• Wat is gezond in de supermarkt

Wat is gezond in de supermarkt?

2015-08-11T16:39:52+01:00augustus 11th, 2015|Gezondheid Algemeen|0 Reacties

Laatste update: door

Wat is gezond in de supermarkt?

Wat is gezond in de supermarkt-

Nu je weet dat de supermarkt een verzamelplek is voor vooral goedkope voedingsproducten die vooral gemaakt zijn om ze lekker te vinden is het de uitdaging om in die supermarkt toch de gezonde producten er uit te vissen. Het beste zou natuurlijk zijn om gewoon weer ouderwets groente bij de groenteboer te halen en vlees bij de slager, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien kun je in de supermarkt wel goede producten vinden, maar je moet wel heel goed zoeken en een systeem hanteren waar je niet van afwijkt. Voor dat je het weet heb je een winkelwagentje vol met suikers en transvetten. Je begeeft je in het hol van de leeuw wat betreft ongezonde voeding, wees gewaarschuwd!

Geen bewerkte voeding

Vuistregel nummer een wat betreft gezond boodschappen doen in de supermarkt is geen bewerkte producten kopen. Onder bewerkte producten versta ik alles wat al gedeeltelijk of geheel voor jouw is bereid of producten die “in de fabriek” gemaakt zijn.

Hierbij doel ik vooral op vleesproducten zoals ham, worst, kipfiletjes of rosbief.

Lees zelf maar eens de verpakking van bijvoorbeeld kipfilet, je zou denken dat kipfilet in schijfjes gewoon een gebakken stukje kipfilet in stukjes gesneden zou zijn, niet is minder waar! Die kipfilet die al voor jou gebakken en gesneden is bevat ineens dextrose of sojaolie of nog meer van die ingrediënten die je precies niet wilt hebben.

Eigenlijk is het ronduit idioot dat er dextrose in de kipfilet zit verwerkt. Ken jij iemand die uit zichzelf een lekkere schep suiker op zijn boterham met kipfilet zou doen? En toch doen we dat dus wel, zonder dat we het doorhebben.

Onder bewerkte voeding vallen natuurlijk ook de sausjes, koekjes, snoepjes en chips. Het hele assortiment met al die tropische gerechten in een doosje zitten vol met transvetten en suikers, dat je het maar weet! Dus geen kant- en-klaarpr