• demotex en rosacea

Veroorzaakt de demodex mijt rosacea klachten?

2016-11-17T11:10:41+00:00oktober 28th, 2012|Rosacea|104 Reacties

Veroorzaakt de demodex mijt rosacea klachten?

De exacte oorzaak van rosacea is nog niet bekend. Evenals een geneesmiddel voor de chronische huidaandoening.
Voor lange tijd werd gedacht dat de demodex mijt voor rosacea klachten kon zorgen.

De link tussen rosacea en de demodex mijt is zelfs al aangetoond in 1925!

In dit artikel leer je alles over de demodex mijt en waarom deze wellicht rosacea kan veroorzaken.

Demodex mijt – feit of fictie

Nieuw onderzoek laat zien dat bij mensen met rosacea overmatig veel demodex mijten aanwezig zijn op de huid.
In het onderzoek werd onderzocht hoeveel haarfollikelmijten aanwezig zijn op een huid met rosacea. Het onderzoek toont aan dat mensen met rosacea maar liefst 10x zo veel mijten op de huid hebben dan mensen zonder huidklachten.

Volgens het onderzoek, gedaan door de Clinic of Dermatology, zijn er bij mensen met rosacea 12.8 mijten per vierkante centimeter huid. En bij een ‘’normale huid’’ is dit aantal slechts 0.7. Dit moet hoe dan ook voor klachten zorgen!
Het lijkt er op dat het niet zo zeer de demodex mijt is die de problemen veroorzaakt, maar eerdere de bacteriën en afvalstoffen die deze achterlaten nadat ze overlijden.

De demodex mijt zit het grootste deel van de tijd verstopt in de haarfollikel. De organen verantwoordelijk voor de groei van haren. Daarbij zitten er erg veel mijten in de oogleden, neus, wangen, het voorhoofd en de kin.

Niets vreemds, aangezien dat precies de plaatsen zijn waar rosacea voorkomt.
Zelfs in de oogleden kunnen mensen last hebben van rosacea, wat vervolgens weer apart behandeld moet worden door een specialist.

De mijt is zo gek op het gezicht omdat de huid daar erg vettig is door de oliën geproduceerd door de talgklieren.
De demodex mijt vind een erg droge huid niet prettig en heeft daar een grote afkeer tegen. Dat verklaart eveneens dat rosacea vaak erger is in de zomer, omdat de huid dan meer oliën produceert om zich te beschermen. Hierdoor neemt het aandeel demodex mijten ook erg toe.

Maar wat doen ze dan precies op de huid?

De haarfollikelmijten hebben een ontzettende hekel aan licht en worden actief wanneer het helemaal donker is. Ze laten ook geen afvalstoffen vrij omdat ze geen afscheidingsorganen hebben. Ze voeden zich via oliën en stoffen op de huid en slaan deze vervolgens op. Deze komen weer vrij wanneer ze dood gaan. Deze afvalstoffen lijken de rosacea klachten te veroorzaken.

[pullquote]Zou het kunnen zijn dat al deze klachten door de haarfollikelmijt worden veroorzaakt?[/pullquote]

Wanneer een mijt overlijdt komen er extra afvalstoffen vrij in de poriën en dit kan een immuunsysteem reactie prikkelen. Normaal gesproken hebben de mijten een belangrijke functie voor de huid, maar bij extreme hoeveelheden zoals bij rosacea het geval is, kunnen er ontstekingen op de huid veroorzaakt worden. Dit lijkt tevens de jeuk gepaard met rosacea en de plotselinge uitbraken te verklaren.

Persoonlijk denk ik dat de demodex mijt grotendeels rosacea veroorzaken. Als er 10x zoveel mijt op de huid is waardoor er 10x zoveel afvalstoffen vrijkomen, dan moeten er bijna wel huidklachten veroorzaakt worden.

Maar er zijn momenteel nog niet veel behandelingen mogelijk om de overmatige hoeveelheid mijten op de huid te stoppen.

Ik besloot onderzoek te doen naar mogelijke oplossingen en zal nu mijn resultaten met je delen:

Allereerst is er wat onderzoek gedaan naar tea tree olie om de demodex mijt aan te pakken. Maar hier is te weinig wetenschappelijke onderbouwing voor. Dit is vaak het geval met onderzoek naar natuurlijke middelen. Uitsluitsel is moeilijk te krijgen, ondanks dat veel mensen er mee geholpen zijn.

Een ander middel is metronidazol. Dit wordt vaak voorgeschreven door de dermatoloog. Het lijkt erop dat het middel zo goed werkt doordat het wellicht de hoeveelheid bacteriën in de demodex mijt afvalstoffen vermindert.

ZZ creme tegen demodex mijt?

zz cremeDe theorie dat demodex mijten voor huidklachten, waaronder acne en rosacea, zorgen, wordt onderbouwd door het bedrijf demodex solutions. Hun wereldbekende zalf ‘’zz creme’’ oftewel ‘’Zhongzhou Zinc oxide and Sublimed sulfur ointment’’  wordt gebruikt om de overmatige demodex mijten te verminderen op de huid.

Of de zalf voor iedereen werkt moet nog maar blijken. Maar over het algemeen zijn de reacties wisselvallig. De ene heeft er goede resultaten bij, terwijl het bij iemand anders niet goed werkt.
Het lijkt er wel op dat zz creme in het begin de klachten erger kan maken dan voorheen.

Verder is er ook geen openheid over alle ingrediënten die gebruikt worden. Wel is het een feit dat het de enige zalf is welke specifiek is ontwikkeld tegen de demodex mijt.

Hieronder de officiële gebruikershandleiding voor zz creme. Zoals je kunt lezen werkt het tegen bacteriën, parasieten etc:

handleiding zz creme

 

Conclusie

Of de demodex mijt rosacea verergerd lijkt eindelijk wetenschappelijke onderbouwing te krijgen. Vanzelfsprekend moet hier meer mee gedaan worden omdat het heel goed kan zijn dat de rosacea klachten drastisch verminderd kunnen worden door dit probleem aan te pakken. Tot die tijd zijn er andere (natuurlijke) behandelingen beschikbaar waaronder zz creme en recept medicijnen.

Heb je zelf nog aanvullende tips om de demodex mijt te verminderen? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten.

Bron:

http://jmm.sgmjournals.org/content/early/2012/08/28/jmm.0.048090-0.abstract?sid=eb220aa4-c1b3-49af-b588-dfee9906efcc

104 Reacties

  1. Roxanne 10 november 2012 om 21:25 - Antwoorden

    Na 16 jaar Rosacea (ik ben nu 29) ben ik verlost van mijn vlekken, paspels, schilfers en jeuk.... Hoezee voor de ZZ crème! De eerste 2 weken waren een hel, ik zag er niet uit, mijn gezicht was opgezwollen en pijnlijk, helemaal rood en overal schilfers. Maar zelf had ik bedacht dat het vast de beestjes waren die dood gingen en dus extra veel gif oid achterlieten en heb stug doorgesmeerd en er is werkelijk geen vlekje meer te bekennen. Alleen nog wat couperose en littekentjes van de jarenlange bulten in mijn gezicht, maar de rosacea is totaal verdwenen.
    Daarnaast heb ik een aantal dingen in mijn voeding gewijzigd en wat naar mijn idee ook ontzettend goed geholpen heeft is extra vierge kokosolie. Sinds ik dat ben gaan gebruiken voel ik me echt een ander mens; meer energie, ben enorm afgevallen zonder dat ik me extra ben gaan inspannen en mijn huid is zacht en soepel. (daarvoor bobbelig, schilferig en droog), spijsvertering is beter, slaap beter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het lijkt wel of mijn hele interne systeem ontwaakt na jarenlange winterslaap en sinds een kleine maand heb ik het idee dat de littekentjes zelfs iets minder zijn. De ZZ crème heb ik slechts 1,5 maand gebruikt en alleen s nachts, dus dat is veel korter als voorgeschreven wordt en ook minder, maar het was weg en zo lekker ruikt het nu ook weer niet : )
    Verder heb ik alle graanproducten die ik gebruikte vervangen door spelt (en eet ik sowieso de helft minder brood) ik ben vegetariër en at redelijk wat soja; dit heb ik meer dan gehalveerd, ik gebruik nu keltisch zeezout en heb mijn teflonpannen de deur uit gedaan samen met een enorme berg onnatuurlijke bjoetieproducten en ik gebruik geen fluoridetandpasta meer.
    Daarnaast was ik nu alleen met ecowaspoeder en maak ik schoon met azijn en andere biologische schoonmaakmiddelen en oja ik koop alleen nog biologische groentjes en maak mijn eigen sausjes zonder E-tjes.... Maar ik snaai ook rustig een hand vol niet zo biologische pepernoten weg en ik ben gek op frietjes met ook niet zo'n natuurlijk sausje, dus ik ben geen perfecte geitenwollen sok, maar meer dan 80 procent van het voedsel wat ik eet is natuurlijk (ook al voor de ZZ crème, maar nu dus echt alles bio) Voor alle mensen die nu gaan stuiteren en dit heel erg duur en ingewikkeld vinden; ik ben minder geld kwijt aan boodschappen, ben sneller verzadigd en heb ontzettend veel ruimte in mijn keukenlaatjes en badkamerkast. Er hoeft geen crème meer op mijn snoet en ecowasmiddelen zijn helemaal niet zo duur als ze lijken en je kunt ze ook prima zelf maken. Het is even een knop omzetten en wat meer nadenken bij het boodschappen doen, maar zelf heb ik dat er met dit resultaat absoluut voor over.
    Dus ik kan niet precies met zekerheid zeggen wat de oplossing is geweest, maar voor mijn gevoel is het de ZZ crème (alle beestjes dood) en de extra vierde kokosolie (beestjes komen niet meer terug, doordat alles intern nu beter werkt, hormoonhuishouding, spijsvertering enz), maar misschien is het wel de ecowaspoeder....
    Ik hoop dat het andere mensen ook zo helpt als het mij geholpen heeft en ik hoop voor mezelf dat het nu ook echt nooit meer terug komt. Het leven is fijn zo zonder een rood gelaat met paspels!

    • Robert Jan Hendriks 12 november 2012 om 10:33 - Antwoorden

      Dag Roxanne,

      Erg bedankt voor je ontzettende uitgebreide en inspirerende reactie.

      Ik ben het 100% met je eens dat rosacea veroorzaakt wordt door de demodex mijt en spijsvertering.
      Persoonlijk eet ik ook geen brood meer en zo gezond en puur mogelijk. Dit doet écht wonderen voor de huid en helemaal bij rosacea. Interessant om te lezen dat extra virgen kokosolie zo goed werkt om de mijt weg te houden. Verder klopt het dat de demodex mijt vooral 's nachts actief wordt en dan de zalf aanbrengen is voldoende.

      Wil je écht van rosacea afkomen, dan moet dat op leefstijl niveau, en niet zozeer met behulp van medicijnen.

      Met vriendelijke groet,

      Jack

    • Roos 30 januari 2014 om 08:12 - Antwoorden

      Hendrika, ik weet dat jouw reactie een jaar geleden geplaatst is. Hopelijk lees je dit nog. Met welke producten behandelde Rositta in Roswinkel rosaceapatienten en wat zijn de kosten van zo'n 6 weken durende behandeling? Ik kom overal lovende reacties tegen maar kan hierover niets terugvinden. Je schrijft dat de klachten terugkwamen. Als dat gebeurd, kan zij dan niet nog een keer helpen? Ik las ergens dat ze ook producten op zinkbasis gebruikt (zz creme?). En voor anoniem, is de bestelling gelukt op green-coffee? Wat heerlijk dat deze blog bestaat. Ik leer er veel van. Bedankt Jack...

      • Robert Jan Hendriks 30 januari 2014 om 08:39 - Antwoorden

        Ik heb zelf ook goede reacties gehoord over Rositta en ze ''verwijderd'' de ontstekingen onder de huid. Je moet wel een normaal immuunsysteem hebben en je huid moet een paar weken genezen, beter is om dat in een vakantie periode te doen. Echter, aangezien de exacte oorzaken van rosacea nog niet geheel duidelijk zijn, zullen klachten wel terug komen. Gelukkig kun je wel veel doen om rosacea dratisch te verminderen. Denk dan aan een goede zink zalf en op je voeding te letten. IK ben van mening dat rosacea veroorzaakt wordt door demodexmijt en een probleem met de spijsvertering. Vandaar dat voeding veel kan doen om de klachten te verminderen. Laser therapie is overigens ook effectief, dit heb ik gelezen op rosaceagroup internationaal. Echter, dit gaat verder dan de standaard LED therapie voor thuis.

        Graag gedaan Roos:)

        • Tinie (41) 21 februari 2014 om 11:28 - Antwoorden

          Hallo Jack,
          Wat fijn deze blog , met al deze informatie,.het duizeld me wel waar moet ik beginnen.
          Bij mij is 3 dagen geleden rosacea geconstateerd en heb daarvoor rozex gel gehad van de huisarts
          waarmee ik 2 maal daags mag smeren . Ik heb nu 5x gesmeerd maar ontdek nog geen vooruitgang
          of verlichting wanneer zou dit merkbaar kunnen zijn.Mn huid wordt wel meteen droog , ik heb rode wangen met verdikkingen . Of zeg je bestel meteen de zz creme waar ik jullie over hoor.
          En wat mag ik na de rozex gel over die droge wangen smeren ? ik heb er nu een dun laagje vaseline opzitten tegen de schilfers. Ook ben ik met supergezond eten gestart met veel water.
          Ik hoop zo dat de jeuk en bulten weggaan die rode wangen kan ik prima mee leven . Ik hoop op vele tips!

          • Robert Jan Hendriks 21 februari 2014 om 11:45

            Fijn om te horen dat de blog waardevol is. Om heel eerlijk te zijn heb ik sinds mijn 15e tot heden (ben nu 29) geen goede ervaringen gehad met medicamenten. Alleen minocycline kuur, maar ik weiger dat te nemen op lange termijn. Vandaar dat ik een alternatieve oplossing ben gaan zoeken. ZZ creme heb ik zelf erg goede ervaringen mee. Het houdt met name de rode vlekken weg. Je huid moet er wel even aan wennen en kan droger worden, vandaar dat een flinke vocht-boost noodzakelijk is. Ik heb zelf goede ervaringen met ''serum'' van rosaceacare. Dit omdat ik normaal juist van zalven juist meer rode vlekken altijd kreeg. Voeding is ook zeker een punt. Probeer eens of vermindering van zuivel en wellicht zelfs wat minder gluten gaat werken!

            Ik weet niet of je direct een zalf mag aanbrengen, maar mijn gezond verstand zegt van wel, even checken met uw dermatoloog!

            Succes!

    • AnneLyn 9 januari 2016 om 17:45 - Antwoorden

      Zo zeg! Roxanne, super bedankt voor je reactie. Ik ga de crème ook beginnen te smeren in de nacht. Sinds de kerst had ik last van de tweede keer netel roos en sinds januari is mijn roer ook om. Bio eten deed ik al 90% maar nu hele maal bio. Helemaal suikerloos en gistloos eten. Ik at te eenzijdig vermoed ik en nu ik meer variatie aanbreng heb ik er meer zin in om iets te te bene klaar te maken. Ik voel meer energie en ik voel me minder opgeblazen. Het is bij mij een combinatie van histamine (netelroos, couperose, rosacea) en candida schimmelinfectie. Heerlijk dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik weer grip op mijn gezondheid heb door mijn voedingspatroon te veranderen. Er gaat echt een wereld voor me open op naar een stressrij en gezond leven! Heel fijn dat deze site bestaat.

      • Margot 26 juni 2018 om 22:36 - Antwoorden

        Waar kan je de zz creme kopen?

  2. John Morgan 27 december 2012 om 15:44 - Antwoorden

    Ik ben er ook wel van overtuigd dat Rosacea voor een groot deel te maken heeft met de Demodex-mijt. Wat ik niet begrijp is dat er veel geschreven wordt over de behandeling met een speciale Demodex olie bij huisdieren en dat dat goed schijnt te werken. Ik lees echter nergens dat deze olie kan- of wordt toegepast bij mensen met Rosacea. Is daar een verklaring voor?

    • Robert Jan Hendriks 28 december 2012 om 08:46 - Antwoorden

      De verklaring heb ik nog niet kunnen vinden. Schijnbaar heeft het te maken dat voor de applicatie op mensen meerdere testen uitgevoerd moeten worden. Echter, zz creme en speciale fashwash om de demodex mijt te verminderen kunnen goed werken. Dit is exact de reden denk ik waarom antibiotica zalven goed werken tegen rosacea, omdat het de demodex mijt wat verminderd, maar niet geschikt natuurlijk op lange termijn!

  3. marlies 8 februari 2013 om 11:32 - Antwoorden

    Beste Robert Jan Hendriks,

    Welke ZZ creme kan ik het beste kopen en waar kan ik deze kopen?
    Heb namelijk ook rosacea en wil er graag vanaf!

    Groetjes

    • Robert Jan Hendriks 11 februari 2013 om 08:20 - Antwoorden

      Hallo Marlies,

      ZZ creme kun je alleen op de website van demodexsolutions.com krijgen en het gaat om de ''Zhongzhou Zinc oxide and Sublimed sulfur ointment''.

      Succes

      • olivier verbeke 3 december 2015 om 21:21 - Antwoorden

        Hoi! Ik had een vraagje, gisteren vertelde men huisarts me dat ik waarschijnlijk rosacea heb. Ik heb eigenlijk enkel last van rode vlekjes in mijn gezicht die jeuken. Ik heb ze er ongeveer max 2 van die jeukende plekjes per dag maar ze zien rood en is dus onaangenaam om zo buiten te komen. Ik heb wat van je artikels gelezen over die zz creme. Nu vroeg ik me af, hoe zou ik die het beste gebruiken. Want ik lees veel mensen die de creme wat 'deppen' op hun rode vlekjes. Maar kan deze creme 'preventief' gebruikt worden. Zodat deze rode vlekjes niet meer opkomen? Want ik weet niet of het een goed plan is om je hele gezicht ermee in te smeren.
        Alvast bedankt voor je antwoord 🙂

        • Team OptimaleGezondheid 7 december 2015 om 14:26 - Antwoorden

          Als het niet nodig is, zou ik niet je hele gezicht behandelen. Je kunt de bestaande rode vlekjes inderdaad 'deppen' met zz-creme. Maar preventief gebruik houdt natuurlijk in dat je in ieder geval een groot deel van je gezicht in moet smeren, want je weet natuurlijk nooit waar en wanneer er een vlekje zal ontstaan.

  4. Stefan 24 februari 2013 om 14:34 - Antwoorden

    Beste Jack,

    Mogelijk dat het behandelen met permetrine(Loxazol) creme ook dermodex mijten doodt?
    1 tot 2 maal het gezicht insmeren met de anti schurftmijt zalf en gaan met die banaan!

    Groet, Stefan

    • Robert Jan Hendriks 27 februari 2013 om 08:43 - Antwoorden

      Dag Stefan,

      Ik heb de bijsluiter van het medicijn gelezen en ik kan niet met zekerheid zeggen of het ook werkt tegen de demodex, je zou denken van wel. Echter, het middel wordt niet aangeraden bij een beschadigde of gevoelige huid. Ik denk dat je dit het beste kunt overleggen met een dermatoloog, omdat het medicijn niet primair ontwikkeld is voor demodex en rosacea.

      Succes!

  5. Hendrika 16 maart 2013 om 22:56 - Antwoorden

    Hallo,
    Het verhaal van Roxanne is voor een groot deel ook mijn verhaal. Het bio eten, weinig suikers, extra vergin kokosolie eten (heeft mijn darmproblemen nagenoeg opgelost). Ik ben veel enegieker geworden, geen keelpijn wat ik bijna iedere ochtend had, geen allergisch reacties meer op huisstofmijt. Ondanks dit positieve, blijf ik met het probleem rosacea zitten.

    Twee jaar geleden begon mijn huid droger te worden, andere cremes proberen hielp niets, de huid bleef schrijnend en droog aanvoelen. Via huisarts naar dermatoloog. De bekende verhalen...... Gek werd ik van de jeuk en het branderige gevoel en de gloeiende rode wangen!
    Ik besloot te stoppen met de metronidazol creme. Ging kokosvet op mijn gezicht smeren als het echt te droog werd. Ik waste alleen 's avonds mijn gezicht nog deppend met een washandje. Hierop deed ik drie druppels tea tree olie. Dit deed ik omdat ik had gelezen over de demodex mijt. Na maanden afwachten en met het komen van de zomer ging het afgelopen zomer 2012 beter, de roodheid nam af, jeuk ging weg, papels en pustels bleven in kleine mate. Tot het najaar 2012, in twee weken tijd ontstond er een explosie van jeuk, branderige roodheid, glanzende blaasjes op de wangen die een druppel bloed lieten komen als je ze stuk maakte.
    Ik ben vanuit wanhoop naar Rositta in Roswinkel gegaan. Zij gaf direct aan dat ik een enorm probleem had met de demodex mijt. Toen pas viel het kwartje echt. De demodex mijt veroorzaakte dus die jeuk. Ik was vies van mezelf. Na zes weken behandeling door Rositta was de jeuk en de papels en pustels weg. De papels en pustels zijn nog steeds weg, maar de jeuk kwam al snel na twee maand weer terug. Ik wist dat Rositta die levende schepsel niet uit kon roeien, dus dat was geen optie meer. Ik besloot permetrine 5% te smeren, omdat ik het anders ook niet meer wist. De volgende dag was de jeuk grotendeels weg!. Het branderig gevoel verdween. Toch was de pret van korte duur, want 11 weken later kwam de jeuk terug en werd met de dag erger. Ook werd mijn neus steeds roder, en jeukte/kriebelde. Ik besloot na overleg met de huisarts weer permetrine te smeren. De jeuk verdween, de roodheid van de neus verdween, en hiermee ook het branderige gevoel.... toch heeft dit maar 2 weken geholpen, want nu is de jeuk etc. weer terug. Ik wordt er radeloos van, hoe kom ik hier van af.
    Misschien moet ik het nog één keer smeren, nu ik de reactie van Stefan heb gelezen. maar ik vind het best eng, want je weet niet wat het met je huid doet.
    Uit mijn verhaal kun je lezen dat het voor mij duidelijk is dat het branderige gevoel en de jeuk veroorzaakt wordt door de demodex mijt. Ik spreek ook mensen die rosacea hebben en met hele rode wangen/neus lopen, met papels en pustels en toch er weinig last van hebben. Ze hebben geen jeuk en geen branderig gevoel.Ik wil nog even kwijt dat ik vrijwel dagelijks last heb van opvlammingen en dat ik in twee jaar tijd een hele vlekkerige huid heb gekregen met couperose. Ik zou zooo graag willen dat ik de oorzaak wist van rosacea en demodex mijt.
    (De ZZ creme is ook nog een optie als ik Roxanne haar verhaal lees, dank je wel voor je verhaal)
    Zijn er nog meer mensen die succes hebben (gehad) met de ZZ creme?
    groet,
    Hendrika

    • Robert Jan Hendriks 17 maart 2013 om 07:47 - Antwoorden

      Hallo Hendrika,

      Ik heb onlangs de ZZ creme besteld en zou volgende week binnen moeten zijn. Ik ga het direct proberen omdat ik zelf ook te kampen heb met een erg droge huid en jeuk, het is afgelopen tijd wat erger geworden en gezien de goede reacties over zz creme ga ik het proberen. Ik zal een review op de blog zetten of het ook daadwerkelijk werkt

      Succes!

  6. Jacqueline van Bemmelen 13 april 2013 om 05:57 - Antwoorden

    Hierbij heb ik de volgende vraag aan u. Ik zou graag het potje zz creme willen bestellen, maar kan dat ook ergens in Nederland?

    met vriendelijke groet,

    Jacqueline van Bemmelen

    • Robert Jan Hendriks 14 april 2013 om 11:05 - Antwoorden

      Dag Jacqueline,

      Je vraag krijg ik wel vaker, ik ga hier werk van maken om eventueel zz creme in Nederland te krijgen, omdat het product vrij goed werkt tegen de papels door rosacea. Momenteel is het alleen via de http://www.demodexsolutions.com website te krijgen. Ik moet wel zeggen dat ze erg snel leveren (binnen 5 dagen).

      Succes!

  7. anoniem 20 april 2013 om 21:08 - Antwoorden

    green-coffee.nl/store?category=5 dit is een nederlandse website waar je de creme kan bestellen voor de mensen die geintresseerd zijn ik heb hem besteld hopenlijk komt tie snel aan. Groetjes

    • Robert Jan Hendriks 22 april 2013 om 12:07 - Antwoorden

      Hallo,

      Bedankt voor je link en de informatie. Hoop dat je de creme snel binnen krijgt en dat de resultaten goed gaan zijn.

      Met vriendelijke groet,
      Jack

  8. Hendrika 8 mei 2013 om 21:26 - Antwoorden

    hallo,

    Ik wil even laten weten dat ik om de 9 weken permitrine 5% zalf gebruik op mijn gezicht. Na zo'n 9 weken begint mijn gezicht vlekkeriger te worden en te jeuken. Ik heb nu drie keer permetrine zalf gebruikt en dit geeft tijdelijk (9 wkn.) veel verlichting en een rustigere huid. In mijn vorige bericht, 16 maart,gaf ik aan na twee weken nog jeuk te hebben maar dit is snel overgegaan. Ik zou graag een veiliger alternatief gebruiken, ik weet voor mezelf dat ik vooral last heb van de demodexmijt, misschien de zz-creme, maar wat zit daar in voor een werkzame stof. Jack, je gaf aan ook de zz-creme te gaan gebruiken i.v.m. jeuk en droge huid, ik ben erg benieuwd hoe het nu is.

    groetjes Hendrika

    • Robert Jan Hendriks 9 mei 2013 om 09:45 - Antwoorden

      Dag Hendrika,

      Ik gebruik zz creme zeer gedoseerd en alleen op de rode vlekjes na het verdunnen met een beetje water, de werkzame stof ik dacht ik zink. Een droge huid heb ik zelf ook onlangs erg last van gehad. Na het testen van een antibiotica zalf heb ik een uitbraak gekregen. Ik moet zeggen dat ik sowieso zalven van de dermatoloog geen lange termijn oplossing vindt. Het resultaat is een erg droge huid en heb er zelfs wat jeukende eczeem van gekregen. Momenteel was ik alleen mijn gezicht met een zachte fash-wash 's avonds en gebruik verder geen zalven behalve dan zz creme op de rode vlekken die niet al te droog zijn.

      Uit mijn ervaring is de beste manier om rosacea onder controle te krijgen via je voedingspatroon. Geen of weinig gluten (spelt of zuurdesembrood kan wel), geen zuivelproducten, weinig vlees behalve kip, vis is okay en veel groente en wat fruit zoals een appel. Tevens is een goede tip om appelazijn te drinken voor het bevorderen van je spijsvertering. Je zult merken dat de rode vlekken dan erg zullen afnemen. Eventueel kun je het appel dieet / detox voor een paar dagen proberen om je huid op te schonen. Daarna met een schone lei je huid onder controle houden. Rosacea is zeker verschrikkelijk, maar wel onder controle te houden!

      Ik ga binnenkort hier een programma over ontwikkelen, omdat de traditionele manier van behandelen niet een goede oplossing om rosacea te behandelen!

      Succes en hou me op de hoogte!

  9. Sharona 20 september 2013 om 11:46 - Antwoorden

    De heeft mij heel erg geholpen gebruik het nu 2 dagen en al mijn pukkeltjes zijn weg en een stuk van de roodheid ook! Ben er erg blij mee

    • paulien 3 juli 2014 om 19:47 - Antwoorden

      Hallo Jack,

      Bedankt! Over Aloe Vera heb ik ook al goede verhalen gelezen, ben benieuwd hoe het je gaat bevallen. Las laatst dat een Chinese arts haar patiënten met rosacea adviseert om dagelijks een masker van Aloe Veragel, honing en een halve komkommer te gebruiken. Dat wil ik ook eens gaan proberen.

      Groetjes,
      Paulien

      • Robert Jan Hendriks 4 juli 2014 om 07:57 - Antwoorden

        Hoi Paulien,

        Wil je de de resultaten van dat masker dan met ons delen?

        Ben erg benieuwd!
        Jack

        • Paulien 12 juli 2014 om 10:53 - Antwoorden

          Hoi Jack, ga ik doen!

      • Miek 24 november 2014 om 15:43 - Antwoorden

        Het feit dat de honing op de huid wordt aangeraden is niet Chinees, honing is een bacteriedoder in combinatie met vocht. Alleen zul je dan alle (ook goede) huidbacterien doden, wat mijns inziens niet goed is voor je huid en balans.
        Ik ben benieuwd wat men van gladskin vindt... Iemand meer ervaring?

  10. Roos 28 januari 2014 om 15:11 - Antwoorden

    De baby zinkzalf zonder parfum van het merk Urtekram vind ikzelf erg goed. Geen witte waas en het helpt tegen mijn als rode hond uitziende vlekken. Wat ook helpt zijn producten met een ph waarde van 5.5 of lager. Een hogere ph waarde maakt de huid minder weerbaar en zorgt ervoor dat mijten en bacterieen door de huidbarriere heen kunnen komen omdat het beschermlaagje aangetast is. De ph waarde van producten kun je meten met ph staafjes die bij de drogist of online te koop zijn. Ook het merk Gladskin komt met een rosaceacreme en rosaceagel die bij rosacea kan helpen. Ik zeg kan omdat ik het zelf na testen niet zo ervaren heb. Ikzelf heb bijna alle parfumvrije cosmetica getest en kan zeggen dat er eigenlijk niets echt helpt behalve de zinkzalf, een wastablet met ph 5,5 van Sebamed (helaas met parfum) en de Eucerin Atocontrole acute creme. Borage olie gemengd met bv perzikpitolie helpt ook.Dat zijn eigenlijk de enige producten die ik verdraag in combinatie met een minerale foundation. Ingredienten die het bij mij verergeren zijn: Sulfaten (eigenlijk alle soorten), silliconen (-cone en -xane), parfum, alcohol en een hele lijst met natuurlijke stoffen waaronder lavendel, munt en citrus. Vitamine C en BHA/AHA verergeren het probleem. De ideale oplossing zoek ik nog steeds...

    • Robert Jan Hendriks 29 januari 2014 om 10:46 - Antwoorden

      Bedankt voor je reactie. Ik heb dezelfde ervaringen waarbij alleen zz creme (ook een zink zalf) goed werkt. Dit in combinatie met de serum van rosaceacare en anti mijt fashwash van demodexsolutions.com. Ik zou zeggen, probeer dat eens!

      Groetjes,

      Jack

      • Paulien 7 juni 2014 om 20:42 - Antwoorden

        Hallo,

        Gebruik jij deze face-wash: Liquid Acarid removing face-wash?
        En nog een vraagje; heb jij een tip voor een goede zonnebrandcreme?

        Hoor het graag,
        Groetjes,
        Paulien

        • Robert Jan Hendriks 9 juni 2014 om 12:44 - Antwoorden

          Hoi Paulien,

          De face-wash die jij noemt gebruik ik zelf niet. Kun je daar wat meer over vertellen? Met name je eigen ervaringen?
          Voor wat betreft de zonnebrand-creme: Ik heb zelf goede ervaringen met Rosaceacare ZincO cream.

          Succes,
          Jack

          • Paulien Baerends 2 juli 2014 om 00:03

            Hoi Jack,

            Bedankt voor je reactie (en sorry voor mijn late reactie) en de tip voor de zonnebrandcreme, ga ik zeker eens proberen. Ik gebruik de face-wash die ik noemde zelf niet hoor, maar ik zag deze staan op de demodexsolutions.com en dacht dat jij deze misschien gebruikte. Welke gebruik jij dan precies? Want de face-wash die jij eerder noemde zag ik namelijk niet op de site staan. Gebruik nu trouwens bijna 2 weken de zz-creme en mijn huid is al een stuk rustiger geworden, ben er erg blij mee!

            Groetjes,
            Paulien

          • Robert Jan Hendriks 2 juli 2014 om 08:46

            Hallo Paulien,

            Ik gebruik de ''Liquid Acarid removing face-wash'', staat wel op de home page. Verder ga ik de Aloe Vera vochtinbrenger proberen, dit is een nieuw product van demodex. Ik heb zelf ook erg goede ervaringen met zz creme en verwacht deze week een nieuwe pot:)

            Groetjes,

            Jack

  11. Daisy Teunissen 13 december 2014 om 17:17 - Antwoorden

    Hoi Jack !!
    Ik heb de Zz creme vandaag thuis gekregen !!
    Mijn huid is door de ab kuur heel rustig nu ,mijn vraag is hoe kan ik het beste beginnen met smeren van deze creme ??

    • Robert Jan Hendriks 14 december 2014 om 17:02 - Antwoorden

      Hallo Daisy,

      het beste is om heel rustig te beginnen (niet teveel opsmeren). Een klein laagje aanbrengen op de rosacea plekken en starten met 1x per dag, vaak nadat je je huid hebt schoongemaakt. Vervolgens in laten trekken en eventueel een tijd later nog een vocht-inbrenger aanbrengen (bijvoorbeeld de nieuwe rosacea lijn van Eucerin).

      Vergeet niet dat een antibioticakuur niet een permanente oplossing is. Kijk ook goed naar je voedingspatroon. Alhoewel dat met de feestdagen natuurlijk niet altijd meevalt:)

      Succes!

  12. Youvan 26 december 2014 om 14:37 - Antwoorden

    Ik heb hele goede ervaring met ZZ crème, de dermatoloog was ook onder de indruk van de resultaten en we hebben maar afscheid van elkaar genomen. Nu is mijn potje bijna leeg en ik weet niet meer waar ik het besteld heb, het is al een hele tijd geleden. Weet iemand dit voor mij?

    • Robert Jan Hendriks 27 december 2014 om 12:56 - Antwoorden

      Ik bestel het zelf via demodexsolutions.com. Echter, ik heb een keer een reactie gekregen dat het ook bij een Nederlandse webshop te krijgen is. De hele naam is ''Zhongzhou Zinc oxide and Sublimed sulfur ointment''.

      Nog een goede aanvullende tip: Eucerin heeft een nieuwe lijn (anti redness) op de markt gebracht specifiek tegen een rode huid. Dit werkt vrij goed in combinatie met zz creme moet ik zeggen.

      Succes!

  13. Brenda 12 januari 2015 om 10:01 - Antwoorden

    Beste Jack, ik heb ook al enige tijd last van Rosacea. Ik heb Rozex gekregen van de huisarts. Maar of het nou minder wordt..... wat kun jij mij adviseren als vervolgstap. Ik heb sinds gisteren ook erger last gekregen van mn ogen. Ik hoop van je te horen. Groetjes Brenda

    • Robert Jan Hendriks 12 januari 2015 om 22:30 - Antwoorden

      De eerste stap is om naar een oogarts te gaan. Rosacea kan soms ook klachten in de ogen geven. Zo heb ik zelf zichtbare bloedvaten in mijn ogen sinds ik rosacea heb.

      De tweede stap is om je voedingspatroon te verbeteren. Heel kort door de bocht een mediterraans voedingspatroon / vegetarisch waarbij je echt gaat letten op geraffineerde suiker / junkfood.

      De derde stap is om je huidverzorging te optimaliseren. Ik (en veel andere mensen) hebben goede ervaring met ''zz creme'''. Vooral de ontstekingen en roodheid wordt minder. In combinatie met een goede vochtinbrenger gaat dat veel verschil maken. Ik heb zelf momenteel goede ervaringen met de Eucerin rosacea productlijn.

      Probeer eens deze stappen uit en laat me weten hoe het gaat:)

      Succes!

  14. Marie 16 januari 2015 om 08:09 - Antwoorden

    Dank je voor de zz creme tip! Ik heb heel lang gedacht last te hebben van volwassenenacne tot iemand me tipte over rosacea. Ik ben vervolgens op wat onderzoek uitgegaan en vond jouw site over de demodex mijten. Ik gebruik inmiddels de aracid removing soap en de zz creme (en als deze gedroogd is hierna een goede natuurlijke moisturizer) en mijn gezicht is binnen 2 weken ontzettend opgeknapt en zo zacht! Ik hoop dat het blijft werken gezien ik vaker producten heb gehad welke na enige tijd hun 'werking' verloren, maar misschien is dat omdat acne middelen vaak agressief zijn terwijl een rosacea huid heel zacht behandeld moet worden. Ben daarom ook maar gestopt om met heel warm water mijn gezicht te wassen en zorg ervoor dat ik mijn makeup met olijfolie en twee kleine druppeltjes rinicusolie verwijder, wat natuurlijk en zacht is. Maar mijn grootste opluchting komt door de zz creme 🙂

  15. Jan 20 januari 2015 om 02:55 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    allereerst een dikke pluim voor je uitgebreide site en de opzet om iedereen met dit nare probleem er zo veel mogelijk van af te helpen.
    Je schrijft steeds dat voeding erg belangrijk is bij het bestrijden van de demodex mijt. Heb je ook al eens onderzocht of het gebruik van Omeprazol invloed heeft op de demodex mijt? Vele Nederlanders gebruiken dit om brandend maagzuur tegen te gaan. Het wordt ook veel voorgeschreven door artsen. Het zorgt er voor dat het maagzuur in de maag wordt verminderd. Dit maagzuur heeft natuurlijk wel een belangrijke bacteriedodende functie. Door de vermindering van maagzuur komen er dus veel meer goede maar zeker ook slechte bacterien in de maag en darmen terecht. Heeft dit invloed op de Demodex mijt?

    Alvast bedankt voor je reactie.
    Met vriendelijke groet,
    Jan

    • Robert Jan Hendriks 27 januari 2015 om 14:36 - Antwoorden

      Hallo Jan,

      Het klopt dat sommige mensen met rosacea minder maagzuur hebben dan normaal. Dit kan één van de oorzaken zijn van de vlammende roodheid. Vandaar dat je voedingspatroon ook zo belangrijk is tegen rosacea uitbarstingen. Wat betreft de demodex mijt is er onderzoek gedaan dat bij rosacea lotgenoten er simpelweg meer op de huid aanwezig zijn. De beste manier om dat tegen te gaan is ''zz creme'' en regelmatig je kussensloop vervangen. Het is mij niet duidelijk of de vermindering van maagzuur ook invloed heeft op de hoeveelheid demodex mijt.

      Succes!

  16. RO 5 februari 2015 om 10:15 - Antwoorden

    Hallo allemaal,

    Wat fijn om al de ervaringen van jullie te lezen. Ik leid ook onder rosacea al 4 jaar. Na onderzoek op de internet kwam ik Rositta tegen, foto's aan haar toe gestuurd.. Ze heeft verteld dat ik niet alleen rosacea heb maar ook eczeem en demodex en dat me hormoonhuishouding uit balans is..
    Heeft iemand ervaringen met Rositta gehad?

    Groetjes,
    Ro

    • paulien 28 maart 2015 om 23:18 - Antwoorden

      Beste Ro!
      Ik heb ervaring met Rositta! Ik ben daar 3 jaar geleden zelf geweest voor een behandeling tegen rocacea! Ik ben zeer tevreden over haar en zou zeker weer terug gaan mocht het nodig zijn! Gelukkig heb ik al jaren geen last meer van rosacea! Heel veel succes ermee! Groeten Paulien

  17. Sandra 10 februari 2015 om 15:34 - Antwoorden

    ik heb nu alweer 5 jaar last van een rocasea huid, heb ook al van alles geprobeerd en niks helpt of wel tijdelijk maar komt altijd weer terug. bioresonantie hebben wel mijn astma doen verdwijnen maar had nog steeds last van mijn huid waar ik in eerste instantie voor kwam van alles geprobeerd maar ging niet helemaal weg. ben gaan letten op mijn eten en moet zeggen dat ik vanaf nu pas met meer dingen ben gestopt nu steeds bewuster en het ook helemaal zat ben van mijn huidje. Ben ook naar een huidspecialist geweest en dat heeft zeker ook even geholpen het is een jaartje wat rustiger geweest. Ik heb nu voor het eerst een afspraak met de dermatoloog even afwachten wat hij nu gaat doen ik ben geen voorstander van antibiotica en die zalfjes die je huid nog dunner maken maar je moet toch wat uitproberen en geef zeker niet op. ik probeer ook de zz creme te bestellen en hoop dat het werkt. via vrienden heb ik nu ook een goed alternatief voor het ontgiften en doden van mijten enz en dat is hennepolie moet ook heel effectief zijn ben ook benieuwd want er zijn wel goede resultaten hiermee geboekt en zo kom je in je zoek tocht steeds meer te weten. en ben blij dat deze site er is bedankt voor de tips en de reactie's die je kunt lezen van mensen met het zelfde probleem . Ga ze zeker uitproberen. gladskin produkten gebruik ik nu maar was ook tijdelijk een oplossing.groetjes sandra

  18. yasemin 1 maart 2015 om 13:46 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    Ik heb de zz crème die u gebruikt ook besteld maar nog niet thuis ik moet nog afwachten. Maar ik had een vraagje mag je de crème ook gebruiken tijdens de zwangerschap?

    Groetjes,

    Yasemin

  19. Tania Goossens 2 maart 2015 om 23:08 - Antwoorden

    Hallo Jack, ik ben blij dat er een blog bestaat zoals de jouwe zodat er meer info vrijkomt ivm de Demodexmijt, zelf heb ik al enkele jaren last van Rosacea en na veel opzoekingen gedaan te hebben kwam ik ook tot de conclusie dat deze mijt de schuldige is, zelf zit ik in de cosmeticawereld en wat bij mij het beste helpt is Salicylzuur in een kleine oplossing, een goede lotion voor na de reiniging van het gelaat is de lotion nummer 2 van het merk Clinique, verkrijgbaar in de meeste parfumerieen, hopelijk help ik met deze tip veel mensen die met hetzelfde probleem zitten, groetjes, Tania

  20. iuliana Zirra 3 maart 2015 om 10:04 - Antwoorden

    Beste heer Boekhorst,
    ik schrijf op deze blog namens mijn vader.Hij is 78 jaar oud.Hij woont in Roemenie.In In 2009 is bij hem Chronische Limfatische Leukemie geconstateerd.Deze ziekte heeft uiteindelijk zijn limfa aangetast.De huidarts in Roemenie zegt dat hij rosaceea heeft en niet te behandelen is! Op dit moment heeft hij op zijn hele lichaam van top tot teen een verschrikkelijke uitslag met puistjes die komen en gaan.Zij hele lichaam jeukt dag en nacht.Hij leeft in een nachtmerrie! Volgende week ga ik bij hem op bezoek.Zelf woon ik en werk in Nederland.Graag zou ik van u een lichtpunt willen horen hoe ik mijn vader een beetje kan helpen door deze nachtmerrie heen.Wat zou u hem kunnen adviseren? In Roemenie zijn er ook homeophatische winkels met veel olieen en kruidprodukten.Helaas hij heeft een chronische vorm en ik verwacht geen wonderen.op zijn leeftijd is haast onmogelijk om zijn etenspatroon te veranderen...

    • Robert Jan Hendriks 11 maart 2015 om 20:08 - Antwoorden

      Beste Iuliana,

      Je zou kunnen beginnen met ZZ-crème, dit heeft bij mij voor een forse verlichting van mijn rosaceaklachten geleid.

      Sterkte,
      Jack

  21. Tetyana (41) 10 maart 2015 om 12:05 - Antwoorden

    Beste Jeack,
    Ik had redelijk schone gezicht, en zelf in mijn pubertijd had ik bijna geen puisten. Misschien heb ik de rosacea allang. Mijn gezicht werd altijd rood toen ik hete eten at of in de koud lip. De ergste zijn mijn ogen bijna de hele tijd rood en geïrriteerd. Ik kreeg jaren medicijn tegen hooikoorts en blijkbaar heeft het nog erger gemaakt. Na een bloedonderzoek is gebleken dat ik geen erge allergieën heb. Ik werd laatste tijd in de nacht wakker omdat mijn gezicht heel erg jeukte. Mijn oogleden jeuken ook. Zo ben ik tot conclusie gekomen dat ik de last van de demodexmijt heb. Na alles geprobeerd te hebben heb ik gisteren ZZ crème besteld. Ik hoop dat het geleverd wordt. Via de creditcard betaald en alleen bevestiging van WorldPay CARD transaction Confirmation gekregen, niet van die site. Vanaf oktober gebruikte ik de Rosaceagel gladskin. Het werd niet beter. Twee weken geleden heb ik de crème gekregen en smeer ik alleen deze. Mijn gezicht is nog warmer en veel erger is geworden. Gladskin producten doden de staphylococcus bacteriën. Ik vind het jammer dat deze producten ook geen invloed op de demodex mijt hebben. Mijn vraag is: moet ik met gladskin stoppen smeren wanneer ik met ZZ-crème ga beginnen of kan allebei tegelijk?

    • Robert Jan Hendriks 11 maart 2015 om 16:16 - Antwoorden

      Beste Tetyana,

      Je kunt twee crèmes wel op verschillende momenten van de dag gebruiken, bijvoorbeeld de een 's morgens en de ander 's avonds. Maar als je de ene crème over de ander smeert dan voorkomt de eerste crème dat de tweede in contact komt met je huid. Dat werkt dus niet. Als je merkt dat de rosacea crème je gezicht alleen maar roder en warmer maakt kun je overwegen om alleen de ZZ-crème te gebruiken. Bij veel mensen maakt de ZZ-crème alleen al een heel groot verschil.

      Succes!
      Jack.

  22. Yasemin 22 maart 2015 om 01:07 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    Ik gebruik de zz crème nu 18 dagen.
    Maar mijn gezicht is zo erg uitgedroogd vanaf dag 5 maar ik dacht hoe langer ik het gebruik deste beter het word. Maar nee ik vervel zo erg dat iedereen me sneeuwman noemt. Maar nu ging even warm douchen en voelde ik dat er heel veel bobbeltjes op mijn gezicht voelde. Nu ben ik zo erg geschrokken dat ik het niet heb gesmeerd.

    Nu weet ik eigenlijk niet of er ik verder moet of niet..

    Groetjes,

    Yasemin

  23. Kees tol 6 april 2015 om 11:15 - Antwoorden

    Jack je bent een vakman,ik haal veel waardevolle informatie uit je artikelen. Groeten Kees

  24. Jannie 8 april 2015 om 21:35 - Antwoorden

    Beste Jack,

    Ik heb nu een jaar en 3 maanden rosacea. Ik heb de zz crème tijdje gebruikt en het helpt wel. Maar nu is mijn gezicht weer roder ( vlekken op wangen en rode neus). Hoelang is zz crème te gebruiken na opening? Want ik zou er graag weer mee starten om de rode kleur weg te krijgen.

    Groetjes Jannie

  25. Leo de Jong 23 juni 2015 om 10:13 - Antwoorden

    Beste Jack, naar aanleiding van je artikel over de demodex mijt ben ik via google op E bay terecht gekomen, waar in Thailand een face lotion werd aangeboden, die ook de demodex mijt zou doden en rosacea zou genezen. Mijn rosacea werd steeds erger en de dermatoloog had geen alternatief, dus proberen ! Was binnen 3 weken in huis voor $9. De lotion bevat per 100 ml 3 g Sulphur, 3 g zinkoxide en 3g resorcinol. Met een wattenstaafje de rodeplekken 1x per dag licht deppen gaf direct verbetering. Na 4 weken alles weg. Na het stoppen van behandeling kwam het na 3 dagen weer terug. De fabrikant stelt, dat de behandeling minstens 120 dagen moet worden uitgevoerd. Dit doe ik nu. De resultaten zijn geweldig. Het zou fijn zijn een soortgelijk middel hier te kunnen krijgen.

    • Robert Jan Hendriks 23 juni 2015 om 15:52 - Antwoorden

      Hallo Leo,

      Interessant verhaal en komt bekend voor! Wanneer ik geen zz meer op mijn rosacea plekken smeer komen de rode vlekken ook snel terug. Overigens, binnenkort komt er een nieuw middel op de markt (klinisch onderzocht) om juist demodexmijt aan te pakken. Ik ga deze testen en zodra ik meer informatie hier over heb zal ik het posten op de blog.

      Verder ga ik je comment even delen met iemand die een farmaceutische achtergrond heeft, sulphur en zinkoxide is mij bekend (zit ook in zz), maar resorcinol heb ik nog niet eerder van gehoord.

      Een soortgelijk middel is zz creme en wellicht de nieuwe creme die eerst in Duitsland op de markt komt.

      Ik hou je op de hoogte!

      • sjoebi 25 juni 2015 om 21:34 - Antwoorden

        Ik vraag me af : Gezien demodex een parasiet is, zouden wij,rosacea-mensen dan niet gebaat zijn met n anti-pararietenkuur zoals die van Hulda Clarke bijvoorbeeld?

      • Leo de Jong 6 juli 2015 om 12:46 - Antwoorden

        Inmiddels zijn we weer enkele weken verder en heb ik andere middelen geprobeerd, zodat ik de beschreven lotion uit Thailand, kan bewaren. Ben op advies van de apotheek overgestapt op SELSUN. Misschien is het extreem warme weer schuldig, maar ik kreeg snel weer problemen met mijn neus. Terug naar de lotion gaf direct weer een goed resultaat. Ik ga proberen de lotion te laten analyseren en hier te maken. Ik meld me weer.

      • Roos 31 augustus 2015 om 20:29 - Antwoorden

        Hoi Jack, is dat de demoderm creme waar je over praat? Ik heb zojuist een mail van de firma gekregen dat het in de duitse apotheken besteld kan worden en ook online. Het bevat dezelfde ingredienten als de zz creme plus veel extra nare ingredienten om aan de eu richtlijnen te voldoen. Dat vind ik erg jammer want van de siliconen en propyleen glycol die er onder andere bijzit en wat hoog op de ingredienten lijst staat wordt ik niet blij. Mag ik je vragen hoe het bestellen van de zz creme gaat op de demodex site ivm invoerkosten en verzendkosten? Ik heb hen een mail gestuurd en krijg helaas geen antwoord. jij hebt er goede ervaringen mee toch? Groetjes Roos.

        • Robert Jan Hendriks 3 september 2015 om 12:45 - Antwoorden

          Hallo Roos,

          Ik heb altijd via demodex besteld en voor ongeveer 50 dollar totaal. Echter, nu is het ook op amazon.de te krijgen en kun je gewoon naar Nederland laten sturen, veel makkelijker en het is gecontroleerd wat betreft de ingrediënten!

          Het heet ''DemoDerm Anti Pickel Creme'' en gebruik in in combinatie met zoolantra en eucerin rosacea creme, aardig goede resultaten moet ik zeggen!

          • Roos 7 september 2015 om 08:19

            Hoi Jack, bedankt voor jouw reactie.
            Demoderm koop ik liever niet, hoewel er dezelfde werkzame ingrediënten inzitten als in de zz vind ik hem niet zo goed. Omdat het aan de eu richtlijnen moest voldoen zijn er extra ingrediënten toegevoegd waaronder propyleen glycol (als tweede op de lijst dus er zit een grote hoeveelheid van in) en siliconen voor de smeerbaarheid en nog 8 andere stoffen. Nu is het niet geheel duidelijk wat er precies in de zz creme zit dus misschien smeer ik die stoffen nu ook al op mijn huid zonder het te weten. Merk je verschil tussen de twee creme's in consistentie, smeerbaarheid en werking? Groetjes Roos

    • sjoebi 25 juni 2015 om 21:28 - Antwoorden

      Dhr Leo De Jong heeft het over resorcinol in de lotion uit Thailand. Wat die stof is, weet ik niet meteen maar ik weet wel dat "resorcine" wijst op de graad van ontstekingen in het bloed. Deze kan gemeten worden via een bloedanalyse die hypo ionic protein profile of test van Vernat wordt genoemd. Op internet vind je weinig info over resorcine. Tenzij dat dat wordt gemeten in de melk van koeien. Ik heb wel interesse om te weten hoe het verdergaat, Dhr de jong. Kunt u ook misschien de naam meegeven van uw lotion?

      • sjoebi 25 juni 2015 om 21:30 - Antwoorden

        Test van Vernay moest het zijn

      • Leo de Jong 6 juli 2015 om 12:49 - Antwoorden

        Ik heb geen merk naam, alleen Face Lotion 60 ml en Chinese of Thaise tekens. Ik heb wel een beschrijving in het Engels.

        • M 6 juli 2015 om 14:09 - Antwoorden

          Kan Leo ook doorgeven waar hij het precies gekocht of een link sturen zodat meer mensen kunnen testen. Ik ben nu wel heel benieuwd geworden

          • Leo de Jong 26 juli 2015 om 17:06

            Vervolg bericht: Nog steeds goede resultaten met het middel uit Thailand. Ik heb inmiddels weer een aantal flesjes gekocht via Ebay. Bij mij is de rosacea volledig onder controle en al enkele weken bijna helemaal weg. Als er ergens een puntje ontstaat dep ik het 's avonds en is het 's morgens weg. De lotion is te vinden op Ebay. Zoek onder rosacea Lotion Thailand. Binnen 2 weken zijn de flesjes Facelotion binnen. Minimaal verbruik. 1 x per dag met wattenstaafje deppen op de aangetaste plekken.
            Succes

  26. Yasemin 2 juli 2015 om 06:50 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    Ik gebruik ook de zz crème en ben er blij mee. Maar mijn huid is erg droog. Ik zie dat je eucerin crème gebruikt als vochtinbrenger. Waar kan ik dat vinden? En welke is het precies. Alvast bedankt !

    Groetjes,

    Yasemin

  27. Leo de Jong 3 september 2015 om 13:38 - Antwoorden

    Vervolg op mijn bericht van 26 juli. De Facelotion uit Thailand heeft geweldig geholpen. De Rosacea op mijn neus en voorhoofd is volledig verdwenen. De lotion heb ik zoals voorgeschreven 120 dagen gebruikt en tot nu toe heeft het geweldig gewerkt. Gewoon bestellen via E bay : zoekwoord Facelotion en rosacea.
    Succes allemaal

  28. CC 24 oktober 2015 om 13:55 - Antwoorden

    Hallo Leo de Jong,

    Ik heb de rosacea lotion ook besteld vanuit Thailand via Ebay. Ik ben er erg tevreden over! Ik gebruik het nu ongeveer een week, met nu al een goed resultaat.
    Ik zal ook een update geven na een langere periode.

    Mijn vraag is eigenlijk ofdat jij het nog dagelijks gebruikt ( 2 X per dag? ) en hoe lang. Geen "bijwerkingen?"

    Voor ieder met rosacea; absoluut het proberen waard!

    • Leo de Jong 30 oktober 2015 om 18:38 - Antwoorden

      Hallo CC,
      Fijn om te horen, dat het bij jou ook goed werkt. Ik heb de Face Lotion uit Thailand ca 120 dagen iedere dag 1 x 's avonds gebruikt en ben nu al ca 2 maanden klachten vrij. Gebruik het niet meer. Soms zie ik een klein plekje. Dat stip ik dan aan en de volgende ochtend is het dan weer weg. Er zijn nu weken dat ik niets meer gebruik. Heerlijk om dit na ca 10 jaar te ervaren.
      Veel succes

      Leo de Jong

      • AP 18 januari 2016 om 19:16 - Antwoorden

        Hoi Leo de Jong

        Hoe gaat het nu met jou huid sinds je die face lotion gebruikt?

        Mvg AP

  29. Tine 2 december 2015 om 15:13 - Antwoorden

    Graag haak ik even in.

    Ik loop ook al zon 5 jaar met rosacea,
    Het is ooit ontstaan....ik heb fotos waarbij ik het nog niet heb.

    Wat vinden jullie als ik zeg dat het misschien ook weg komt bij pyschische klachten?
    Laat ik het zo zeggen, stress.

    In de afgelopen vijf jaar heb ik veel dingen meegemaakt die mij stress hebben opgeleverd.
    Innerlijke stress/ emotionele gebeurtenissen enz.

    Ik kan me herinneren dat ik het vanaf dat moment heb.
    Op dit moment ben ik bij de dermatoloog geweest en die heeft mij 2 weken aan een kuur gezet om de huid tot rust te brengen. Vervolgens met metradinazol de huid rustig houden. Sinds kort gebruik ik Mirvaso. Een zalfje dat vrij duur is, wordt niet vergoed maar remt wel de roodheid en is na 3 uur werkzaam tot 12 uur later.

    Aangezien ik het niet m'n hele leven op rare zalfjes wil baseren, ben ik sinds 2 weken begonnen met meer water drinken.
    Dit helpt voor mij al erg goed. Ik houdt het meer onder controle al sluipt de roodheid er nog makkelijk in wanneer ik mij druk maak.

    Groetjes Tine

    • Team OptimaleGezondheid 3 december 2015 om 16:07 - Antwoorden

      Stress is inderdaad een raar ding, en staat aan de basis van heel veel grote en kleine aandoeningen en kwaaltjes. Algemeen advies: Als je je stress onder controle kunt krijgen, heb je al een groot deel van dit soort aandoeningen getackeld.

      Als je meer wilt weten over hoe dit te doen, kijk dan even op de volgende link:
      https://www.optimalegezondheid.com/37-super-tips-om-stress-te-verminderen/

      Heel veel succes!

  30. Monique 10 februari 2016 om 22:50 - Antwoorden

    Hallo Jack,

    Wat fijn al deze informatie ik ga ermee aan de slag. Ik heb rosacea rondom mijn ogen en heb tot nu toe een hormoonzalf gekregen van de dermatoloog en help niet als je als je stopt ontploft het weer rondom je ogen. Alleen ik heb nu een ontsteking aan de binnenkant van mijn ooglid zitten hoe gaan we dat doen? Ik ga natuurlijk de zz zalf bestellen maar die is voor de buitenkant. Met vriendelijke groet, Monique

    • Team OptimaleGezondheid 12 februari 2016 om 15:10 - Antwoorden

      Zalf kun je niet aan de binnenkant van je oogleden smeren, dat is duidelijk.
      Overleg dit even met je behandelend arts.

      Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen met de ZZ crème, Monique. Hoe je ons op de hoogte van je ervaringen?

  31. Chantal 16 maart 2016 om 12:22 - Antwoorden

    Na een jaar lang tobben met jeukende (gal)bulten in het gezicht heb ik vrijdag de diagnose rosacea gekregen. Advies was om per direct te stoppen met de hormoonzalf die ik kreeg van derma 1 en om voortaan 2x per dag Rozex te smeren. Daar ben ik vrijdagavond mee begonnen. Ik zit nu STIJF onder de uitslag, bulten, ontstekingen en glazige bultjes. Er is serieus geen 1 glad plekje meer te vinden. Ik lijd er psychisch erg onder en moet mezelf echt dwingen om naar mijn werk te gaan. Mijn huid gloeit, jeukt en doet pijn te gelijk. Zelfs mijn oren zijn vuurrood. Is dit een normale reactie op de Rozex? Heb zo telefonisch overleg, want ik slaap ook niet door de klachten.

    Kan ik ZZ crème tegelijk met de Rozex gebruiken eigenlijk? Dus bijv. 's ochtends het een en 's avonds het ander? En zijn er nog tips voor die afgrijselijke jeuk?

    • Team OptimaleGezondheid 21 maart 2016 om 13:45 - Antwoorden

      Sorry, maar deze vraag moet je echt even aan je behandelend arts voorleggen, Chantal.

  32. Linda 14 april 2016 om 14:37 - Antwoorden

    Hallo,

    Na anderhalf jaar diverse crèmes en antibiotica te hebben gebruikt, ben ik sinds vorige week aan de ZZ-crème. De roodheid is wel wat aan het afnemen maar nu ziet mijn huid (voorhoofd en decolleté) er heel hobbelig uit. Is dat een normale reactie op de ZZ-creme? Heeft iemand dezelfde reactie op deze crème?

  33. marja 14 juni 2016 om 09:43 - Antwoorden

    Wat de facelotion uit Thailand betreft: ik gebruik het nu een week, maar zie nog geen verschil. Mij wangen zijn nog even rood en hobbelig. Hoelang moet je het gebruiken om een enige verandering te merken?

    • Team OptimaleGezondheid 21 juni 2016 om 13:57 - Antwoorden

      Dit kan even duren, Marja. Geduld is een schone zaak!

    • Rob 14 juli 2016 om 00:52 - Antwoorden

      Ik heb de ZZ-creme gekocht n.a.v. dit forum en ben er op 28-06-2016 mee begonnen. Na 1 à 2 dagen werd het erger, daarna stabiliseerde het en na een week was er al een zeer duidelijke verbetering. Ik ben nu ruim 2 weken verder en wat nog zichtbaar is zijn de plekken die ooit papels waren. Ik hoop dat die na verloop van tijd (maanden tot mogelijk een jaar?) wegtrekken. De roodheid is fors afgenomen, wel nog enigszins zichtbaar als ik in het volle daglicht sta. Hoe dan ook, de ZZ-creme is tot nu toe voor mij een wondermiddel gebleken en durf weer de straat op zonder gene. Ik denk nog een kleine 2 weken door te gaan (met nu nog 1x per dag voor het slapen smeren) en ga dan eens kijken of en wanneer het weer terugkomt bij het stoppen met de ZZ-creme.

  34. Barend 4 augustus 2016 om 22:15 - Antwoorden

    Hoi Rob & anderen,

    Hoe gebruiken jullie de zz-creme? Verdunnen jullie het, en zo ja waarmee? Ik heb het besteld en wil deze week gaan beginnen.

    Bedankt alvast!

    • Rob 5 augustus 2016 om 12:54 - Antwoorden

      De eerste 2 weken 2x per dag, daarna 1x per dag (voor het slapen omdat demodex in de nacht het actiefst is). Verdunnen doe ik niet, wel heel dun aanbrengen omdat het dan nog voldoende werking heeft.

  35. Anne 30 augustus 2016 om 12:24 - Antwoorden

    Ik heb door alle tips en trucs gescrolled en heb veel geleerd over mijn rosacea aandoening. Bedankt voor alle opmerkingen! Ik heb vandaag een afspraak met mijn huisarts en kan hem nu vragen of demotex mijt de boosdoener is en of ik beter af zal zijn met zz crème of hennepolie of rosacea lotion uit Thailand. De binnenkant van mijn neus is nu de probleem: bloedende korstjes, verlies van haartjes enz. De buitenkant is opgezet en rood, ook erg schilferig en heeft veel witte puistjes. Ik zal jullie laten weten wat hij zegt.

    • Team OptimaleGezondheid 30 augustus 2016 om 13:39 - Antwoorden

      Heel veel succes vanmiddag, Anne.
      Ik ben heel erg benieuwd...

  36. marja 14 september 2016 om 07:53 - Antwoorden

    Nog even over de rosacea lotion uit Thailand: ik ben er nu 3 maanden mee bezig en alles ( roodheid en bultjes) zit er nog. De lotion zorgt alleen voor een wittig waasje waardoor je wangen iets minder rood lijken. Het is voor mij dus geen oplossing.

  37. Marieke 12 januari 2018 om 18:05 - Antwoorden

    Beste,
    Is het ook mogelijk om een antibioticakuur te starten voor rosacea en tegelijkertijd de ZZ creme te smeren?
    Ik hoor zo vaak verhalen dat na een antibioticakuur de klachten gewoon weer terugkomen dus dat dit eigenlijk meer een tijdelijke oplossing is (met ook nog de mogelijkheid tot resistentie). Maar als ik nog tegelijkertijd smeer met ZZ creme, pak ik het dan niet juist grondig en met goede hoop op wegblijven en niet meer terugkeren van de rosacea?
    Alvast veel dank!
    Groetjes,
    Marieke

    • Team OptimaleGezondheid 17 januari 2018 om 21:07 - Antwoorden

      Deze combinatie moet je even overleggen met je behandelend arts, Marieke.

  38. Hein Hakkens 20 februari 2018 om 13:10 - Antwoorden

    ik heb vandaag de face lotion van Ebay ontvangen. ( na 4 dagen al) prijs ca 9 euro, betalen met credit card.
    gaat prima

    ben heel benieuwd naar de resultaten. !
    voor diegene die graag een link hebben naar de bestelling, zie hieronder. ;
    https://www.ebay.com/itm/111803185575

    hou jullie op de hoogte, groet Hein

  39. Jose Zwiers 21 maart 2018 om 17:19 - Antwoorden

    Ik heb zelf ook last van rosacea en smeer dit in met het sap op de plakjes verse gember. Werkt echt !

    • Team OptimaleGezondheid 22 maart 2018 om 19:39 - Antwoorden

      Dank voor deze tip, José!

  40. Gre Luttik 4 mei 2018 om 22:10 - Antwoorden

    Hallo,
    Heeft iemand er wel eens aan gedacht dat als je zoals ik, twee honden hebt je huisdier oorzaak is? Knuffel, kusje, kat op je bed, hond stiekum op bed, enz enz. Dus naar de dierenarts voor een test! En ja, ik heb ook rosacea. En de huidarts heeft zelfs nog nooit gevraagd of ik huisdieren heb.........

  41. Gre luttik 5 mei 2018 om 11:38 - Antwoorden

    Demodex komt voor bij huisdieren en kan ook de mens besmetten. Waarom vertellen huidartsen dit niet? Dat horen ze te weten want dierenartsen weten het ook!

  42. Gre Luttik 10 mei 2018 om 17:20 - Antwoorden

    Ben begonnen met homeopatisch sulphur in te nemen D12. En om de dag Tea Tree. Dat had ik in huis. Zal mij benieuwen.

    • Team OptimaleGezondheid 13 mei 2018 om 23:05 - Antwoorden

      Hou je ons op de hoogte van de resultaten?

  43. Anneke 6 september 2018 om 09:31 - Antwoorden

    Hallo Robert Jan,
    Ik ben de berichten op deze blog aan het doorlezen. Veel zijn al van een aantal jaar terug.
    Gebruik je nog altijd de ze crème en werkt dit goed? Of heb je ondertussen andere middeltjes gevonden?
    Nog steeds het beste via Amazon.de te bestellen?
    Ik heb sinds maart 2018 gehoord dat ik rocacea heb. Af en aan gaat het wat beter of wat minder. Ik gebruik gladskin op aanraden van mijn moeder. Dit lijkt wel wat te helpen. Eerst zoiezo, maar lijkt weer wat minder te worden. Dus wil graag wat anders proberen.
    Groeten Anneke

    • Team OptimaleGezondheid 7 september 2018 om 14:50 - Antwoorden

      Ik gebruik de creme zelf niet meer, Anneke. Ik ben er volledig overheen gegroeid.
      Maar niet alleen het gevolg van de creme, maar met name als gevolg van mijn gezonde levensstijl.

  44. Kreekje 17 september 2018 om 18:45 - Antwoorden

    Dat is geweldig, dat je er helemaal overheen kan groeien, nog meer mensen die ervaring???

  45. Caroline 3 december 2018 om 01:40 - Antwoorden

    Na jaren geleden te hebben onder Rosacea heb ik mijn oplossing gevonden in de Rosacea gel van Gladskin, een revolutionair product dat alleen de slechte bacteriën aanpakt maar de goede in tact laat. Ik smeer al jaren tweemaal daags (geen bijwerkingen), mocht ik toch nog een paar plekjes krijgen door bv. nieuwe cosmetica/zonnebrand enz. gebruik ik er Inderm applicatie vloeistof bij (eenmaal daags). Los verkrijgbaar online of op recept huisarts. Ik heb dit meer mensen aangeraden en die hebben ook succes gehad met deze aanpak (5 andere mensen). Ik hoop meer mensen te kunnen helpen via deze weg.
    Veel succes!

    • Team OptimaleGezondheid 4 december 2018 om 23:46 - Antwoorden

      Dank voor het delen van jouw ervaringen, Caroline.

      Zijn er meer mensen die ervaringen hebben met de producten van Gladskin?

  46. Elvin 3 februari 2019 om 17:48 - Antwoorden

    Hallo,
    Mijn naam is Elvin en ik kamp al jaren met rode vlekken rondom neus / wangen / onder de ogen..
    Na mate de jaren groeide het steeds iets verder omhoog rondom de slaap en wenkbrauwen.
    Ik ben al jaren lang onder behandelingen van dermatologen en doctoren..
    Steeds een andere dermatoloog en steeds een andere crème of tabletten of shampoo.
    Ik ben er langzaam moe van geworden het steeds maar uitproberen van chemische producten.
    Een kleine tijd geleden hebben ze ook geconstateerd dat ik een zwak heb voor gluten wat zich weer in het gezicht uit.
    Nu ben ik al heel veel gluten vrije producten het proberen en géén melk / brood / eiwitten shakes enz.
    Dit is wel een omslag in de levensstijl..
    Sinds kort ben ik ook begonnen met de ZZ creme op aanraden van een vriend.
    De eerste ( 3 dagen ) is het veel ernstiger geworden met ook rode bulten erbij, en zeer droog.
    ik gebruik de ZZ creme het savonds en een zachtere creme overdag ( in een glazen potje met goude deksel ).
    Ik ben heel benieuwd naar of dit weg gaat..
    Soms durf ik de deur nog niet uit omdat mijn hele gezicht knal rood is..
    laten we bidden dat dit helpt
    ik ben radeloos.

    Elvin

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: