Fibromyalgie

Laatste Update: 16 november 2023

Warmtedekens tegen reuma en fibromyalgie

Het fibromyalgie syndroom is een ernstige, pijnlijke en levensveranderlijke aandoening die chronische spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid en zelfs depressie en slaapproblemen kan veroorzaken (1). Het is ook bekend dat hoofdpijn, doofheid, tintelingen en zwelling in handen en voeten, blaas- en darmproblemen en geheugenproblemen kunnen voorkomen.

TIP:
Wil je graag een goed warmtedeken gebruiken zodat je alle voordelen ervaart? Beste warmtedeken van het jaar >>

Oorzaak fibromyalgie onbekend

Verschillende delen van het lichaam kunnen op verschillende tijdstippen beïnvloed raken. Er is tot op heden geen bekende oorzaak voor fibromyalgie, noch is er een remedie voor deze aandoening Fibromyalgie is niet dodelijk, maar het is een chronische ziekte die niet meer zal verdwijnen. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om de ongemakken te verlichten en te beheren.

Het moeilijkste deel van fibromyalgie in het dagelijkse leven is de chronische pijn die in je hele lichaam aanwezig is. Er zijn echter een aantal pijnbestrijding technieken die u zullen helpende pijn te verlichten.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is één van de beste manieren om tijdens de dag de pijn te verminderen (2). Wandelen, fietsen, zwemmen zijn uitstekend activiteiten voor het verminderen van de pijn. Door deze oefeningen maak je endorfine aan, die in uw lichaam als natuurlijke pijnstiller werkt.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen achteraf maken je spieren los en lenig, waardoor ze dus minder pijnlijk zijn.

Is warmte de oplossing?

Op de momenten dat lichamelijke activiteit niet mogelijk is of toch teveel mocht blijken is warmte een ideale oplossing. Warmte zal de pijn in de spieren en gewrichten gevoelig gaan verminderen. Hitte vergroot je bloedstroom en dit zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat pompen door je hele lichaam. Er zijn verschillende manieren om in warmte voor je lichaam te voorzien, zoals een warm bad of een lange warme douche maar daar men dit ook geen uren per dag kan doen, laat staan tijdens de slaap zijn er elektrische dekens die een zeer effectieve en aangename warmte afgeven.

Warmtedekens

Deze warmtedekens zijn ongetwijfeld positief voor de gezondheid daar ze helpende bloedtoevoer naar je lichaam te verbeteren terwijl je rust of slaapt. Dit biedt een verzachtend comfort aan patiënten met artritis en fibromyalgie en geven de spieren aanvullende voeding en ontspanning (3).

Warmte afkomstig van deze elektrische dekens verlicht de stijve en pijnlijke spieren door middel van continue warmte gedurende de nacht. Deze warmte dekens dragen ook bij tot soepelheid, minder stress en een goede nachtrust.

Ik wil graag aanhalen dat je maximaal voordeel kan halen uit deze warmtedekens. Het is comfortabel en aangenaam om in een warm bed te gaan liggen in plaats van omringd te zijn met koude lakens.

Eens u ze uittest is er geen weg meer terug en blijf je erbij. En je kan ook veel besparen op je jaarlijkse elektriciteitsrekening. Met behulp van deze warmtedekens kan je een besparing van 10% of meer op uw energierekening verkrijgen. De thermostaat lager houden tijdens de slaap en dit zonder dat de pijn de overhand neemt is een win-win situatie.

Je hoeft je ook niet druk te maken indien u samen leeft, de nieuwe generatie warmtedekens beschikken over apart bedienbare instellingen voor beide kanten van het bed, zodat uw partner het niet te warm hoeft te hebben terwijl u van de weldadige en intense warmte geniet.

Goed slaappatroon

En ten slotte, waak erover dat je het juiste slaappatroon aanhoudt. Iedereen is uniek en heeft behoefte aan verschillende hoeveelheden slaap. Of u nu enkel tijdens de nacht slaapt of ook tussendoor rust, te weinig of teveel slaap kan schadelijk zijn. Indien u teveel slaapt krijgen uw spieren te weinig beweging en indien je te weinig slaapt maakt het lichaam te weinig serotonine aan wat ook weer meer pijn zal veroorzaken.

De bedoeling is toch dat u uitgerust kan opstaan om dingen te gaan doen en van het leven te genieten. Dit houd je gedachten weg bij de pijn wat automatisch resulteert in minder pijn.

 

TIP:
Wil je graag een goed warmtedeken gebruiken zodat je alle voordelen ervaart? Beste warmtedeken van het jaar >>

Bronnen:

  1. https://www.nature.com/articles/nrdp201522
  2. https://link.springer.com/article/10.1007/s11916-011-0214-2
  3. https://www.researchgate.net/profile/Monika-Loefgren/publication/7269310_%27A_constant_struggle%27_Successful_strategies_of_women_in_work_despite_fibromyalgia/links/00b7d524987671925a000000/A-constant-struggle-Successful-strategies-of-women-in-work-despite-fibromyalgia.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hallo,
    ik kamp nu ook al jaren met fibromyalgie en ik kan me inderdaad goed behelpen met warmte, maar bij ergere pijnen vooral met infrarood. Ik heb nu al een paar jaar een infrarood lamp maar je kan dit ook in de vorm van een infrarooddeken krijgen , de warmte van infrarood gaat dieper dan een gewoon elektrisch deken.
    Groetjes
    Mia

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share