Alternatieve Geneeskunde

Laatste Update: 18 januari 2017

Zilverwater : een natuurlijk antibioticum

In de 19e eeuw werd colloïdaal zilver of Argentum Colloidale, frequent gebruikt als behandeling voor allerlei aandoeningen, van een verkoudheid tot huidinfecties. In de jaren veertig van de vorige eeuw begon de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (de FDA) echter een campagne om het gebruik ervan te bannen. Volgens hen was het namelijk onveilig. Eigenlijk wou de organisatie echter de antibiotica-industrie een duwtje in de rug geven met deze campagne. Die zag namelijk heel wat inkomsten aan z'n neus voorbijgaan omdat mensen liever het goedkope colloïdale zilver gebruikten dan de duurdere medicijnen.

Colloïdaal zilver is een veilig en effectieve externe (dit wil zeggen: op de huid te gebruiken) behandeling tegen infecties. In een wetenschappelijk artikel met de titel Prescription for Nutritional Healing schrijft Dr. James F. Balch dat het een veilige én goedkope bescherming vormt tegen infecties en dat het op vele manieren kan gebruikt worden. Op de huid toegepast kan het dienen om schimmelinfecties te bestrijden en om een snelle genezing van (brand-)wonden, uitslag en zonnebrand te bevorderen. Het kan ook gebruikt worden tegen tandpijn en blaasjes in de mond. Zelfs als oogdruppels of als mondspoeling kan het toegepast worden.

Verder ziet de arts mogelijkheden in het gebruik als desinfecteerder. Hij suggereert het bijvoorbeeld te gebruiken als spray op de filters van airconditioning-toestellen om deze bacteriën-vrij te houden. Colloïdaal zilver is dus een krachtige bacteriën- en schimmelbestrijder die zowel ons lichaam als onze omgeving gezond kan houden volgens hem.

En er zijn reeds een aantal toepassingen van colloïdaal zilver gecommercialiseerd. Zo brengt Pierce Instruments een stof op de markt genaamd Silvelon. Het colloïdaal zilver dat hierin verwerkt wordt kan zorgen voor kousen die niet meer naar zweet ruiken maar bijvoorbeeld ook sponsjes voor de vaatwas die bacteriën-vrij blijven. Wil je dit zelf eens proberen? Koop dan colloïdaal zilverwater bij de drogist en spoel er je sokken mee. Je zal merken dat de bacteriën die voor die vervelende zweetgeur zorgen veel minder actief worden.

Oraal gebruik

Verschillende bronnen bevestigen ook dat het niet gevaarlijk is om colloïdaal zilverwater oraal te gebruiken. Zolang je je maar houdt aan de aanbevolen, redelijke doseringen. Je kan het ook best niet langer dan twee weken na elkaar gebruiken volgens specialisten. Let ook op dat je je colloïdaal zilver enkel van een betrouwbare producent koopt. Je kan het bij sommige apothekers kopen of bij een gezondheidswinkel waar je vertrouwen in hebt.

“Oraal gebruik van colloïdaal zilver helpt om infecties te bestrijden, het is bewezen dat het effectief is tegen meer dan 650 ziekte-veroorzakende organismes waaronder E. Coli en Candida Albicans.” zo lezen we in het artikel van dokter Balch. Zij die zich de verschillende voedselcrisissen veroorzaakt door E. Coli nog herinneren zullen beseffen hoe verbazend het is dat zilverwater hiertegen lijkt te beschermen. E. Coli is dodelijk, vooral voor ouderen en kinderen. Colloïdaal zilver kan dus levens redden als niets anders meer helpt. Onder extreme omstandigheden kan het dan ook aan te raden zijn colloïdaal zilver oraal te gebruiken, maar wel best onder begeleiding van een specialist.

Ook bij stafylokokken, pneumocystis, streptokokken en schimmelinfecties kan oraal gebruik van colloïdaal zilver aangewezen zijn. Deze types van pneumonia zijn erg moeilijk te bestrijden met traditionele antibiotica. Mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn er soms erg gevoelig voor en hun lichaam kan de strijd alleen niet aan. Dan moet je als arts dus wel op zoek naar alternatieven.

Zo gebruiken een aantal artsen die werken met HIV-patiënten al geruime tijd een colloïdale zilver-oplossing die 20 tot 25 deeltjes zilver per miljoen deeltjes water bevat. In de ziekenhuizen waar deze artsen werkzaam zijn wordt het colloïdaal zilver oraal toegediend maar ook mits een speciale verdamper.

Je ziet het, er is geen reden om bang te zijn voor het gebruik van colloïdaal zilver. Uiteraard moet je je laten begeleiden en je aan de voorgeschreven doseringen houden, net zoals met elk medicijn. Maar er zijn veel verschillende, veilige varianten van dit product op de markt. Lees aandachtig het etiket voor gebruik en laat je adviseren door de verkoper, best iemand van wie je weet dat je hem of haar kan betrouwen. Indien je het oraal wil gebruiken wees dan dubbel voorzichtig en vraag eventueel raad aan je arts.

Zoals altijd zijn we weer benieuwd naar de ervaringen die onze lezers hebben met dit onderwerp. Kende je colloïdaal zilver reeds? En waarvoor gebruik je het dan? Enkel extern of ook oraal? Waar koop je het? En wat merk je van de effecten? Laat het ons allemaal weten in jouw reactie!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik zou graag willen weten of ik dit ook voor mijn hond kan gebruiken, hij heeft nogal eens last van diaree en waar kan ik het kopen?

   1. huisdieren: inwendig 2-3x per dag 20 druppels per 10 kilo lichaamsgewicht toevoegen aan het drinkwater of voeding. Uitwendig 5 druppels op een eetlepel water, dit 3-6 x per dag met een wattenstaafje op de huid aanbrengen. Gebruik geen metalen maar een aardewerk of kunststof drink/voerbak.

  1. Ik geef het mijn hond tegen ontstekingen in zijn teentjes. Hij heeft zwaar artrose hij huppelt weer vrolijk rond werkt veel beter dan antibiotica en mijn moeerste geeft het haar hond tegen allergische reacties op de huid. Ze spuiten het op de plekken en geeft het door het voer. Superspulletje! Ik maak trouwens mijn zilverwater zelf! Heb de generator gekocht op colloidaal zilver.Nl

  1. Beste Jolanda,

   Je kunt zilverwater krijgen bij de online drogist of een goede supplementenwinkel. Je kunt zelf even googelen naar een bekend merk, bijvoorbeeld Kruydhof, dan weet je tenminste zeker dat de juiste hoeveelheid zilver bevat.

   Groet,
   Jack

 2. wat te doen bij slecht slapen en wanneer eindelijk in slaap val behoorlijke spiertrekkingen in voeten en benen !

 3. ik was in het verleden in de winter heel vaak ziek, weinig weerstand.
  Maar sinds ik elke dag een klein slokje zilverwater gebruikt voel ik mij veel beter.
  Niet meer zo moe, en een betere weerstand.

   1. mijn internist stelde voor om preventief pencilline te gaan slikken tegen wondroos. Dat heb ik nu
    3x gehad en de laatste keer was heel erg heftig..
    Op aanraden van de gezondheidsspecialist gebruik ik nu zilverwater, ga binnenkort weer naar internist en dan wordt mijn bloed weer onderzocht.

 4. Ik gebruik het nu anderhalve maand op aanraden van mijn osteopaat voor de bacteriële infectie die ik al bijna een jaar heb en niet vanaf geraakte, vanalles geprobeerd, en dit lijkt te werken.

 5. Ik gebruik het al jaren, eerst voornamelijk tegen vervelende ontstekingen aan mijn oogleden die mij elk jaar een paar maal teisterden door mijn auto immuunziekte. De ontstekingen behandel ik nu zodra ik ze voel opkomen en dan zetten ze niet door, dus dat scheelt weken met een dik oog rondlopen. Verder gebruik ik het voor mijn darmen, die ook niet al te lekker zijn, bij diarree is het binnen 2 dagen weg als ik elke morgen wat zilverwater inneem. Ook geef ik het aan de dieren als ze zwak zijn en ter preventie van parasieten. De hond heb ik meerdere malen behandeld als hij ontstoken voetkussentjes had, met succes. Geweldig middel!

 6. Goede middag ik ben rolstoel gebonden door een ongeval bedliggerig door een doorligwonde kan ik zilver/good of evt platina water gebruiken om deze te reinigen stimuleerd dat mss de opgroei van nieuwe huid ?
  Alvast bedankt

 7. Ik gebruik het voor onszelf en de honden en varkens. Tot nu toe alleen uitwendig gebruikt, voor ontstoken ogen bij mijn hond, na drie dagen geweldig resultaat. Druppels met een pipetje toegediend. Ik gebruik het voor mijn teenkalknagel, hier spray ik het op en laat het drogen, na twee dagen resultaat. Druppelen of sprayen en laten drogen. GEEN watjes of wattenschijfjes gebruiken dat neemt het zilver op en komt deze niet voldoende op zijn plaats en kan het zilver niet optimaal zijn werk doen.

 8. Niet. ik herhaal NIET, verdunnen met water Haalt het totale effect weg. Zowel dieren als mensen kunnen dit gebruiken zowel uitwendig als oraal Hotspot bij de hond totaal weg. Ooginfectie bij mij zelf ook weg.

 9. Ik gebruik colloidaal zilver voor een hardnekkige voetschimmel en het is ermee weggegaan. Voordien vanalles geprobeerd maar niets hielp.

  1. Hoe heb jij het gebruikt? Hoe vaak etc?
   Ik na.l er nl ook mee en ben begonnen met het in een verstuivertje er op te sprayen en te laten drogen. Veel effect heeft t helaas nog niet.

   1. Dag Susan,

    Je kunt online heel gemakkelijk aan lege pipet flesjes komen, deze kun je dan vullen met zilverwater. Met de pipetfles kan je op een veilige manier een druppeltje zilverwater aanbrengen op je teennagels. Ook kan je zilverwater oraal als kuur innemen. Let er wel op dat je colloïdaal zilver van een betrouwbare producent koopt. Bewaar het zilverwater voor de houdbaarheid altijd op een koele en donkere plek.

 10. Misschien een vreemde vraag maar ik kan online dus alleen colloïdaal zilver voor uitwendig gebruik vinden.Is dit omdat men officieel niet mag zeggen dat het ook inwendig gebruikt mag worden of zijn er twee verschillende soorten?

 11. Helpt collodiaal zilver ook om blaasontsteking te genezen ? van antibiotica ervoor van de huisarts, ontstaan weer darmproblemen.Wie heeft her ervaring mee ?

   1. Cranberry helpt bij chronische blaasontsteking niet. Ik ben ook wel benieuwd naar het effect van zilverwater bij blaasontsteking. 6x per jaar een kuur is niet niks...

  1. ik zou mijn ACTIVE b 12 laten nakijken met zo vaak blaas ontstekingen dus niet gewoon b 12 maar active had ik ook en hele hoge homo cysteïne waarde en krijg nu b 12 bijgespoten . mijn wereld is veranderd na opstart dosis al

 12. Hallo ik heb al jaren te kampen met schimmel infecties tong slijm vliezen en na mijn overgang breekt eczeem uit op mijn voeten en handen. Ik wil hiervoor zilver water bestellen maar weet niet of ik het dan oraal moet innemen? En hoeveel? Ik lees ook dat zilver water gelig hoort te zijn?
  Ik las dat het merk Kruydhof een betrouwbaar merk was,
  Ik wacht spoedig op een tegenbericht
  Met vr gr
  Irma

 13. Aan Marleen Krijgsman..dijn moeder en mijn dochter nemen preventief Vitamine C1000, time released tabletten.. De zuurgraad is hetgene wat helpt bij blaasontsteking.. Op advies van haar arts omdat ze allergisch reageren op antibiotica.. Nu al jaren alles rustig..

 14. Sinds mijn naaktkat een operatie had ,met narcose zijn er twee hele rare bulten gekomen .ps. na een half jaar .de dierenarts vertelde mij dat dit tumoren waren , had hij vaker gezien ,dus uitgezaaid de grootste heb ik met zilver behandeld ,en veel vuldig eromheen richting hart gemasseerd in rondjes Wat gebeurt de plek begon zich te openen 5x per dag dat zilver .ongelofelijk .bijna weg dus.op naar de volgende tumor. net begonnen als deze ook weg gaat op dezelfde manier vertel ik direct .het beste was eigenlijk! zo,de arts voorstelde, wegsnijden PS foutje .er gaat niks gesneden worden kost wel aandacht en tijd .maar dan ontdek je ook wat .

 15. Wij gebruiken het al enkele jaren voor de hond, bij zgn hotspot, welke top.
  Mijn vraag is nu, zou het mij ook helpen tegen steeds terugkerende aambeien.
  Iemand hier ervaring mee?

 16. Mag je dat ook gebruiken als schrompel nierenheb en 33% functie? En wat het doen ? En help het tegen heftige spierpijn ?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share