• wat is een bierbuik

Wat is een bierbuik en hoe kom ik er van af?

2016-11-17T10:34:11+01:00oktober 11th, 2012|Gezondheidsklachten|4 Reacties

Laatste update: door

Wat is een bierbuik?

Iedereen kent het fenomeen toch wel? Een bierbuik wordt in de meeste gevallen geassocieerd met mannen die een dikke buik hebben wanneer ze de 40 jaar oud passeren. Er worden natuurlijk altijd grapjes over gemaakt maar eigenlijk wil iedereen hier natuurlijk van af. Is het dan zo dat je simpelweg geen bier meer moet drinken?

Nee...

De ontwikkeling van een bierbuik kan inderdaad gepaard gaan met vele liters bier drinken, maar er zijn veel meer oorzaken die ervoor zorgen dat je een dikke opgeblazen buik ontwikkeld.

In dit artikel geef ik je de basisprincipes van het hebben van een bierbuik en geef ik je tips hoe je hier (zo snel mogelijk natuurlijk) vanaf kunt komen!

Kenmerk van een bierbuik?
Niet iedereen die een dikke buik heeft, valt direct onder het kopje "bierbuik". Het grootste kenmerk van een bierbuik een een naar voren uitpuilende dikke buik zonder dat de rest van het lichaam dik is. Men kan dunne benen hebben, normale armen maar toch een dikke uitpuilende buik hebben. Dit is de typische bierbuik.

Ontstaan van een bierbuik?

De naam beweert dat je de dikke buik krijgt van veel bier drinken, natuurlijk kan dit kloppen! Maar het echter "geheim"" achter het hebben van een bierbuik ligt hem het simpelweg het hebben van verkeerde eetgewoontes. Vaak wordt dit gecombineerd met veel bierdrinken, vandaag de naam ook...

Combinatie van
Allereerst zal ik je vertellen dat er in bier erg veel calorieën zit en dan heb ik het nog niet eens gehad over het alcohol. Daarnaast is het saai om tijdens het drinken van bier niet te snoepen. Alcohol en bier zorgen voor een grotere eetlust en daarom is de kans dat je zoetjes, zoutjes en andere hapjes nuttigt tijdens het bierdrinken. Dit zijn over het algemeen geen gezonde snacks toch?

Alcohol eerst je lichaam uit...
Nog een belangrijk onderdeel is het feit dat je lichaam, op het moment dat het alcohol in het lichaam heeft, al haar energie stopt in het verwijderen van alcohol en dan is er dus geen energie meer voor het verbranden van de calorieën en vetten die worden opgeslagen als buikvet. Het verwijderen van alcohol is voor je lichaam belangrijker dan het verwijderen van vet!

Niet alleen bier
Zoals eerder gezegd is bier niet de enige oorzaak. Alle voedingsmiddelen hoog in de calorieën in (helemaal in combinatie met alcohol) kunnen zorgen voor een bierbuik!

Spijkerbroek?
Ook is er een theorie dat het dragen van een spijkerbroek ook de groei van een bierbuik kan beinvloeden. Het schijnt te zijn dat wanneer je een spijkerbroek draagt dat je buik zich niet kan groeien in je onderbuik. Door een te strakke spijkerbroek (deze rekt niet meer, een pantalon wel) in combinatie met een riem (nog strakker) te dragen zal het vet zich opslaan tegen je buikspieren aan! Onderzoeken zijn nog in volle gang.

Hoe kom ik van een bierbuik af?