• Bloeddrukmeter kopen De beste bloeddrukmeters getest

Verschillende soorten bloeddrukmeters

2017-05-02T11:39:47+00:00juli 24th, 2011|Hoge Bloeddruk|1 Reactie

Soorten bloeddrukmeters

Er zijn verschillende soorten bloeddrukmeters op de markt en elk jaar zien we de verkoopcijfers hiervan stijgen. Dit komt omdat de technologische vooruitgang de laatste jaren er gestegen is, en hierdoor zijn de bloeddrukmeters de grond uit geschoten.

Daarnaast stijgt de behoefte aan hoge bloeddrukmeters gestaag aangezien het aantal mensen met een te hoge bloeddruk ook stijgt. Het is niet voor iedereen nodig om regelmatig de bloeddruk te meten, maar ik raad toch aan om dit zeker om het jaar te doen.

Wanneer moet ik mijn hoge bloeddruk meten?

Mensen die ouder zijn dan 50 jaar, raad ik aan om ieder jaar de bloeddruk te laten meten. Normaal gesproken kun je dit bij de huisarts doen. Een enkele meting geeft niet direct een goed beeld, dit komt omdat je bloeddruk regelmatig schommelt. Om een duidelijk beeld te vormen van je bloeddruk, zijn er een aantal metingen nodig.

Daarbij valt het hebben van een hoge bloeddruk ook helemaal niet op totdat het te laat is en je een hartaanval hebt

Ook als je geen last hebt van overgewicht, een teken dat je ook last van bloeddruk kunt hebben, is het belangrijk om je bloeddruk in de gaten te houden. Een suikerrijk dieet kan namelijk ook voor een hoge bloeddruk zorgen terwijl je verder nergens last van hebt.

Dit komt doordat suiker ervoor zorgt dat je bloedvaten minder flexibel zijn waardoor ze zich niet kunnen aanpassen als er meer bloed door de aderen stroomt wat resulteert in een hogere bloeddruk en dikkere aderen.

Ook een zoutrijk dieet kan schadelijk zijn voor je bloeddruk. Dus houd jij van patat, pizza en andere heerlijke zoutrijke voeding? Let dan op. Door veel zout houdt je lichaam meer vocht vast dan normaal, doordat je nieren niet meer optimaal functioneren. Door dit extra vocht krijg je een hoge bloeddruk.

Ook sporten helpt dan niet altijd. Als je bloeddruk niet wordt verlaagd door de opname van extra vloeistof te verminderen kun je daardoor ook last krijgen van nierfalen.

Ook in dit geval zullen je aderen dikker worden waardoor de bloeddruk alleen maar hoger wordt.

Periodieke controles voor iedereen die van snaaien houdt zijn daarom wel degelijk aan te bevelen. Ook als je verder nergens last van hebt en zeer sportief bent.

Een hoge bloeddruk kan ook in de familie voorkomen. Erg vervelend omdat je dan extra op je gezondheid en met name je dieet moet letten.
Voor mensen die van zich zelf weten dat ze een hoge bloeddruk hebben is het verstandig om zelf een bloeddruk meter aan te schaffen, zodat men zelf de bloeddruk kan meten (zo hoef je ook geen afspraak te maken bij je huisarts).

Voor mensen die van zich zelf weten dat ze een hoge bloeddruk hebben is het verstandig om

Hoge bloeddruk leidt tot aandoeningen van het hart en de vaten, en kan zelfs een beroerte tot gevolg hebben. Een bezoekje aan de dokter leidt vaak tot een kast vol medicijnen en nog veel meer bijwerkingen. Gelukkig zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om je bloeddruk onder controle te krijgen, natuurlijke methoden die net zo effectief zijn.

Wil je hier graag meer over weten? Download dan direct mijn boek ‘29 Tips Om Je Bloeddruk Te Verlagen’!

Hoe kan ik mijn eigen bloeddruk meten?

Er zijn verschillende manieren om je bloeddruk te meten. De meest gangbare is de bloeddruk meting op je bovenarm. Om de metingen zo nauwkeurig te laten verlopen is het belangrijk dat je een aantal "afvinkt" voordat je de metingen gaat verrichten.

 1. Ga je bloeddruk niet meten nadat je gegeten of gesport hebt
 2. Meet altijd op het zelfde tijdstip
 3. Plaats bij elke meting de manchet op dezelfde plaats.
 4. Zorg altijd dat je helemaal relaxed bent voor en tijdens de meting.
 5. Plaats de manchet altijd stevig op de arm en zorg ervoor dat deze niet beweegt.
 6. Ga altijd je bloeddruk meten in een rustige omgeving, bij voorkeur alleen.
 7. Plaats de manchet altijd 5cm boven de elleboog
 8. Plaats de manchet altijd op een bloot bovenarm.
 9. Zorg dat er (voordat je de manchet oppompt) dat er geen lucht in de manchet zit.

Dit zijn de belangrijkste punten die je moet weten bij het meten van je bloeddruk. Hoe je precies de bloeddruk meet, hangt af van het apparaat. Wanneer je een hoge bloeddruk meter aanschaft, krijg je er altijd een handleiding bij!

Welke bloeddrukmeter zal ik kopen?

Als je een bloeddruk meter wilt kopen, moet je er wel voor zorgen dat je de juiste bloeddruk meter aanschaft. Zo zijn er Omdat er zo veel verschillende zijn, kan het voorkomen dat je door het grote aanbod niet weet welke het beste bij je past. De voor- en nadelen heb ik voor je op een rijtje gezet!

1. Bovenarm bloeddruk meters: Dit is de bloeddrukmeter die je kent van de specialist en de huisarts. Om je bloeddruk te meten met een bovenarm bloeddrukmeter moet je de manchet op je bovenarm plaatsen. Deze vorm van bloeddruk meten is niet de meest nauwkeurige omdat niet iedere bovenarm even groot is, soms past de manchet dus niet helemaal. Dit is wel de meest oude vorm van bloeddruk meten en wordt nog steeds toegepast.

2. Pols bloeddrukmeters: De technologie gaat tegenwoordig extreem snel, alles wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt. Zo dus ook met het meten van je bloeddruk. In plaats van een groot lomp manchet om je bovenarm bestaan er ook bloeddruk meter ten grote van grote horloges. Plaats deze simpelweg om je pols, en klaar is kees.

Wel moet ik erbij vertellen dat deze vorm van bloeddruk meters niet altijd even nauwkeurig zijn, mits ze goed geplaatst worden! Let hier dus goed op!

3. Vinger bloeddrukmeters: Dit is eigenlijk hetzelfde principe, alles moet kleiner, makkelijker en sneller. Zo is de vinger bloeddrukmeter ontstaan. Ook deze is niet altijd even nauwkeurig, daarom is het belangrijk dat je er altijd goed op let dat deze goed bevestigd wordt. Mocht je regelmatig onnauwkeurige metingen waarnemen, raadpleeg dan altijd je eigen huisarts.

Merken bloeddruk meters

Zelf heb ik ervaring met de bloeddruk meters van bloeddrukmetershop.nl. Dit is een webshop waar je bloeddruk meters kunt bestellen. Op deze website vind je veel verschillende merken bloeddruk meters. Hieronder heb ik er een aantal voor je onder elkaar gezet en in een vergelijkingstabel geplaatst.

Braun: Iedereen kent het merk Braun van de scheerapparaten, daarnaast produceert dit bedrijf ook nog een hoogwaardige bloeddrukmeters.

Medisana: Medisana houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van Medisana apparaten voor thuis gebruik.  Naast bloeddruk meters hebben ze ook bloedsuikermeters en massage apparatuur.

Microlife: Microlife heeft een groot assortiment met zowel bloeddrukmeters als thermometers, warmte kussens, weegschalen en apparatuur voor mensen met astma. Het is een wereldleider is hun segment medisch diagnostische apparatuur. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en hun research op het gebied van technologische ontwikkeling voor medisch thuis apparatuur.

Omron: Door het grote assortiment van hoogwaardige producten staat het bekend om hun componenten die onmisbaar zijn in de medische wereld.

Hieronder de voor- en nadelen van de verschillende merken bloeddruk meters.

Vergelijkingstabel van verschillende soorten bloeddrukmeters

Vergelijkingstabel van verschillende soorten bloeddrukmeters

Voordelen voor bestelling op bloeddrukmetershop.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag. 09:00-19:00
 • Voor 20:00 besteld, dan heeft u het product de volgende dag in huis
 • Gratis verzending (bestelling boven €50,-)
 • 2 jaar garantie
 • Gratis retourneren

Wat te doen bij een te hoge bloeddruk?

Als je merkt dat je bloeddruk te hoog is, hoger dan 100/140 is het belangrijk om regelmatiger je bloeddruk te meten. Op die manier kun je controleren of er sprake was van een moment opname met een toevallige piek of dat je een consistent te hoge bloeddruk hebt.

Controleer dan gedurende een week ’s ochtends, tijdens de lunch en ’s avonds je bloeddruk.

Houd ook bij wat je eet en doet op die dag zodat je eventueel een oorzaak kunt aanwijzen in aanwijsbare pieken.
Merk je dat je met deze controle consistent een te hoge bloeddruk hebt dan moet je stappen ondernemen om je bloeddruk te verlagen.

Aanpassingen in het dieet zijn vaak de eerste stap om je bloeddruk te verlagen. Het nuttigen van minder zout en suiker zijn een goede eerste stap om een lagere bloeddruk te krijgen.

Er zijn ook speciale diëten die allerlei voordelen hebben nog naast het verlagen van de hoge bloeddruk, zoals het verlagen van je cholesterol en eventueel overgewicht. Een belangrijk mineraal voor het verlagen van je hoge bloeddruk is kalium. Kalium is van belang voor de vochtbalans in je lichaam.

Daarnaast is vitamine E belangrijk voor de opbouw van je weefsels zoals je bloedvaten. Deze stoffen zitten veel in groeten, fruit en noten.

Als je een hoge bloeddruk hebt door overgewicht is lichaamsbeweging ook goed om je hoge bloeddruk te verlagen.

Tot slot…

Een hoge bloeddruk is een sluipende ziekte waarbij je, na jaren zonder klachten, opeens doodziek kunt worden. Daarom is het belangrijk om je bloeddruk in de gaten te houden. Ben je ouder dan 50, heb je last van overgewicht of eet je in het algemeen veel suiker of zout en zit het hebben van een hoge bloeddruk in je familie? Dan is het verstandig om periodiek je bloeddruk te meten.

Er zijn meerdere apparaten en merken beschikbaar waarmee je eenvoudig zelf je bloeddruk kunt meten. Mocht hieruit blijken dat je een te hoge bloeddruk hebt, controleer je bloeddruk dan een week lang dagelijks om te zien of je last hebt van een chronisch hoge bloeddruk. Als dat het geval is moet je stappen ondernemen om je hoge bloeddruk te verlagen, zoals aanpassingen in je dieet of in je lichaamsbeweging.

 

.

Eén reactie

 1. Edwin 7 januari 2014 om 14:04 - Antwoorden

  Net een Omron M3 + (M300-universelemanchet) op bloedrukmetershop.nl besteld.

  Ik ben nog redelijk jong (29) maar ik probeer de laatste tijd mijn gezondheid wat serieuzer te nemen. Kennis is macht en meten is weten.

  Daarnaast zitten hart- en vaatziekten in de familie vanuit mijn vaders kant dus het kan zeker geen kwaad om mijn bloeddruk in de gaten te houden.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: