Superfoods

Laatste Update: 4 april 2017

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

Hennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meestal wordt slechts enkel de industriële hennep gebruikt om hennepolie te maken.

Industriële hennep is een speciale soort hennep die is gekweekt voor de industriële productie en het heeft een minimum van de psychoactieve stoffen die normaal in verband worden gebracht met cannabis/hennep, vooral THC.

Hennepolie is meestal bijna compleet vrij van THC en het heeft geen psychoactieve eigenschappen.

Introductie

De olie van hennepzaad bestaat uit 75 tot 80% meervoudig onverzadigde vetzuren (de goede vetten) en slechts 9 tot 11% van de minder gewenste verzadigde vetzuren. Er wordt van hennepzaadolie gezegd dat het de meest onverzadigde olie afkomstig uit het plantenrijk zou zijn.

[pullquote]De essentiële vetzuren in hennepzaadolie zijn hard nodig in onze voeding, maar ons lichaam kan deze van nature niet produceren[/pullquote]. Deze vetzuren moeten worden verkregen uit externe bronnen, dus vanuit het voedsel dat we eten.

Essentiële vetzuren zorgen onder andere voor de productie van energie in het menselijk lichaam en zonder deze vetzuren is leven niet mogelijk. Over het algemeen hebben Nederlanders een tekort aan essentiële vetzuren als gevolg van onze hoge inname van dierlijke vetten tegenover plantaardige vetten. Dit wordt veroorzaakt door onze hoge consumptie van verwerkte voedingsmiddelen en vlees tegenover natuurlijke biologische voeding.

Hennepzaadolie wordt door sommige weleens “Moeder Natuur ’s meest perfect uitgebalanceerde olie” genoemd, dit vanwege het feit dat het een perfect uitgebalanceerde 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren.

Hiervan is vastgesteld dat het de optimale verhouding is voor gezonde voeding op lange termijn. Daarnaast bevat het ook kleinere hoeveelheden andere 3 polyonverzadigde vetzuren vanwege gamma-linoleenzuur (GLA), oliezuur en stearidonzuur. Deze combinatie is uniek onder de eetbare oliezaden.

Deze vetzuren en onze gezondheid

omega 3 uit pillenLangdurig onderzoek heeft aangetoond dat veelvoorkomende ziekten gerelateerd zijn aan tekortkomingen of onevenwichtigheden van specifieke vetzuren in het lichaam. De symptomen zijn vaak gerelateerd aan een gebrek aan Omega 3 en Omega 6 vetzuren.

De meeste mensen die een gezond dieet eten, een dieet dat een uitgebalanceerde verhouding heeft van essentiële vetzuren, hebben vaak dan ook een gezonde huid en een sterk immuunsysteem.

Sommige mensen kunnen tekorten hebben aan bepaalde vetzuren als gevolg van slecht functionerende enzymsystemen of andere remmingen in hun stofwisseling veroorzaakt door genetische, immuunsysteem-gerelateerde problemen of zelfs omgevingsfactoren.

Het is in verschillende klinische studies bewezen dat aanvulling van de voeding met essentiële vetzuren vaak deze ziekten kunnen voorkomen of genezen. Aangezien hennepzaadolie zowel essentiële vetzuren in een gewenste balans bevat en ook nog eens metabolieten bevat helpt hennepolie je in het krijgen van een sterkere weerstand waardoor je veel minder vatbaar bent.

Hennepzaadolie biedt ook voldoende hoeveelheden antioxidanten (vitamine E), caroteen (voorloper van vitamine A), fytosterolen, fosfolipiden en een aantal belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium, zwavel, kalium, fosfor, samen met geringe hoeveelheden ijzer en zink. Daarnaast is hennepzaadolie ook een goede bron van chlorofyl.

Peroxiden

Vermijd het gebruik van hennepolie om te frituren of op een warme temperatuur te bakken. Deze olie moet worden gebruikt in koude en warme gerechten, gerechten die nooit boven de 50 graden Celsius komen. Een te hoge temperatuur breekt meervoudig onverzadigde vetten af en zorgt voor schadelijke peroxiden.

Gebruik hennepzaadolie dan ook als smaakversterker in veel verschillende recepten. Dus zeker niet gebruiken als een vervanger voor olie die gebruikt moet worden bij hoge temperaturen (zoals frituren). Houd na het openmaken goed afgesloten en bewaar deze olie in de koelkast of vriezer.

De voordelen van hennepolie

Hennepolie heeft een aantal voordelen voor de gezondheid en in de ruwe vorm kan hennepolie worden gebruikt om het lichaam essentiële aminozuren te geven. Wanneer het lichaam te weinig van deze aminozuren heeft dan kunnen er ernstige problemen optreden zoals genetische mutaties en kanker.

Het gebruik van hennepzaadolie is zeer nuttig voor veel verschillende redenen. Hieronder zal ik de belangrijkste even kort noemen:

Hennepolie voor de huid

huidverzorgingDe hennepolie bevat een aantal vetzuren die erg gezond zijn voor de huid. Deze vetzuren voeden en hydrateren onze huid op de juiste manier en in een voldoende hoeveelheid. Er zijn veel verschillende producten voor de huid zoals gezichtscrèmes en body crèmes die hennepolie als voornaamste ingrediënt bevatten.

Een van de redenen hiervoor is omdat het puur natuurlijk is en bijna geen bijwerkingen heeft. Een huid massage van slechts enkel hennepolie zorgt voor een gezonde en rijke huid die er erg jong en strak uitziet. Hennepolie kan ook nog eens helpen bij het voorkomen van bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, acne en een droge huid.

Hennepolie voor het haar

Er zijn ook verschillende voordelen voor het gebruik van hennepolie voor het haar. Veel niet-commerciële plantaardige haarproducten zoals shampoos, haar oliën, conditioner enz. worden gemaakt met hennepolie. Net als met de verzorging voor de huid kunnen hennepolieproducten op het hoofd de bloedsomloop in de scalp verbeteren.

Daarnaast kan het wassen met hennepolie shampoos en conditioner ervoor zorgen dat het haar dikker aanvoelt en zou het ook problemen met roos op kunnen lossen.

Mogelijke bijwerkingen

Hennepolie kan worden gebruikt bij de behandeling van verschillende kleine gezondheidsproblemen en als voedingssupplement voor de bevordering van een goede gezondheid. Hennepolie wordt beschouwd als zeer gezond vanwege de essentiële vetzuren die je lichaam zelf niet aan kunt maken. Echter, je moet je ook bewust zijn van mogelijke bijwerkingen van hennepolie.

Problemen met de spijsvertering

gezonde darmenHennepolie kan voor vrij milde bijwerkingen in het spijsverteringsstelsel zorgen. Hennepolie kan bijvoorbeeld de ontlasting verzachten, dit leidt vaak tot diarree en buikkrampen. Hoewel verder onderzoek nodig is om deze bijwerking bewering te onderbouwen is het aanbevolen dat mensen die een voorgeschiedenis hebben van spijsverteringsstoornissen of een onregelmatige stoelgang geen hennepolie supplementen nemen.

Effecten op het bloed

Een van de andere veel voorkomende bijwerkingen van hennepolie betreft het cardiale systeem en de bloedbaan. Hennepolie producten kunnen rechtstreeks invloed hebben op de anti-coagulerende eigenschappen van de bloedplaatjes in het bloed, vaak remmen ze de productie hiervan af (1).

Als gevolg hiervan worden patiënten die momenteel worden behandeld voor een bloedstollingdeficiëntie of andere cardiale medische aandoeningen sterk aangeraden om uit de buurt van hennepolie supplementen van welke aard dan ook te blijven. Dit om eventuele mogelijke complicaties te vermijden.

Voorlopige conclusie

Hennepolie kan bijzonder goed zijn voor je gezondheid. Met name het feit dat hennepolie de juiste balans omega 3 en omega 6 heeft maakt het een goede aanvulling op bijv. olijfolie of lijnzaadolie. Zorg er in ieder geval wel voor dat je de hennepzaadolie bij de biologische winkel haalt, deze is van superieure kwaliteit en is de olie die je wilt hebben!

Wel moet gezegd worden dat je bewust moet zijn over de mogelijke bijwerkingen, met name een voorgeschiedenis van spijsverteringsklachten of cardiale medische aandoeningen is gebruik van hennepolie niet aan te bevelen, overleg altijd eerst even met je arts als je medicijnen neemt.

Heb je zelf nog aanvullingen of vragen? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_toggle title="Bronnen:" open="false"]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Goedemorgen Jack,

  Ik heb een vraag over gebruik van Hennepolie, na het lezen van jouw stukje hierboven.
  Wanneer je obstipatie klachten hebt, is het dan juist wel goed om hennepolie te gebruiken?

  Ik hoor het graag van je.

  Hartelijke groet,
  Frances de Heus

  1. Hallo Frances,

   Hennepolie heeft als eigenschap dat het een bijwerking heeft op de ontlasting. Als je een normale ontlasting hebt, zal na het gebruik van hennepolie de ontlasting wat zachter zijn. Als je last hebt van obstipatie zou de ontlasting gemakkelijker worden na het gebruik van hennepolie. Maar beslist niet overdrijven!

   Groet,
   Jack

  2. Hallo Jack.
   Ik heb elke nacht in bed doet mijn linker been pijn , dan neem ik een dubbele psetamol-tableten dan kom ik wel weer in slaap.
   Helpt hennep-olie ook voor pijnen kun de pesetamol dan ook wel samen
   gebruiken ?
   Groet Theo

  1. Hallo,

   Jazeker, hennepolie is ook erg nuttig in de strijd tegen Tinnitus. Omega-3 is de werkende stof in de hennepolie die helpt om Tinnitus te bestrijden. Overigens is de allerbeste bron voor omega-3, en ook Omega-6, vette vis.

   Groet,
   Jack

 2. Beste Jack, je schrijft dat het gebruik van hennepolie invloed kan hebben op de anti-coagulerende eigenschappen van de bloedplaatjes. Ik begrijp dat zo; hennepolie kan de werking van de bloedplaatjes die voor de stolling van het bloed zorgen, verminderen. Klopt mijn uitleg? Ik wil n.l. erg graag hennepolie gebruiken, doe dat al, ben herstellende van chemo ivm met het Non-Hodgkin-Lymfoom, maar heb daarnaast ook Myelofibrose en daardoor zijn mijn trombocyten veel te hoog. Gebruik van hennepolie lijkt mij dan ook voor mij heel erg geschikt want ik ben ook vegetarier. Omdat ik eind augustus pas weer bij mijn internist verwacht wordt leg ik mijn vraag toch aan jou voor want ik wil liever zolang niet wachten.

  1. Hallo Marian,

   Van wat ik er van begrijp (ben geen arts) is er sprake van myelofibrosis (bindweefsel in het beenmerg) nadat je chemo hebt gehad. Het gevolg is een verminderde output is van rode bloedcellen waardoor er bloedarmoede kan optreden. Dit verhoogt weer het risico op een trombose door de verhoogde trombocyten. Volgens mij is dit alleen in het begin en zouden de trombocyten na verloop van tijd weer omlaag moeten gaan, zelfs op het niveau van trombocytopenie.

   Nu ben ik zeker een voorstander van natuurlijke remedies en leefstijl oplossingen. Echter, in jouw situatie kan ik hennepolie niet aanbevelen. Overleg dit eerst met een specialist of liever nog, een hematoloog. Bij een serieuze aandoening moet er altijd eerst overlegd worden met een specialist.

   Ik heb nog wel een interessant onderzoek gevonden, deze heb ik reeds toegevoegd aan het artikel:

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/

   Heel veel succes en hou me op de hoogte!

   Jack

 3. Hallo mijn zus attendeert mij op hennepolie omdat ik uitzaaiingen heb in de lever en blaas vanuit eierstok kanker,(granulosecel)
  Zou hennep olie die uitzaaiingen kunnen verminderen??

 4. Goedenmorgen Jack,

  Ik heb een vraag,ik ben overgestapt van hennepzaad naar olie,waar kan ik dat mee mengen
  om in te nemen?
  Persoonlijk vind ik de olie erg vies van smaak,wetend dat het erg gezond is wil ik er toch
  mee doorgaan.

  Groetjes Annelies

  1. Hoi Annelies,

   Hennepolie kun je eigenlijk alleen maar gebruiken in de koude keuken, want deze olie verdraagt geen hoge temperaturen. Als je dit wel zou doen, worden er hele ongezonde transvetten gevormd. Je hebt wel gelijk dat de smaak niet geweldig is, maar in combinatie met een lekkere salade valt dat wel mee.

   Eet smakelijk
   Jack

  2. Je kunt de olie mengen met honing en dan door je yoghurt doen, smaakt heel lekker, en anders voor capsules gaan (google even op hennepzaadolie capsules, o.a. verkrijgbaar via de stichting mediwiet). Die kun je gewoon doorslikken zonder smaakgedoe.

 5. Hallo Jack;
  Ik zie veel verschil in prijs van hennepzaadolie, is er een kwaliteitsverschil en is dat aantoonbaar?

  Vriendelijke groeten, Simon

  1. Hallo Simon,

   Hennepzaadolie kent dezelfde kwaliteitsverschillen als bijvoorbeeld olijfolie. De koudgeperste, biologische hennepzaadolie is van de hoogste kwaliteit en zal dus fors duurder zijn. Daarnaast heb je natuurlijk de niet-biologische versies en de warmgeperste versies. Deze laatste techniek wordt gebruikt om het allerlaatste beetje olie eruit te halen, maar deze bevat minder voedingsstoffen omdat het de laatste olie is, en omdat het verwarmen wordt. Deze zijn niet natuurlijk niet slecht, maar halen het niet bij de koudgeperste variant.
   Advies: Goed op de verpakking lezen of het 100% pure hennepzaadolie is, en of het koudgeperst is.

   Succes,
   Jack

 6. Hallo Robert Jan Hendriks
  Wij moesten vroeger van onze ouders levertraanolie innemen.
  IK lees nu pas voor het eerst over dit product.
  Wat raad je me aan om soortgelijk product van deze hennep in te nemen?
  En waar ik het kan kopen?
  Mijn bedoeling is dat mijn lichaam van binnen gezond is/word van allerlei kwaaltjes.
  Mijn vader is pok aan kanker overleden.
  Ik las ook een van een vrouw dat ze een adres weet om olie te kopen en dat is
  (winkel Greenlands op de Utrechtse straat in Amsterdam) die de olie
  wekelijks van een perser uit Berlijn laat overkomen.

  Ik hoop dat je me advies kan geven.

  1. Hoi Yvonne,

   Ik heb persoonlijk geen ervaring met Greenlands in Amsterdam. Maar als deze het wekelijks over laat komen van een perser, dan mag ik aannemen dat het van goede kwaliteit is. Gewoon een keer proberen.
   Anders kun je hennepolie ook online kopen, maar let daarbij wel goed op de kwaliteit.
   Laat je me je ervaringen weten?

   Groet,
   Jack

 7. kan hennepolie ook zorgen voor verlaging van diabetes dus van de bloedsuiker zodat er minder insuline gespoten hoeft te worden?

  groet
  Jan

  1. Hoi Jan,

   Hennepolie kun je inderdaad toevoegen aan het eten, met name suikerrijk eten, om je bloedsuikerspiegel stabieler te houden. In theorie zou je dan minder insuline hoeven te spuiten. Maar ga hier niet zelf mee dokteren en overleg dit even met je behandelend arts.

   Succes,
   Jack

   1. Deze olie kan zeker invloed hebben op je bloedsuiker!
    Ik heb vanaf mijn 17e diabetes1. Ben nu 38.
    2jaar geleden heb ik deze olie lepeltje per dag genomen en dit was goed te merken na een week. Op gegeven moment spoot ik minder als de helft als normaal , maar at meer omdat ik veel hypo,s had.
    Ben ermee gestopt vanwege de schommelingen, maar heb nu weer een flesje besteld omdat ik benieuwd ben hoever ik mijn spuiten kan verlagen door deze olie!

    1. Als je meer schommelingen krijgt, dan schiet je er niks mee op. Het is beter om een stabiele bloedsuikerspiegel te hebben door middel van insuline spuiten, dan schommelingen te hebben zonder extra insuline.

 8. Hallo Jack
  Ik gebruik preventief bloedverdunners daar er een kleine aderverkalking aanwezig is.
  Heb de link oa hierover gelezen .Hier boven.
  Nu vraag ik zal ik hennep olie verder gebruiken.
  Was ook van plan met de bloedverdunner te stoppen.
  Met de vriendelijker groet
  Aart

  1. Dag,

   Vragen over medicijnen kan je het beste stellen aan je huisarts.
   Hierover kan ik helaas niets zeggen.
   Zomaar stoppen met medicijnen raad ik niet aan, dit moet je altijd in overleg doen met je arts.

   Groetjes,

   Jack

 9. Beste Jack er is bij mij Cll geconstateerd helpt de olie tegen de witte bloedlichaampjes? De oncoloog wil chemo en daar sta ik niet achter. Wil je mij advies geven? Vriendelijke groet Margriet 70 jaar

 10. Mijn moeder is 96 jaar. Zij heeft erg last van een kapotte huis op haar benen. De huis wil niet meer herstellen, medicatie of zalfjes, cr6emes, helpen onvoldoende. Zou het zinvol zijn om haar benen met hennepolie in te smeren, of eventueel met hennepwindsels te behandelen. De windsels omdat ik begrepen heb dat de textiel gemaakt van hennep ook een antibacteriële werking heeft. Dit om haar leed te verzachten.
  Uiteraard zal ook overlegd worden met de huisarts en de geriator.
  Omdat ik zelf in een verpleeghuis gewerkt heb, weet ik dat dit een veel voorkomen probleem is bij ouderen. Misschien is op fdeze alternatieve manier een beetje verlichting te vinden, ook voor andere hoog bejaarden. Gaarne Uw antwoord.

  1. Beste Adriana,

   Natuurlijk moet je eerst even overleggen met de huisarts, maar in de traditionele geneeskunst wordt hennepolie ook tegen ontstekingen en wonden op de huid gebruikt.

   Succes!
   Jack

  1. Beste Thea,

   Er is nog te weinig onderzoek naar verricht om daar een duidelijk antwoord op te kunnen geven. Wellicht is dit een onderzoek dat je interessant zult vinden: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/08/140827131801.htm. In dit onderzoek heeft men de effecten van zeer kleine hoeveelheden THC op Alzheimer onderzocht. Ook het Radbout Alzheimercentrum doet onderzoek naar de mogelijke connectie. http://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/onderzoek/2013/maart/symposium-cannabis-wiet-dementie.aspx

   Let wel, deze onderzoeken richten zich op cannabis met actieve bestanddelen, en niet zozeer de hennepolie waar geen THC inzit.
   Groet,
   Jack

 11. ik gebruik hempolie een eetlepel per dag ik ben wel moe geworden sinds ik het gebruik ik neem ook 3 druppels per dag cbd olie ben ik nou moe van de hempolie of van de cbd olie of van de combinatie zou dit graag willen weten ik dacht dat er meer energie van zou krijgen

  1. Beste Henna,

   Op dit moment zijn er enkele experimentele behandelmethoden waarbij vooral gekeken wordt of de werkzame stof in cannabis, THC, kan helpen bij het verminderen van de bijwerkingen van de chemokuur, bijvoorbeeld misselijkheid, pijn of gebrek aan eetlust. De stelling dat hennepolie gebruikt kan worden als behandeling tegen kanker is absoluut niet wetenschappelijk onderbouwd. Meer info vind je in deze link:
   http://www.kanker.be/cannabis-een-geneesmiddel

   Groet,
   Jack.

 12. Mijn man die sterk werd besmet met darmkanker met mets naar andere delen van het lichaam, werd hij zelfs gezien 6 maanden te leven. God, het leven voor de familie was een levende hel met verdriet in het hart, maar vandaag ben ik schreeuwen uit aan de wereld dat de cannabis olie mijn man hebben gered van de dood. Hij is nog in leven en we zijn in de 10e maand. God is zo groot. Dank aan Dr. Gareth Walsh dat de Hennep olie verkocht voor ons die we gebruikten in het genezen van ziekte van mijn man. Nogmaals wil ik Dr. Gareth Walsh bedanken voor zijn prachtige hennepolie zijn we nu gelukkig met mijn man levend terug, sterk en gezond. U kunt contact opnemen met dr Gareth op elke medische kwestie op zijn E-mail: [email protected] voor meer hulp.

 13. Hallo
  Zou iedereen ten zeerste de laatste bevindingen willen aanbevelen op gebied van Essentiële Oliën , onderbouwd van jarenlang wetenschappelijk onderzoek.
  je vind het op succesboeken.nl " Het verzwegen verhaal over kanker " door Prof.Brain Speskin.
  IEDEREEN zou dit moeten lezen, je zult VERSTELD staan!

 14. Ik heb al jaren last van Vitiligo voornamelijk handen en ben zo n 3 week aan de gang gegaan met wietolie,
  In combinatie met de zon komt er heel geleidelijk aan weer enige pigmentvorming bij.
  Waar ik het vandaan heb(via via) kost het flesje 85 euro (15 ml).Mijn vraag aan u is ..is de samenstelling van hennepolie of wietolie dezelfde en waar is het te verkrijgen .Ik deed dagelijks 3 a 4 druppels onder de tong en ik wil doorgaan met dit product want baat het niet ,het schaadt ook niet....

  vr .gr. bert

  1. Hennepolie, wietolie en cannabisolie...allemaal termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Sommige olie wordt van het blad gemaakt, en andere olie wordt van de zaden gemaakt.
   Vergewis je er eerst even van welke soort olie je nu gebruikt, en ga daarna op zoek naar een leverancier.

   Overigens zag ik vorige week een interessant YouTube filmpje over een man die allerlei ziektes genas met behulp van hennep-olie. Een erg indrukwekkend verhaal!
   Kijk maar even snel: https://www.youtube.com/watch?v=Gn7NdfiH2JU&feature=youtu.be

   Fijne dag!
   Jack

  2. Dag bert . ik lees hier uw bericht . ik heb juist dezelfste ziekte . ik ben opzoek naar een oplossing ..
   Maar verlopig nog niets gevonden . hopelijk via deze weg
   ik zou graag weten of je al wat resultaten behaald hebt met je wietolie ?

   Mvg

 15. Beste Jack

  Ik heb gehoord dat Hennepolie ook pijn bestrijd, ik heb 3 maanden op bed gelegen daarna een goed geslaagde operatie gehad, maar van het lange liggen zit ik nu in een revalidatietraject doen al mijn spieren en gewrichten erg zeer dus de vraag heeft het nut dat ik tegen de pijn Hennepolie inneem en welke soort is het beste, alvast dank voor uw reactie met groet Alex

 16. Hallo Jack,
  Ik heb een vraag. Een kennis zit niet zo lekker in zijn vel momenteel en begint angsten te krijgen. Nu heb ik zelf hennepzaadolie in huis. Zou dat bij hem helpen of moet ik dan wietoliie hebben?
  Groetjes marga

 17. Ik gebruik nu een week of 6 CBD1,5mg en het bevalt mij prima. Ik heb Fibromyalgie en 3 druppels onder de tong en het gaat weer. Toch zijn er met name in de avond dat de pijn iets toeneemt en ik dan de CBD+ 2,5 mg neem met hennepolie uit een flesje. Ook hebben wij de capsules genomen voor het beter slapen en dat lukt zeker goed. Is de CBD van 2,5 mg er ook zonder de hennepolie? De Hennepolie neem ik liever apart. En is het ook beter alleen Hennep in de avond in te nemen?
  Ook werd mijn pijn versterkt door Cholesterol verlagers die ik niet meer in neem. Gaat de Cholesterol nu ook zakken door of de CBD of de Hennep?
  Ik hoop dat ik niet teveel vraag, maar er is een wonder met mij gebeurd. Ben wel moe, maar dat was ik toch al door de fibro. Alhoewel er momenten zijn dat de energie er af spat.
  groetjes van Annelies

 18. Ik heb fibromyalgie en zit in de overgang. Nu heb ik veel pijn, voornamelijk heel erg in mijn nek en schouders, ben erg moe, slaap slecht en heb bijna dagelijks hoofdpijn. Verder heb ik last van psoriasis op mijn hoofdhuid en onder mijn voeten.
  Kan hennepolie hierbij helpen en wat kan ik het beste doen, tabletten of de olie zelf? En is er een zalf met hennepolie voor de voeten of zou het inwendig gebruik van hennepolie kunnen helpen.

  De tuinen verkopen het. Maar verkopen die de goede weet jij dat zo?

  1. De tuinen verkoopt over het algemeen goede producten. Vraag wel even advies voordat je iets koopt. Het personeel weet waar ze over praten.
   Anders kun je ook even kijken bij een natuurvoedingswinkels.

   Veel succes!

 19. mijn vader heeft ouderdomsleukemie en gebruikt asetylsalisylzuur tabletten, mag hij dan hennepolie gebruiken?
  hij is 83 en word niet behandeld

  1. Dit lijkt mij geen probleem, Yolo. Maar voor de zekerheid moet je dit even checken bij de behandelend arts van je vader.

 20. Hallo

  Ik wil hennepolie gaan gebruiken voor mijn reuma, ik heb echter een kunststof hartklep en slik fenprocoumon, kan ik nu wel hennepolie innemen

 21. Hallo
  Ik hoor veel goede berichten over de CBD olie Ik gebruik het nog niet We gebruik ik al een poos per dag een eetlepel Hennepzaad kan dit samen met de druppels gebruikt worden of is dit dubbel? Wat adviseert u

  1. Deze combinatie is dubbel, Helma.
   Dit soort olie is een prima aanvulling voor je lichaam, maar beslist niet té veel. Dus keuzes maken, waarbij ik persoonlijk voor CBP-olie zou kiezen.

  1. Hennepzaadolie kan ook een verlichting zijn voor verkrampte spieren.
   Met name mensen die MS hebben, vinden hier soms baat bij.

 22. Ik gebruik sinds kort CBD-olie. Mag ik dit meenemen op reis naar het buitenland of wordt dit als verdovend middel gezien?4

  1. CBP olie is een cannabis-product, dus lijkt het mij niet logisch dat je dit zomaar mee kunt nemen in het vliegtuig.
   Persoonlijk heb ik hier geen ervaring mee, dus een belletje naar de vliegmaatschappij is de snelste oplossing voor een gedegen antwoord.

   Of is er misschien iemand van de lezers die hier ervaring mee heeft?

 23. Ik gebruik sinds kort CBD+ olie.
  Heb in januari een dunne darm operatie ondergaan. Er zat een tumor op mijn dunne darm en er is 1.70 m. dunne darm verwijderd.
  Ik heb al 6 maanden diarree en geen enkel medicijn helpt.
  Nu begonnen met CBD+ olie. Ik heb het idee dat de diarree erger wordt als ik deze olie gebruik.
  Kan het zo zijn dat het eerst verergerd voor het resultaat geeft ?

  1. Ieder lichaam reageert weer anders op hennepolie, Johanna.
   Wellicht is de dosis te hoog. Neem een lagere dosis, en bouw het heel langzaam op.
   Luister goed naar je lichaam, zodat je de ideale dosis kunt vaststellen voor jouw probleem.

  2. Johanna ook ik ben een stuk van mijn darm kwijt en heb al 2 mislukte maagoperaties achter de rug ,met diarree als erfenis .Gelukkig had ik dan een huisarts die mij OPIUM tinctuur voorschreef ,ik gebruik het niet dagelijks alleen als ik ergens naar toe ga waar er geen wc voorhanden is.
   in een glas water doe ik 10 drupjes en drink ik op en de zelfde avond of de volgende morgen ga ik gewoon naar de wc .
   veel dokters doen moeilijk bij deze vraag goed aandringen en alle andere medicatie weigeren.
   veel geluk

 24. ik heb atrose (versmalling van de bekken) ik heb dan vaak pijn is dan de wietolie wel goed voor en welke kan ik dan het beste nemen

 25. Hallo.
  Even een vraag
  Hoeveel per dag of per week kan je gebruiken
  Voor bv kind en volwassenen

  Groetjes Daniëlle

  1. Je kunt, voor een volwassene, 1 tot 2 eetlepels per dag nemen. Maar luister wel naar je lichaam en begin rustig aan, bijvoorbeeld met een halve eetlepel per dag.
   Voor kinderen zou ik de eetlepel vervangen door een theelepeltje.

 26. Hallo,

  Mijn schoonvader heeft een zeldzame tumor op zijn tymus.
  Nu heeft ie chemo gehad en bestralingen maar hij word daar steeds heel ziek van. Longontsteking en te weinig bloedplaatjes en nu heeft ie ook nog schimmelinfectie in de maag en hele slokdarm van binnen en buiten ontstoken. Hij eet alleen twee papjes per dag en dat is nog teveel moeite. Ik heb hem gewezen op de effecten van de hennep olie. Maar nu lees ik hier wat over het bloed. Hij heeft vorig jaar ook Eem hart infarct gehad en nu bloedverdunners. Mag ie dan deze olie gebruiken? We zijn ten einde raad. Hij heeft zoveel pijn en niets helpt.

  Groet

  1. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er zijn aanwijzingen dat hennepzaad en hennepolie de aanmaak van bloedplaatjes afremt.
   Hoe jammer ook, maar in het geval van je schoonvader zou ik het risico niet nemen. Geen hennepolie dus.

   Heel veel sterkte toegewenst!

 27. Hoi Jack. Ik gebruik de laatste weken cbd plus olie.
  Nu gebruik ik ook antistolling.
  Bij de trombose dienst hebben ze er geen probleem mee dat ik dit gebruik.
  Wat is jouw mening daarover?

  Groet
  Gerard

  1. Ik denk dat ik me aansluit bij de trombose dienst. Deze kent jouw medische historie, en is beter in staat om daar iets over te zeggen dan ik.

 28. Hallo,ik heb sinds een jaar parkinson.
  is hennipzaadolie er ook goed voor ?? En waar kan ik het eventueel kopen en hoeveel moet je er van innemen??
  Ik hoor het wel,ben heel benieuwd

 29. goedemiddag, ik hen arthritis in handen ben begonnen met henneplie daarna overgestapt naar hoge cbd en thc samen. Is dit goed voor o.a. reuma met ontstekingen?

    1. ik heb nog om een reactie gevraagd is die binnen gekomen? ik heb namelijk ook alleen THC gebruikt maar werd daar hyper en angstig van is de comi CDB/THC in gelijke waarde dan wel goed voor mijn atritis in handen wan moet dit gaan bestellen

   1. Goedemiddag, ik heb ooit alleen THC gebruikt maar werd daar helemaal hyper en angstig van is de juiste verhouding CDB/THC dan wel geschikt voor mij

    Groetjes
    Yvonne
    Spanje

 30. Beste,

  Bij mijn zoontje van ondertussen bijna 7 jaar hebben ze deze zomer 3 jaar geleden Burkitt Lymfoom vastgesteld (agressieve vorm van lymfeklierkanker). Hij is genezen, maar hij heeft nog enorm veel slaap nodig, min 12u per nacht. Moet 's middags naar huis gaan eten omdat hij anders te moe is, kan weinig activiteiten doen buiten school omdat hij dan snel moe is en meestal als hij zijn slaap niet krijgt wordt hij heel gemakkelijk ziek. Hij heeft dit jaar al 4 weken school moeten missen.
  Kan hennepzaadolie voor hem nuttig zijn?

  Groetjes
  Debbie

  1. Het is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar er zijn gevallen bekend dat hennepzaadolie kan helpen. Pas wel de dosis aan.
   Overigens: overleg dit wel even met de behandelend arts. De olie mag de bestaande medicatie niet in de weg zitten.

   Heel veel succes!

 31. hallo

  kan deze olie kwaad bij suikerziekte hij gebruikt insuline.

  En is deze olie ook goed voor artrose

  groetjes Dian

  1. Hennepolie kan geen kwaad bij suikerziekte, Dian. Maar overleg voor de zekerheid even met je behandelend arts!

 32. Beste Jack,

  Ik gebruik sinds kort hennepolie (een eetlepel per dag). Heb het gevoel dat het mijn longen beïnvloedt: meer slijm afzetting en wat meer benauwdheid. Ben COPD patiënt. Is een dergelijke relatie bekend?

  1. Ik ben niet op de hoogte van een relatie tussen deze twee. Maar altijd naar je lijf luisteren, dus meteen stoppen met de hennepolie en voor de zekerheid even contact opnemen met je behandelend arts.

 33. Hallo
  Onze zoon is 39 jaar. Heeft al jaren adhd heeft daar medicijnen voor maar hij is nog steeds onrustig in het hoofd zou hij ook cbd olie erbij kunnen gebruiken bij die medeicijnen gaat dat samen

 34. Beste

  Kan hennepzaadolie ook gebruikt worden voor lichaamsmassages? Mag dit dan zomaar bij iedereen of moet ik steeds navraag doen naar ziektes/huidaandoeningen/... ? Kan je ook etherische oliën toevoegen aan hennepzaadolie?
  Bedankt voor je antwoord.

 35. Sinds ik de hennepzaadolie van Mattisson gebruik word ik elke morgen misselijk wakker. Dit verdwijnt pas later op de dag. Wie heeft hier ook last van?

 36. Hallo, ik heb PDS. Ik wil gezonder worden maar las dat het gebruik met darmproblemen werd afgeraden. Mijn vraag is dus kan ik met PDS gewoon hennepolie gebruiken en hoeveel ?
  Gr.

 37. Heeft hennepolie ook een positief effect op psoriasis?

  Dan heb ik het meer over het tegengaan van de plekken/uitslag

 38. Ik slik Crestor (anti cholesterol) en bloedverdunners Is het raadzaam om hennepzaadolie te gebruiken of juist NIET?? groet Bob

  1. Dit wordt sterk afgeraden, met name omdat hennepolie ook nog eens bloedverdunnende werkt. Een beetje teveel van het goede...

 39. Hi Jack, sind 2 weken neem ik om de dag een capsule cannabidol.
  Mijn lever reageert er raar op , ik zie letterlijk sterretjes af en toe.
  Ook is het kalium gehalte in mn bloed drastisch toe genomen, ik word binnen kort geopereerd en wile daar gezond in gaan.
  Jammer het lijkt ongschikt voor mij. Ik heb ook flinke stemmings-wisselingen door gemaakt.
  Iets waar ik normaal weinig last van heb.
  Heb je dit al eens gehoord ?
  vriendelijke groeten Yazmin

  1. Helaas reageert iedereen anders op natuurlijke middelen in het algemeen. Maar voor Hennep olie geldt dit helemaal!
   Advies voor mensen die het willen gaan gebruiken: Begin met een kleine dosis en voer dit langzaam op tot de vereiste dosis. Luister hierbij goed naar je lichaam. Voel je iets vreemds? Dan onmiddellijk dosis naar beneden bijstellen of stoppen.

 40. Ik heb onlangs (vorig jaar februari) een galsvochtbloeding gehad in mijn oog vanwege diabetes. De ogen zijn nu rustig.
  Is het bezwaarlijk als ik toch de CBD/hennepolie van De Tuinen gebruik?

  Prachtig om te lezen dat het zo goed werkt voor de meeste mensen.

 41. Ik voel me al jaren zeer vermoeid, heb vaak obstipatie en zo zijn er nog een aantal vage klachtjes waar de huisarts niks mee kan. Ik overweeg nu om hennepolie te gebruiken. Wat is een normale dagelijkse dosis voor een betere weerstand en meer energie? Ik zie vaak voorbij komen dat je er niet stoned van kan worden, klopt dit? Gr

 42. Goedenmiddag,

  Kan ik zelf uit hennepzaad (nature's gift-Aldi zakje van 140 gram) olie verkrijgen?.
  Als je de zaden fijnkauwt voor je ze doorslikt, wat is dan de uitwerking?
  Bedankt voor je nuttige tips.

  Mvg, Peter

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share