Gezondheidsklachten

Laatste Update: 11 november 2016

Welke soort pijn je nooit moet negeren

Wanneer ons lichaam wordt bedreigt zal het lichaam dit laten merken in de vorm van pijn! Wanneer je lat van je buik hebt, betekend dit dat er iets mis is. Door pijn te ervaren weten we dat bepaalde activiteiten niet goed voor ons is. Ik zal verder niet te diep ingaan hoe pijn ontstaat, anders kom ik niet tot de essentie.

Soms pijn ervaren is goed. Wanneer ik soms gaan hardlopen en ik kan niet meer, bijt ik mezelf door de pijn heen. Sommige pijnen kunnen we vergeten en negeren. Wanneer je teveel gegeten hebt, kan dit zorgen voor ernstige buikkrampen. Dit kan erg vervelend zijn, maar niet levensbedreigend.

Maar hoe weten we nu welke pijnen we wel en welke pijnen we niet moeten negeren? Sommige nietszeggende pijnen kunnen een voorteken zijn van een groot onderliggend probleem. Het is erg moeilijk om onderscheid te maken, omdat de meeste pijntjes toch vaak binnen een aantal uren/dagen over gaan. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het probleem ook daadwerkelijk opgelost is.

Hieronder een 4-tal veel voorkomende pijnen waarvan met bewust moet zijn dat dit symptomen kunnen zijn voor een groot onderliggend probleem wanneer het zich lange tijd voordoet.

Pijnlijke urineren

De eerste keer wanneer we een pijn sensatie ervaren wanneer we urineren denken we vaak dat gaat vanzelf wel over. Dit is ook vaak het geval, ook wanneer er een groot probleem aan het hand is. Zelfs wanneer het pijnlijk plassen gecombineerd gaat met donker gele urine.

Wat kan het zijn?

In het ergst geval kan dit duiden om blaaskanker. Vooral mannen kunnen hier last van hebben. Dit wordt vaak veroorzaakt (in de meeste gevallen) door roken. Wanneer je er op tijd bij bent, is de kans groot om het te “fixen”.  Pijnlijk plassen? Altijd de huisarts raadplegen.

Scherpe pijn in de buik

Ook dit is een vaak voorkomend probleem. Helemaal omdat dit door erg veel dingen (ook onschuldige)  kan worden veroorzaakt. De plaats van de pijn is vaak niet altijd even duidelijk, juist omdat er meerdere organen liggen in het gebied.

Wat kan het zijn?

Blinde darmontsteking, galblaas, nierstenen etc. noem maar op! Vele aandoeningen hebben stekende buikpijn als symptoom. Constante scherpe pijn die komt en gaat? Neem zeker contact op met de huisarts.

Rugpijn

Nog een dergelijke pijn waar men niet direct kan zeggen wat het probleem is. Verkeerde houding, stoel, schoenen, matras etc. Noem maar op, waarschijnlijk zijn er nog veel en veel meer. Maar wanneer je alle hierboven genoemde aandoeningen uitsluit (zelf wanneer medicijnen niet werken) is het toch verstandig om de huisarts te raadplegen.

Wat kan het zijn?

Het kan duiden op een aneurysma. Dit is een verzakking in een deel van het vaatstelsel. Een andere diagnose kan zijn: nierstenen! Voor beide is het van belang dat de huisarts wordt geraadpleegd.

Stekende pijn op de borst

Een stekende pijn op de borst hebben we allemaal wel eens. Deze komt en gaat vaak vanzelf veel over. Meerdere keren per week/dag hier last van? Dan kan het een groot onderliggend probleem zijn. Als is de stekende pijn voor zeer korte duur, dan kan het een teken zijn van een indigestie.

Wat kan het zijn?

Een indigestie of hartaanval kunnen beide het symptoom van pijn in de borst doen opwekken. Een bloedstolsel kan een deel van de kransslagader afsnijden waardoor de bloedtoevoer naar het hart fluctueert of verminderd.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share