Dieet

Laatste Update: 14 november 2016

Zijn diëten gezond?

Gister heb ik een artikel geschreven over het gevaar van een crashdieet. Zelf vind ik een crashdieet niet echt een permanente oplossing wanneer je van de overtollige kilo’s wilt afkomen. Het is slechts een korte termijn oplossing met vele nare bijwerkingen wat zeker niet in het totale “gezonde” plaatje past.

Hieronder de link om het artikel terug te lezen:

“Crashdieet”

Ok, het lijkt misschien alsof ik alleen het crashdieet in een kwaaddaglicht zet. Misschien zijn er ook nog wel andere diëten die net zo gevaarlijk zijn voor je. In dit artikel zal ik je uitleggen waarom het volgen van een dieet niet direct gezond voor je is. Men denkt dat wanneer je een dieet volgt, dat je dan direct gezond bezig bent. Wanneer je er logisch over nadenkt is dit natuurlijk niet het geval.

Dat je voedingsmiddelen laat staan die niet goed voor je zijn (intolerantie, allergieën) is natuurlijk een heel ander verhaal.

Waarom diëten niet gezond zijn

Er zijn zoveel verschillende diëten, er gaat geen week voorbij en er is weer een dieet de grond uit geschoten. Hieronder een overzicht met de top 20 (naja 19 dan) van de meeste bekende diëten.

Verschillende dieeten

Welke denk je dat het meest gezond is? Eigenlijk is er niet direct een dieet te noemen die boven andere uitschiet. Elk dieet heeft zo zijn eigen werking en doel. Er is echter 1 factor wat elk dieet gemeen heeft met elkaar.

Je mist altijd bepaalde essentiële voedingsstoffen

Denk maar eens na. Welk dieet je ook zal volgen, de basis van elk dieet is het schrappen van bepaalde voedingsmiddelen. Bij het ene dieet eet je weinig eiwitten, de andere eet je alleen maar fruit.

Hierdoor zal je altijd bepaalde voedingsmiddelen missen. Ieder mens heeft bepaalde voedingsstoffen nodig, en wanneer deze niet meer uit het dagelijkse eetpatroon worden gewonnen zal er voor je lichaam een tekort ontstaan. Wat dit tekort voor gevolgen heeft, hangt natuurlijk af van welke voedingsstoffen je mist.

De komende weken zal ik alle hierboven in het figuurtje genoemde diëten analyseren en je vertellen waarom dit niet direct gezond is. In zal dit in chronologische volgorde doen!

Diëten werken vaak niet

De reden waarom men op de eerste plaats een dieet volgt is omdat men het doel heeft om af te vallen. Wanneer we kritisch gaan kijken hoeveel mensen ook echt permanent blijvend de kilo’s verliezen kunnen we concluderen dat dit slecht een heel klein groepje is. Nadat niet elk dieet gezond is, werkt het ook nog eens niet.

Waarom zou je dan eigenlijk een dieet volgen?

Heb je trouwens zelf nog een bepaalde dieet waarvan je denkt dat deze er zeker tussen hoor, laat me dit dan weten door hieronder een reactie achter te laten!

[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo Jack,

  Je hebt helemaal gelijk: diëten werken niet! Zoals je schrijft mis je vaak essentiële voedingsstoffen, waardoor je je lusteloos en moe zult voelen en de trek in ongezond alleen maar toeneemt. Vaak krijg je te weinig calorieën om normaal te kunnen functioneren, de z.g. crashdiëten, die altijd het jo-jo effect tot gevolg hebben.
  Het is belangrijk om de tijd te nemen om af te vallen. Afvallen doe je op je gemak, met gemak!
  De lijst van diëten is oneindig. Enkele bekende die je mist, zijn Sonja Bakker dieet en Dr. Frank.

  Groetjes,
  Marcha

 2. Cambridge staat er niet bij. 3 shakes per dag, max 500 kcal.
  Nog nooit zoveel eetbuien en depri-dagen gehad als toen ik dat dieet deed!
  Bedankt voor alle nuttige informatie!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share