• gezonde leefstijl factoren en een schimmelinfectie

Verborgen ‘’leefstijl factoren’’ waardoor een schimmelinfectie kan optreden

2016-11-21T15:05:49+01:00december 7th, 2012|Schimmelinfectie factoren|0 Reacties

Laatste update: door

Verborgen ‘’leefstijl factoren’’ waardoor een schimmelinfectie kan optreden

Veel van de meest voorkomende symptomen en klachten zoals oververmoeidheid, overgewicht, artritis, allergieën, huidklachten en depressies kunnen door een schimmelinfectie veroorzaakt worden. Het is een feit dat steeds meer mensen last krijgen van een schimmelinfectie en miljoenen mensen wereldwijd hebben regelmatig last van een uitbraak.

Hoe kan het zijn dat een schimmelinfectie voor zoveel klachten kunnen zorgen? Dat terwijl er zoveel behandelingen op de markt zijn.

In dit artikel leer je welke leefstijl factoren bijdragen aan de ontwikkeling van een schimmelinfectie. Het schokkende is dat de meeste van deze factoren door velen volledig over het hoofd worden gezien.

Om direct met de deur direct in huis te vallen, een schimmelinfectie wordt bij de meeste mensen veroorzaakt door medicijnen. Denk aan een antibiotica kuur, steroïden, medicijnen tegen huidklachten, de pil en nog veel meer.

Vervolgens treedt er een schimmelinfectie op in de darmen of in de mond en wordt daar ook weer medicijnen voor voorgeschreven. AL deze factoren in combinatie met veel stress en een ongezond voedingspatroon verzwakken de darmflora waardoor je erg lang last kan blijven houden van een infectie.

Met name een dieet gebaseerd op veel suikers en simpele koolhydraten, transvetten, alcohol, en chronische stress verzwakken het immuunsysteem. Voor de schimmel bacterie is het daardoor veel eenvoudiger om door te breken. Het gevaar hierbij is wanneer de balans eenmaal verstoord is geraakt – dan gaat de schimmel als een gek groeien.

Wanneer er vervolgens geen adequate maatregelen getroffen worden zoals een ‘’anti candida dieet’’ en immuunsysteem verhogende supplementen. Dan blijft de schimmel het immuunsysteem verder verzwakken en treden er steeds meer gezondheidsklachten op. In het begin kan het iets simpels zijn als oververmoeidheid.

Totdat er steeds meer klachten bijkomen totdat eindelijk de correcte diagnose van een candida infectie gemaakt is voor je verborgen klachten.

Veel specialisten zullen ontkennen dat medicijnen of voedingsmiddelen een schimmelinfectie kunnen veroorzaken. Echter, ik krijg regelmatig e-mails of reacties op mijn blog waarin naar voren komt dat een schimmelinfectie is opgetreden direct na medicijn gebruik.

De volgende 3 factoren zijn verantwoordelijk voor het prikkelen van een infectie:

Leefstijl oorzaak #1: Antibiotica

Ik heb al een artikel gewijd over de rol van antibiotica en schimmelinfectie. Echter, maar een zeer kleine hoeveelheid antibiotica is nodig om de balans in de darmflora te verstoren. Helemaal bij een ‘’slecht’’ voedingspatroon en te veel stress. Het is geen toeval dat in het Westen velen malen last hebben van een schimmelinfectie dan elders in de wereld.

Dit komt omdat het antiobiotica gebruik hier velen malen hoger is. Vanzelfsprekend is antibiotica noodzakelijk bij een serieuze infectie, maar het moet zeker niet te snel voorgeschreven worden.

Dit heb ik zelf onlangs ook ondervonden. Ik had een infectie gekregen aan mijn vinger in de sportschool. Vervolgens heb ik een antibioticakuur van 3x 1000mg per dag gekregen voor 4 dagen om de infectie uit mijn lijf te krijgen.

Dit was zeker noodzakelijk, gezien de ernst van de infectie. Echter, er werd geen advies gegeven wat ik kon doen om een schimmelinfectie te vermijden. Dit heb ik zelf wel gedaan door mijn probiotica inname te verhogen, supplementen en goed te letten op mijn voeding en stress levels.

Dit geeft aan dat bij antibiotica gebruik er altijd rekening gehouden moet worden met een mogelijke schimmelinfectie – en maatregelen treffen.

Leefstijl oorzaak #2: ophoping gifstoffen

Het grote probleem bij een bestaande schimmelinfectie is de afvalstoffen die achter gelaten worden in het lichaam. Volgens onderzoek kan een schimmel maar liefst 79 afvalstoffen loslaten in het lichaam. Dit zal onherroepelijk het immuunsysteem verzwakken, naast het feit dat het immuunsysteem al zijn handen vol heeft met het terugdringen van de schimmel.

Op lange termijn kan dit zelfs voor een prikkelbare darm syndroom zorgen.

Leefstijl oorzaak #3: hormonale onbalans

hormonale balansEr is zeker ophef over of een candida infectie veroorzaakt wordt door een hormonale onbalans. Het endocriene systeem is een onderdeel van het hormonale systeem. Het endocrien systeem bestaat uit een aantal klieren die hormonen afscheiden. Candida kan zich binden aan hormonen waardoor ze niet langer goed functioneren. Dit kan een hormonale onbalans veroorzaken.

Veel van de symptomen van een candida overgroei zijn oververmoeidheid, overgewicht, menstruale problemen, pijn in de spieren, astma, huidaandoeningen en meer kunnen komen door een hormonale onbalans.

De volgende factoren kunnen bijdragen aan een hormonale onbalans:

hormonale onblans

Terwijl vrouwen vaker last hebben van een schimmelinfectie, kunnen mannen en kinderen ook last krijgen van de vervelende indringer. Factoren zoals toenemend medicijn gebruik, ophoping gifstoffen en een hormonale onbalans dragen allemaal bij een candida overgroei.

Wanneer je last hebt van een schimmelinfectie is het belangrijk om deze 3 factoren in de gaten te houden. Het vaststellen van de kern oorzaak is noodzakelijk voor herstel en een effectieve behandeling tegen een schimmelinfectie.

Heb je zelf nog een aanvulling op dit artikel? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten. Voor meer tips neem dan een kijkje op de candida blog!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share