Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

2017-04-04T09:48:26+01:00december 22nd, 2013|Superfoods|110 Reacties

Laatste update: door

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat Is Hennepolie En Wat Kun Je Ermee?

Hennepolie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Alle planten in de cannabis familie kunnen deze olie produceren, maar meestal wordt slechts enkel de industriële hennep gebruikt om hennepolie te maken.

Industriële hennep is een speciale soort hennep die is gekweekt voor de industriële productie en het heeft een minimum van de psychoactieve stoffen die normaal in verband worden gebracht met cannabis/hennep, vooral THC.

Hennepolie is meestal bijna compleet vrij van THC en het heeft geen psychoactieve eigenschappen.

Introductie

De olie van hennepzaad bestaat uit 75 tot 80% meervoudig onverzadigde vetzuren (de goede vetten) en slechts 9 tot 11% van de minder gewenste verzadigde vetzuren. Er wordt van hennepzaadolie gezegd dat het de meest onverzadigde olie afkomstig uit het plantenrijk zou zijn.

[pullquote]De essentiële vetzuren in hennepzaadolie zijn hard nodig in onze voeding, maar ons lichaam kan deze van nature niet produceren[/pullquote]. Deze vetzuren moeten worden verkregen uit externe bronnen, dus vanuit het voedsel dat we eten.

Essentiële vetzuren zorgen onder andere voor de productie van energie in het menselijk lichaam en zonder deze vetzuren is leven niet mogelijk. Over het algemeen hebben Nederlanders een tekort aan essentiële vetzuren als gevolg van onze hoge inname van dierlijke vetten tegenover plantaardige vetten. Dit wordt veroorzaakt door onze hoge consumptie van verwerkte voedingsmiddelen en vlees tegenover natuurlijke biologische voeding.

Hennepzaadolie wordt door sommige weleens “Moeder Natuur ’s meest perfect uitgebalanceerde olie” genoemd, dit vanwege het feit dat het een perfect uitgebalanceerde 3:1 verhouding heeft van Omega 6 en Omega 3 essentiële vetzuren.

Hiervan is vastgesteld dat het de optimale verhouding is voor gezonde voeding op lange termijn. Daarnaast bevat het ook kleinere hoeveelheden andere 3 polyonverzadigde vetzuren vanwege gamma-linoleenzuur (GLA), oliezuur en stearidonzuur. Deze combinatie is uniek onder de eetbare oliezaden.

Deze vetzuren en onze gezondheid