken. Het duurt sowieso al een paar weken om jouw voedingsgewoonten aan te passen naar een gezonde versie.

Waarom duurt dat zo lang?

Fastfood is zo eenvoudig en er is altijd wel een McDonald's om de hoek. Het moeilijkste is om de nieuwe gewoonte - je maaltijden zelf klaarmaken en meenemen - te ontwikkelen.

De eerste week is het moeilijkst, dus bereid je voor op een aantal uitdagingen als je je gebruikelijke routine verlaat. Je kunt bijvoorbeeld gewend zijn om tijdens de lunch een sandwich of hamburger te kopen. Je moet nu dan ineens je eten meenemen en de verleiding weerstaan ​​om je maaltijd op smaak te brengen met de Doritos uit de automaat of je gebruikelijke blikje cola. Het kan een echte mentale strijd zijn om je aan een dieet te houden.

Om gemotiveerd te blijven en om het hunkeren te verminderen heb ik een paar geweldige aanbevelingen.

Maak eerst op elke zevende dag een zogenaamde smokkelmaaltijd. Veel mensen hebben hun smokkelmaaltijd op zondag zodat ze voor maandag en de komende week weer helemaal klaar zijn. Als je het gedurende de week moeilijk krijgt, concentreer je dan op de komende smokkelmaaltijd, wetende dat je absoluut alles kunt eten wat je maar wilt - pizza, lasagne, donuts, bier, chips, noem het maar op. Onthoud echter dat het maar één smokkelmaaltijd is en dat je dus niet de hele dag mag smokkelen. Ga daarna weer aan de slag met je geplande maaltijd.

Het ultieme buikvet dieet

Ten tweede maak je, om je motivatie op peil te houden, een paar foto's van jezelf. De meeste mensen doen dit met een reden. Ze streven naar een doel. Dat doel kan zijn dat je over een paar maand op strandvakantie wilt, of dat je er beter uit wilt zien voor je trouwdag.

Neem aan het begin van dit proces foto's van de voor-, zij- en achterkant en plak deze foto's thuis op je spiegel. Blijf altijd gewoon naar die foto’s kijken en bedenk hoe je er over een paar weken zult uitzien."

Als het gaat om onbedwingbare trek kunnen eiwitdrankjes en repen je ook helpen om je behoefte aan suiker te verminderen. Ik raad aan om een ​​gearomatiseerd eiwitpoeder met zoveel mogelijk ijs, zodat het meer als een milkshake zal smaken, in een blender te mengen. De eiwitshake kun je ook mengen met 150 gram bessen, die ook helpen bij het verminderen van het naar suiker hunkeren. Eén of twee keer per week kun je een eiwitarme reep met een laag suikergehalte nemen. De nieuwste soorten smaken meer als snoeprepen en zijn ook zoet terwijl ze je volop energie geven.

Je gewoonten en het hunkeren kunnen je beiden naar restaurants leiden, waar het gemakkelijk is om je dieet binnen seconden aan de kant te zetten. Houd je aan het plan en wees zorgvuldig en slim met bestellen. Vraag ze bijvoorbeeld om je vlees zonder olie of vet te grillen. Vraag om gestoomde groenten zonder boter. Kies een salade (zonder kaas) met een vetvrije dressing of een vinaigrette. Veel restaurants zijn over het algemeen zeer meegaand, en zullen je wensen respecteren. Er wordt immers ook van alles gedaan om mensen met een allergie tegemoet te komen? Dus waarom dan niet iemand tegemoet komen die aan het afvallen is?

Wat kun je verwachten van het buikvet dieet?

Sommige mensen kunnen, als ze het dieet strikt volgen, tot 5 pond per week verliezen. Maar ik raad je aan om naar een duurzame oplossing te streven met een wekelijks verlies van 2 tot 3 pond. Op die manier is het niet zo'n drastische verandering en zul je minder snel weer onder druk komen te staan ​​als het dieet klaar is. Weeg jezelf altijd op dezelfde dag en hetzelfde uur en bij voorkeur op dezelfde weegschaal één keer per week poedelnaakt. Op die manier zal het zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Als je na de eerste week nog geen gewicht hebt verloren, is het misschien tijd om eerst andere problemen op te lossen. Naast het volgen van een programma met oefeningen, is de eerste verdedigingslinie het verhogen van je cardio. In plaats van één cardiosessie per dag raadt ik aan om 's ochtends 45 minuten cardio op een lege maag te doen. Voeg er vervolgens een tweede sessie van 30 minuten in de late middag of in de avond aan toe.

Als dat geen gewichtsverlies bereikt, is de tweede verdedigingslinie om de koolhydraten weg te laten. Dat houdt in op sommige dagen dalen naar 60-80 gram per dag in plaats van 100 gram. Eet dit koolhydraatarme dieet twee dagen lang en voeg vervolgens een dag met meer koolhydraten toe (150 gram).

Bekijk je voedingsplan als het anker om al je andere inspanningen te kunnen stabiliseren. Goed eten helpt je om vet te verliezen, je energie te verhogen en er zeker uit te zien zoals je wilt. Volg trouw dit dieetplan om buikvet te verliezen en je zult dan in een maand je nieuwe, strakke lijf kunnen laten zien.

Drie belangrijke voedingsmiddelen in dit buikvet dieet

Hier heb ik tips over de drie beste voedingsmiddelen, die je kunt eten als je probeert om vet te verliezen.

Eiwitten

Het bevat geen vet of cholesterol en het zijn pure eiwitten. Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden – het duurt slechts een paar minuten om het klaar te maken.

Havermout

Het is arm aan suiker, rijk aan vezels en biedt langdurige energie. Kies als je de tijd hebt om het te maken op de ouderwetse manier en neem als je haast hebt een haverkoek. In een handomdraai kun je instant havermout openen (alleen eenvoudige smaken gebruiken) - heet water toevoegen en roeren.

Groene groenten

Ze zijn gezond en leveren veel voordelen op, zoals bijvoorbeeld vezels voor een betere spijsvertering. Ze bevatten veel waardevolle vitamines, fytochemicaliën en antioxidanten voor een betere gezondheid. Bovendien verzadigen ze goed en bevatten ze slechts een paar gram koolhydraten per 200 gram.

(Snelle tip: om snel groenten te stomen, doe je een paar centimeter water in een kom, voeg je de groenten toe, doe je een deksel op de kom en zet je het gedurende 2-3 minuten in de magnetron.)

Je gewicht stabiliseren

Je periode van intensief trainen en dieet is voorbij: je ziet er goed uit en wilt dat zo houden. Daarvoor is er een eenvoudig plan om je lichaam in vorm te houden terwijl je flexibeler kunt zijn met je dieet. Op de eerste plaats, is het goed om een ​​stevig ontbijt te eten. Als je thuis bent, is het veel gemakkelijker om dat te doen – bak eieren, maak een shake met eiwitten of eet een volkoren product (volkorenbrood bijvoorbeeld) en/of wat fruit. Eet voor het diner thuis een gezonde maaltijd bestaande uit een magere eiwitbron, groene groente en volle granen. Neem vervolgens als je moet werken een proteïne shake of een reep mee als middagmaal. Je hebt nu drie gezonde maaltijden per dag. Maar als je tijdens de lunch in een restaurant eet en je iets anders wilt, kan dat ook. Houd de rest van je maaltijden vrij strikt, zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen.

Het buikvet dieet plan om snel (buik)vet te verliezen

Hierbij het beloofde dieetplan. Dit is voor 5 dagen. Als je dag 5 gehad hebt, begin je gewoon weer bij dag 1.

Ultieme buikvet dieet: Dag 1

Maaltijd 1

 • 50 gram havermout (droge hoeveelheid) klaargemaakt met water
 • 120 gram aardbeien
 • 6 gekookte eiwitten en 1 dooier

Maaltijd 2

 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram kipfilet

Maaltijd 3

 • Sandwich met tonijn gemaakt met 200 gram tonijn uit blik (in water)
 • 2 sneetjes volkoren brood
 • 1 eetlepel vetvrije mayonaise
 • 2 blaadjes sla

Maaltijd 4

 • Eiwitshake gemaakt met 40 gram wei-eiwit

Maaltijd 5

 • Salade met kip gemaakt met 200 gram kipfilet
 • 2 eetlepels Italiaanse dressing
 • 1/2 middelgrote tomaat
 • 2 blaadjes Romeinse sla
 • 120 gram broccoli

Dit heb je vandaag gegeten:

 • 1.817 calorieën
 • 255 gram eiwit
 • 98 gram koolhydraten
 • 37 gram vet
 • 20 gram vezels

Ultieme buikvet dieet: Dag 2

Maaltijd 1

 • 1 middelgrote bagel met 2 eetlepels magere pindakaas
 • 6 gekookte eiwitten en 1 dooier

Maaltijd 2

 • 180 gram bruine langkorrelige rijst (gekookte hoeveelheid)
 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram kipfilet

Maaltijd 3

 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram magere biefstuk

Maaltijd 4

 • Eiwitshake gemaakt met 30-40 gram wei-eiwit

Maaltijd 5

 • 250 gram rode snapper of heilbot
 • 220 gram broccoli

Dit heb je vandaag gegeten:

 • 1.959 calorieën
 • 254 gram eiwit
 • 132 gram koolhydraten
 • 39 gram vet
 • 17 gram vezels

Ultieme buikvet dieet: Dag 3

Maaltijd 1

 • 50 gram havermout (droge hoeveelheid) klaargemaakt met water
 • 6 gekookte eiwitten en 1 dooier
 • 1 stuk fruit

Maaltijd 2

 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram kipfilet

Maaltijd 3

 • 240 gram groene groenten
 • 250 gram magere biefstuk
 • Grote aardappel in de schil (diameter van ongeveer 10cm)

Maaltijd 4

 • Proteïne-reep met weinig suiker en weinig calorieën

Maaltijd 5

 • Omelet gemaakt met 8 eiwitten en 1 dooier
 • 120 gram broccoli
 • 2 champignons
 • verse salsa

Dit heb je vandaag gegeten:

 • 1.862 calorieën
 • 226 gram eiwit
 • 149 gram koolhydraten
 • 35 gram vet
 • 23 gram vezels

Ultieme buikvet dieet: Dag 4

Maaltijd 1

 • 100 gram volkoren granen
 • 200 milliliter melk
 • 1 stuk fruit
 • 1 eetlepel pindakaas

Maaltijd 2

 • Grote aardappel in de schil (diameter van 10cm)
 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram kipfilet

Maaltijd 3

 • Grote aardappel in de schil (diameter van 10cm)
 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram magere biefstuk

Maaltijd 4

 • Eiwitshake gemaakt met 30-40 gram wei-eiwit

Maaltijd 5

 • 400 gram tonijn (in water) aangemaakt met 1 eetlepel vetvrije mayonaise
 • 6-8 asperges

Dit heb je vandaag gegeten:

 • 1.984 calorieën
 • 226 gram eiwit
 • 200 gram koolhydraten
 • 29 gram vet
 • 28 gram vezels

Ultieme buikvet dieet: Dag 5

Maaltijd 1

 • 50 gram havermout aangemaakt met water
 • 7 gekookte eiwitten en 1 dooier
 • 120 gram aardbeien

Maaltijd 2

 • 240 gram groene groenten
 • 220 gram kipfilet

Maaltijd 3

 • Grote aardappel in de schil (diameter van 10cm)
 • 240 gram groene groenten
 • 280 gram gesneden kalkoen

Maaltijd 4

 • Eiwitshake gemaakt met 30-40 gram wei-eiwit
 • 200 gram bessen

Maaltijd 5

 • 240 gram magere biefstuk
 • 6-8 asperges

Dit heb je vandaag gegeten:

 • 1.846 calorieën
 • 258 gram eiwit
 • 122 gram koolhydraten
 • 32 gram vet
 • 23 gram vezels

Tot slot…

Afvallen, en dan met name het buikvet, is nooit gemakkelijk. Het is de eerste weken heel hard werken om je oude gewoontes te vervangen door de nieuwere, gezonde, gewoontes. Maar als je eenmaal op de goede weg bent met dit buikvet dieet, dan is er geen weg meer terug. Dan ga je écht buikvet verliezen, en zul je daarna op het gewenste niveau blijven.


Bronnen

www.mensfitness.com/weight-loss/burn-fat-fast/how-lose-belly-fat-shredded-and-stronger-midsection

fitnessatrium.com/ultimate-science-based-guide-losing-belly-fat-forever/

www.livestrong.com/article/539355-how-to-burn-the-last-little-bit-of-belly-fat/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share