Gezondheidsklachten

Laatste Update: 17 november 2016

Wat is een bierbuik en hoe kom ik er van af?

Iedereen kent het fenomeen toch wel? Een bierbuik wordt in de meeste gevallen geassocieerd met mannen die een dikke buik hebben wanneer ze de 40 jaar oud passeren. Er worden natuurlijk altijd grapjes over gemaakt maar eigenlijk wil iedereen hier natuurlijk van af. Is het dan zo dat je simpelweg geen bier meer moet drinken?

Nee...

De ontwikkeling van een bierbuik kan inderdaad gepaard gaan met vele liters bier drinken, maar er zijn veel meer oorzaken die ervoor zorgen dat je een dikke opgeblazen buik ontwikkeld.

In dit artikel geef ik je de basisprincipes van het hebben van een bierbuik en geef ik je tips hoe je hier (zo snel mogelijk natuurlijk) vanaf kunt komen!

Kenmerk van een bierbuik?
Niet iedereen die een dikke buik heeft, valt direct onder het kopje "bierbuik". Het grootste kenmerk van een bierbuik een een naar voren uitpuilende dikke buik zonder dat de rest van het lichaam dik is. Men kan dunne benen hebben, normale armen maar toch een dikke uitpuilende buik hebben. Dit is de typische bierbuik.

Ontstaan van een bierbuik?

De naam beweert dat je de dikke buik krijgt van veel bier drinken, natuurlijk kan dit kloppen! Maar het echter "geheim"" achter het hebben van een bierbuik ligt hem het simpelweg het hebben van verkeerde eetgewoontes. Vaak wordt dit gecombineerd met veel bierdrinken, vandaag de naam ook...

Combinatie van
Allereerst zal ik je vertellen dat er in bier erg veel calorieën zit en dan heb ik het nog niet eens gehad over het alcohol. Daarnaast is het saai om tijdens het drinken van bier niet te snoepen. Alcohol en bier zorgen voor een grotere eetlust en daarom is de kans dat je zoetjes, zoutjes en andere hapjes nuttigt tijdens het bierdrinken. Dit zijn over het algemeen geen gezonde snacks toch?

Alcohol eerst je lichaam uit...
Nog een belangrijk onderdeel is het feit dat je lichaam, op het moment dat het alcohol in het lichaam heeft, al haar energie stopt in het verwijderen van alcohol en dan is er dus geen energie meer voor het verbranden van de calorieën en vetten die worden opgeslagen als buikvet. Het verwijderen van alcohol is voor je lichaam belangrijker dan het verwijderen van vet!

Niet alleen bier
Zoals eerder gezegd is bier niet de enige oorzaak. Alle voedingsmiddelen hoog in de calorieën in (helemaal in combinatie met alcohol) kunnen zorgen voor een bierbuik!

Spijkerbroek?
Ook is er een theorie dat het dragen van een spijkerbroek ook de groei van een bierbuik kan beinvloeden. Het schijnt te zijn dat wanneer je een spijkerbroek draagt dat je buik zich niet kan groeien in je onderbuik. Door een te strakke spijkerbroek (deze rekt niet meer, een pantalon wel) in combinatie met een riem (nog strakker) te dragen zal het vet zich opslaan tegen je buikspieren aan! Onderzoeken zijn nog in volle gang.

Hoe kom ik van een bierbuik af?

Geen bier buik meerHet meest logische antwoord is natuurlijk om direct te stoppen met het drinken van bier (ook andere soorten alcohol) en om het buikvet te verbranden door te gaan sporten (cardio is aan te raden) en je buikspieren dagelijks 5 minuten te trainen. Doe je dit een aantal weken? Dan zal je bierbuik snel verdwijnen. Helaas werkt dit in de praktijk niet helemaal. Hieronder een aantal tips en stappen voor je die je kunt nemen om van je bierbuik af te komen!

Aantal handige tips en stappen

 • Drink elke dag minimaal 2 liter water.
 • Stop met het drinken van bier, of in ieder geval minderen
 • Ga vooral geen zoutjes of andere ongezonde snacks eten
 • Blijf altijd wel voldoende eten, jezelf uithongeren heeft totaal geen zin
 • Leer jezelf goede eetgewoontes aan.
 • Haal geen bier meer in huis!
 • Begin met (hard)lopen. Dit is een goede cardiotraining waarmee je het overtollige vet op je buik er heel simpel af brand.
 • Blijf van alcohol af!
 • Train die six-pack elke dag 5 minuten


De stappen hieronder klinken misschien heel eenvoudig en voor de hand liggend, maar dat is de oplossing bij een bierbuik ook. Het ontwikkelen van een bierbuik duurt veel langer dan een bierbuik er weer af trainen.

Begin bij het minderen van het drinken van alcohol, pas daarna je eet patroon aan en wanneer je genoeg energie en motivatie hebt, start dan met het training en elke dag 5 minuten buikspieroefeningen doen!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik heb ook een bierbuik maar door dat ik buikspier oefeningen dee kreeg ik een navelbreuk dus nog verder van huis wat nu?

  1. Het wordt wel een bierbuik genoemd, maar hoeft helemaal niets met alcohol te maken te hebben.

   De enige manier om hieraan te werken, is een gezond en gevarieerd voedingspatroon, in combinatie met bewegen.
   Als je hier hulp bij nodig hebt, dan kun je op de volgende link een gratis ebook downloaden:
   https://catalogus.optimalegezondheid.com/bye-bye-buikvet-download

   En als je nog meer informatie wilt, kijk dan even hier:
   https://www.optimalegezondheid.com/category/buikvet/

 2. Mijn broertjes heeft bierbuik van 44cm hij drink geen alcohol hij beweeg genoeg
  Hij eet geen vet dingen
  zijn leeftijd 24 jr.
  Wat nu…..?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share