Zilverwater : een natuurlijk antibioticum

2017-01-18T16:51:01+01:00mei 18th, 2013|Alternatieve Geneeskunde|34 Reacties

Laatste update: door

Zilverwater : een natuurlijk antibioticum

In de 19e eeuw werd colloïdaal zilver of Argentum Colloidale, frequent gebruikt als behandeling voor allerlei aandoeningen, van een verkoudheid tot huidinfecties. In de jaren veertig van de vorige eeuw begon de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (de FDA) echter een campagne om het gebruik ervan te bannen. Volgens hen was het namelijk onveilig. Eigenlijk wou de organisatie echter de antibiotica-industrie een duwtje in de rug geven met deze campagne. Die zag namelijk heel wat inkomsten aan z'n neus voorbijgaan omdat mensen liever het goedkope colloïdale zilver gebruikten dan de duurdere medicijnen.

Colloïdaal zilver is een veilig en effectieve externe (dit wil zeggen: op de huid te gebruiken) behandeling tegen infecties. In een wetenschappelijk artikel met de titel Prescription for Nutritional Healing schrijft Dr. James F. Balch dat het een veilige én goedkope bescherming vormt tegen infecties en dat het op vele manieren kan gebruikt worden. Op de huid toegepast kan het dienen om schimmelinfecties te bestrijden en om een snelle genezing van (brand-)wonden, uitslag en zonnebrand te bevorderen. Het kan ook gebruikt worden tegen tandpijn en blaasjes in de mond. Zelfs als oogdruppels of als mondspoeling kan het toegepast worden.

Verder ziet de arts mogelijkheden in het gebruik als desinfecteerder. Hij suggereert het bijvoorbeeld te gebruiken als spray op de filters van airconditioning-toestellen om deze bacteriën-vrij te houden. Colloïdaal zilver is dus een krachtige bacteriën- en schimmelbestrijder die zowel ons lichaam als onze omgeving gezond kan houden volgens hem.

En er zijn reeds een aantal toepassingen van colloïdaal zilver gecommercialiseerd. Zo brengt Pierce Instruments een stof op de markt genaamd Silvelon. Het colloïdaal zilver dat hierin verwerkt wordt kan zorgen voor kousen die niet meer naar zweet ruiken maar bijvoorbeeld ook sponsjes voor de vaatwas die bacteriën-vrij blijven. Wil je dit zelf eens proberen? Koop dan colloïdaal zilverwater bij de drogist en spoel er je sokken mee. Je zal merken dat de bacteriën die voor die vervelende zweetgeur zorgen veel minder actief worden.

Oraal gebruik

Verschillende bronnen bevestigen ook dat het niet gevaarlijk is om colloïdaal zilverwater oraal te gebruiken. Zolang je je maar houdt aan de aanbevolen, redelijke doseringen. Je kan het ook best niet langer dan twee weken na elkaar gebruiken volgens specialisten. Let ook op dat je je colloïdaal zilver enkel van een betrouwbare producent koopt. Je kan het bij sommige apothekers kopen of bij een gezondheidswinkel waar je vertrouwen in hebt.

“Oraal gebru