Voedingsadvies

Laatste Update: 4 april 2017

De 22 gezondheidsvoordelen van gember

De 22 gezondheidsvoordelen van gembergember

Gember wordt niet vaak gebruikt door de meerderheid van de Nederlanders, hoewel het wel vaak verschijnt in de keukens van landen over de hele wereld. Met zo veel gezonde eigenschappen, is het zinvol om ermee te beginnen gember aan meer gerechten toe te voegen of om dagelijks van een glas gemberthee te genieten. Het is heel eenvoudig om gemberthee te maken, gewoon kokend water toevoegen aan plakjes gemberwortel. Door hier nog citroen aan toe te voegen, wordt de thee nog lekkerder en kan je lichaam nog beter gebruik maken van de voedingsstoffen in de gember.

Vandaag ga ik het hebben over de vele gezondheidsvoordelen van gember. Hieronder heb ik maar liefst 22 voordelen voor je op een rij gezet!

Preventie van gezondheidsklachten

1. Vecht tegen kanker - Er zijn bepaalde vormen van kanker waarvan is aangetoond dat gember kan helpen bij de behandeling, met inbegrip van eierstokkanker. Onderzoek heeft uitgewezen dat gember letterlijk de eierstokkankercellen kan vernietigen. Nog veelbelovender is dat de cellen uiteindelijk zichzelf doden en zichzelf aanvallen. Dit is goed nieuws voor mensen die al kanker hebben, en reden genoeg om te beginnen wat meer gember toe te voegen aan je dieet, ongeacht of je aan kanker lijdt of niet.

2. Gember helpt bij het Prikkelbare Darm Syndroom - Mensen die lijden aan deze aandoening kunnen genieten van een verlichting van symptomen wanneer ze meer gember consumeren. Het interessante hieraan is dat het niet lijkt uit te maken hoe je de gember consumeert, of dat nu is door meer gemberwortel te gebruiken in gerechten, het nemen van gember supplementen, of het drinken van gemberthee, ze lijken allemaal een kalmerend effect te hebben op de darmen en de spijsvertering.

3. Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer - Als de ziekte van Alzheimer in je familie zit, of je je gewoon zorgen maakt dat je ooit met deze slopende ziekte zou moeten leven, overweeg dan wat meer gember te consumeren. Onderzoek heeft aangetoond dat gember het verlies van hersencellen vertraagt, wat een typisch een voorloper is van Alzheimer. Door de bescherming en het behoud van deze cellen, heb je kans op een hoger aantal jaren met een goede gezondheid en alertheid.

Gember en gewichtsverlies

4. Stimuleert de eetlust - Heb je een trage spijsvertering en vind je dat je spijsvertering een voorsprong verdient voor een grote maaltijd, dan kan gember helpen. Het kan zijn dat je niet genoeg maagzuur produceert, en gember kan fungeren als stimulans voor je eetlust, waardoor je meer spijsverteringssappen produceert en je maaltijd beter kunt verteren. Onvolledige vertering van voedsel zorgt voor fermentatie in je spijsverteringskanaal, en kan bijdragen aan gewichtstoename.

5. Helpt bij afvallen - Afvallen is een van de meest positieve dingen die je voor je algehele gezondheid kunt doen, en gember kan een belangrijke rol spelen in dit proces. De reden is dat het fungeert als een vetverbrander, in het bijzonder helpt gember je lijf om de vetreserves aan te spreken en niet alleen vocht te verliezen. Een andere factor die helpt om de pondjes te verbranden is dat gember je een vol gevoel geeft, waardoor je minder zult eten en langer blijft, wat uiteindelijk leidt tot een lagere calorie-inname.

6. Verlicht vermoeide spieren - Gember werkt het beste bij het soort spiervermoeidheid waar je last van hebt nadat je je fitnesscentrum bezocht hebt. Dit betekent dat je spieren beter herstellen en je weer sneller aan cardio en krachttraining kunt doen. Het betekent ook dat je minder pijn hebt en dus actiever kunt zijn in de dagen na je workout, in plaats van met pijn op de bank te zitten. Verhoogde spiermassa staat bovendien gelijk algemeen natuurlijk gewichtsverlies omdat je 24 uur per dag en 7 dagen per week calorieën verbrandt.

7. Helpt bij het beheren van de bloedsuikerspiegel - Onderzoek uit Australië suggereert dat gember kan helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit is belangrijk omdat deze niveaus een directe impact op gewichtsverlies en gewichtstoename hebben, evenals hoe energiek of lusteloos je je voelt gedurende de dag. Als je hebt gemerkt dat je rond de middag altijd een dipje hebt (of na een grote maaltijd!), is dit waarschijnlijk te wijten aan je bloedsuikerspiegel. Door gember aan je maaltijd toe te voegen kun je ervoor zorgen dat er geen te hoge pieken ontstaan en je bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft. Dat is een veel beter alternatief dan een cup-a-soup om 4 uur!

8. Helpt het lichaam voedingsstoffen op te nemen - Als je probeert om gewicht te verliezen dan is het van essentieel belang om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar als je lichaam te zwaar is en niet eraan gewend is om de voedingstoffen te krijgen die het nodig heeft, kan het zijn dat je lichaam vergeten is hoe het zo goed mogelijk de vereiste vitaminen moet absorberen. Gember zorgt ervoor dat je lijf de voedingsstoffen beter kan absorberen en verbetert daardoor je algehele gezondheid.

Gezondheid en algehele welzijn

9. Helpt tegen ochtendmisselijkheid - Zwangere vrouwen kunnen in plaats van voor medicatie beter voor gemberwortel en gemberthee kiezen wanneer ze lijden aan aanvallen van ochtendmisselijkheid. De gember werkt als kalmerend middel, en in vergelijking met een placebo heeft het zich bewezen tijdens verschillende klinische proeven. Het is altijd fijn als een geheel natuurlijke remedie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het is net alsof de wetenschap er eindelijk achterkomt dat natuurlijke kruiden en voedingsmiddelen van grote waarde zijn.

10. Vermindert ontstekingen die artritis veroorzaken - De ontstekingsremmende eigenschappen van gember zorgen ervoor, dat gember ideaal is bij de behandeling van ziekten die ontstaan door ontstekingen. Een van deze ziekten is artritis, waar duizenden Nederlanders last van hebben en het worden er met de dag meer, met name door de vergrijzing. Gember werkt ook lucht pijnstillend, en is daardoor een goed alternatief voor mensen die geen pillen willen slikken.

11. Zorgt voor verlichting bij ontstoken luchtwegen - Als je astma hebt, heb je waarschijnlijk al verschillende keren het internet afgezocht om middelen te vinden die ervoor kunnen zorgen dat je weer doorademen kunt, zonder dat je geneesmiddelen moet blijven nemen. Gember is bewezen effectief voor het openen van luchtwegen doordat het ontstekingen remt en de pijn die hiermee gepaard kan gaan verlicht. Dit alleen zal waarschijnlijk je astma niet geheel onder controle houden, maar het is zeker wel aan te bevelen als onderdeel van een alomvattende aanpak.

12. Verbetert de bloedcirculatie - Gember zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je meer energie hebt. Dit is met name goed als je je vaker vermoeid voelt. Gember is ook geweldig tijdens de wintermaanden, omdat het je van binnenuit opwarmt. Het opent bovendien je poriën, waardoor je algehele circulatie effectiever werkt.

Kleine gezondheidskwaaltjes

13. Geneest bevriezingsverschijnselen - Handig om te onthouden als je ooit te maken krijgt met bevriezingsverschijnselen. In dat geval kun je namelijk gemberthee drinken tijdens het herstelproces om de genezing te versnellen. Gember zal helpen om je bloedsomloop te verbeteren, waardoor je betroffen lichaamsdelen zich sneller kunnen herstellen. Bovendien hoef je niet de hele dag alleen gemberthee te drinken om dit resultaat te bereiken. Een kopje per dag is al genoeg.

14. Helpt bij wagenziekte - Gember wordt al lange tijd gebruikt als een natuurlijke remedie voor wagenziekte. Het is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt als preventie voor wagenziekte, door bijvoorbeeld kleine slokjes gemberthee te blijven drinken gedurende de reis. Het is zelfs zo effectief dat studies hebben aangetoond dat gember het beter doet dan medicijnen. Gember bevrijdt je van alle begeleidende symptomen van wagenziekte, dus je hoeft je geen zorgen te maken over duizeligheid, misselijkheid, koud zweet, of nog erger, overgeven uit het raam van een rijdende auto...

15. Gember gaat brandend maagzuur tegen - Heb je vaak last van brandend maagzuur, na bijvoorbeeld een maaltijd, dan is gemberthee de ideale oplossing. Het overtollige maagzuur dat de aandoening veroorzaakt wordt als het ware geneutraliseerd door gember. En gember is natuurlijk veel goedkoper en gezonder dan geneesmiddelen die je tegen maagzuur kunt krijgen. Een ander bijkomend voordeel is dat er geen bijwerkingen zijn, en gember langdurig kan worden gebruikt.

16. Verlicht een opgeblazen gevoel - Een opgeblazen gevoel kan soms erg pijnlijk zijn. Zoek je een natuurlijke manier om de pijn en druk te verlichten, dan is gember ideaal. Drink bijvoorbeeld voor het slapen gaan en na het opstaan een glaasje gemberthee. Gember versnelt de spijsvertering, waardoor de veroorzaker sneller eruit wordt gespoeld, en neutraliseert zo het probleem.

17. Zorgt voor pijnverlichting - Het maakt niet uit wat voor soort pijn je hebt, gember kan fungeren als een natuurlijke pijnstiller. Het is interessant om te bedenken dat een wortel die in de natuur groeit daadwerkelijk invloed kan hebben op hoe veel pijn je ervaart. Gember werkt op een hormonaal niveau, en de ontstekingsremmende eigenschappen versnellen het genezingsproces. Drink in de ochtend een kopje gemberthee en evalueer dan of je gedurende de dag minder pijn hebt.

18. Houdt je sinussen vrij - Als je zoekt naar een manier om je sinussen vrij te maken, dan is ook hier gember de beste keuze. Er is een actief ingrediënt in gember waarvan is aangetoond dat het de sinussen vrijmaakt, waardoor je weer vrij kunt ademen. Wil je de bijwerkingen van normale geneesmiddelen vermijden, kies dan voor een kopje gemberthee.

19. Zorgt voor een frisse adem - In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen zoals knoflook, kan gember kan daadwerkelijk helpen om je adem frisser te laten ruiken. Eet je gember aan het einde van je maaltijd geeft het je mond een fris gevoel. Je kunt gember natuurlijk ook drinken als thee. Het is een geweldige manier om een slechte smaak in je mond te neutraliseren, zoals als de gevreesde "koffie adem" na het drinken van koffie.

Een krachtig kruid

20. Verhoogt het seksuele verlangen - met een verbeterde functie van de bloedsomloop, is het geen wonder dat gember al duizenden jaren als afrodisiacum werd gebruikt. Het duurde niet lang voordat mensen het verband legden tussen de consumptie van gember en een groter verlangen naar seks. Bovendien werkt gember voor zowel mannen en vrouwen lustopwekkend.

21. Versterkt het immuunsysteem - Alleen al om deze reden zou iedereen moeten overwegen om gember te nemen. Een verbeterd immuunsysteem kan betekenen dat je minder vaak ziek wordt, dat je sneller herstelt wanneer je ziek bent, en dat je minder gevoelig bent om aangestoken te worden door anderen. Studies laten de voordelen van gember voor je immuunsysteem duidelijk zien, en ook hier wordt dus een natuurlijk middel wederom gesteund door de wetenschap.

22. Beschermt tegen nucleaire straling - Hopelijk niets waar je je zorgen over moet maken in de nabije toekomst, maar nog steeds goed om te weten voor het geval dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt. Mensen die in het rampgebied Fukushima leven, zouden echter zeer zeker iets eraan hebben om meer gember te consumeren. Om van alle voordelen te genieten, moet je echter dagelijks gember consumeren.

Tot slot...

Hopelijk heb je door middel van dit artikel kunnen zien welk krachtig effect gember kan hebben op bijna elk aspect van je gezondheid. Het maakt niet uit hoe je de wortel consumeert, of je nu simpelweg gemberwortel gebruikt in je maaltijden, liever een gemberthee drinkt, of het als capsule slikt, alle vormen van gember bieden deze voordelen. Zorg er het liefst wel voor dat je biologische gember consumeert, omdat reguliere gember vol zit van pesticiden en andere gifstoffen.

Succes!

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/

http://www.jivaresearch.org/Ginger.php

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72

http://reset.me/study/studies-show-the-incredible-cancer-fighting-prowess-of-ginger/

http://www.greenmedinfo.com/node/83545

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01429935

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hoi ik drink elke dag 2 glassen gember thee zelf gemaakt. Ochtend en laat in de middag na de maaltijd een glasje gember thee. Ik koop gember knol 500 gram doe ik in de Bender en dan koken in een groot pan in ruim water laten koken en 5 minuten op zacht vuur later pruttelen en afkoelen. Als afgekoeld doe je in een zeef of een doek, dan heb ik 2 grote flessen voor 2 weken gember drank.

 2. Ik drink elke dag een liter kokend water met gember aan toegevoegd,laat het afkoelen, zalig gezond drankje!

  1. Geweldig dat het jou geholpen heeft!

   Zijn er meer lezers die baat hebben gehad bij het gebruik van Gember?

 3. Sinds ik ongeveer een liter gemberthee per dag drink, heb ik geen medicijnen meer nodig voor mijn ontstoken darm.ik heb nl. Collitus ulcerosa maar geen last meer! Wondermiddeltje!

  1. Geweldig lijkt mij dat. Ik heb ook collitus en voeding aangepast. Hoe maak je de thee.?hoeveel gember?hoeveel water?hoe lang koken.?

 4. Ik drink elke ochtend en avond gemberthee en soms tussendoor ook nog. Het is teveel om op te noemen wat het mij gebracht heeft. O.a. heeft het geholpen bij mijn hartritme(stoornis), en hoofdpijnen. Maar ook mijn huid is er beter van geworden. Prachtig wat zo'n natuurlijk middel kan bereiken!

 5. Heb in 2015 met een kniemeniscus 3 maanden thuis gezeten en ben in die tijd begonnen met groene thee met schijfjes gemberthee drinken.. Om en nabij de 15 schijfjes, minimaal, op een liter pot groene thee. Laat dat minstens een half uur staan in een dubbelwandige theepot. Hoe langer het staat hoe heter het word. Twee keer schenk ik een liter water op het mengsel en twee keer is het een kruidige warme smaak die bij mij de luchtwegen vrij maakt en invloed heeft op mijn stoelgang.
  Het lukt mij niet meer de dag zonder te beginnen. Op een vrije dag drink ik s'ochtens 2 potten en ga niet eerder de deur uit. Ga ik op visite, op vakantie of naar mijn werk, dan heb ik een stukje gember bij me want ik wil niet zonder komen zitten.
  Inmiddels lijkt het vaag op een verslaving maar mijn lijf vraagt er om en daarom doe ik het.

 6. Ik heb gisterenavond 2 tassen zelf gemaakte gemberthee gedronken, en ben daarna gaan slapen. Ik heb echter 1.30u wakker gelegen. Kan de gember hier de oorzaak van zijn?
  Mieke

  1. Normzaal gesproken heeft Gember een positieve invloed op het slapen. Door sommige natuurartsen wordt het zelfs voorgeschreven als er sprake is van slapeloosheid.

  2. Beste Mieke, volgens de chineese wijsheid mag je gember enkel s'morgens drinken
   Omdat het opwekkend is zoals groene thee .

  3. Hallo
   ik drink heel veel gember thee, maar niet na 16.00 u.
   Omdat het voor mij net zo’n oppepper geeft als koffie. En koffie kun je ook beter niet voor het slapen gaan drinken. Neem eerder munt of venkelthee voor het slapen.
   Gr Vegan=Heerlijk+ Eerlijk
   Toevallig heb ik net een item over Gember.

 7. Een vriend van mij heeft al zo'n drie jaar last van Colitis Ulcerosa.
  Heb hem, toen ik het ingezonden stukje van Sarita las, meteen de tekst doorgegeven. Dat heeft hem echt over de streep getrokken en hij is direct begonnen met ook elke dag 3 à 4 bekers gemberthee te drinken.
  Tijdens een laatste controle...afgelopen dinsdag..... bleek dat in zijn bloed bijna geen ontsteking meer te traceren was! Het was gezakt van ruim 15 een paar maanden geleden naar nu een 0.6!
  Hij mag nu zijn klysma's afbouwen en hoeft deze over 2 weken niet meer te nemen. Zijn al met al zo'n 2,5 jaar in diverse ziekenhuizen geweest.
  En helaas niet overal even correct behandeld, dit even terzijde. Ga hier niet verder over uitweiden, want dan wordt deze reactie veel te lang.
  Gelukkig nu een prachtig resultaat met een puur natuur middel!
  SARITA......BEDANKT voor jouw mededeling van 27 juni. Je hebt hem enorm geholpen! TOP!

  1. Hoi Martien,

   Wat fijn dit te lezen, dankjewel voor je verhaal te plaatsen, ik krijg hoop!

   Met hartelijke groet,
   Lynn

 8. Ik gebruik dagelijks gember als thee maar ook bij het bereiden van mijn voeding. Dit artikel geeft veel meer voordelen aan van gember waar ik niet over wist. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ervaren hoe gember mij hielp tegen brandend maagzuur. Een geweldige kruid. Dank voor dit artikel.

 9. ik doe de gember door de slowjuicer, en maak van het sap ijsklontjes,
  ik vroeg me af of bij het invriezen de werking het zelfde blijft ?
  en maak er thee van
  en soms doe ik er citroën sap met honing bij.
  en/of kurkuma

 10. Wat misschien ook erg belangrijk is om te melden is dat het in de laatste maanden/weken van de zwangerschap aboluut nier gebruikt mag worden in verband met vroegtijdig weeen. Gember wekt de weeen op namelijk

 11. Ben er aan begonnen,nu vraag ik mij ook wel af of wat het effect van Kardamon is.Heb dit vroeger aan slagers verkocht.

  1. Dat is een erg vreemde reactie. Helaas reageert niet iedereen positief op natuurlijke middelen.
   Heb je het later nog eens geprobeerd? Misschien een minder sterke thee?

 12. geweldig alle informatie over gember(thee) ik ga het morgen maken en drinken!mijn dochter gebruikt het al jaren.

 13. Wat een goeie reacties! Agv een operatie hou ik vocht vast in mn been en mij is geadviseerd gember te gebruiken. Is gemberthee van zonnatura ook goed of moet het echt verse gember zijn?

  1. Om maximaal te kunnen profiteren van Gember, raad ik je aan om verse gember te gebruiken, Astrid!

 14. Fijne tips ivm gember , top! 's Ochtends een dosis verse gember in de thermos , citroensap erbij , kokend water en we hebben een heerlijk drankje voor de hele dag!

 15. Hallo kan je ook gember poeder gebruiken inplaats verse in thee of op eten enz of om af tevallen dat je minder hoger heb of is dat alleen met verse gember

  Gr Dina

  1. Poeder en capsules kan natuurlijk ook, maar in mijn optiek is vers nog altijd het allerbeste.
   Als je toch poeder gebruikt, lees dan goed de verpakking of het ook ECHTE en PURE gember is. Zonder onnodige toevoegingen.

 16. Mooie recepten. Ik drink elke dag een gember citroen shot. Is ook heel goed te drinken.120 gram gember, sap van 3 citroenen en 120 gram ahorn siroop. In de blender goed fijn maken en dan nog 500 gram water toevoegen. Zeven en dan iedere dag een schnaps glas vol drinken.het liefst s'morgens voor het ontbijt.

 17. Hallo ik ben pas begonnen met verse gemberthee !! Vind het heerlijk maar heb gisterenavond waarschijnlijk teveel plakjes gebruikt voor 1 theeglas ! Ik heb namelijk boezemfibrelleren. Ik ben na een glas gemberthee naar bed gegaan maar kreeg als ik ging liggen gelijk last en als ik weer overeind kwam was het weer weg . Tot vier keer toe ging het fout . Ik had vier dunne grote plakjes in het theeglas gedaan met schijfje citroen en honing! Ik vind het heerlijk maar dit was denk ik wel te sterk voor mij !!

  1. Wees altijd voorzichtig met de dosering, Ria. Met een kleine dosis beginnen, en langzaam opbouwen. Op deze manier kan je lichaam hieraan wennen.
   En natuurlijk goed naar je lijf luisteren. Als je iets 'vreemds' voelt, direct de dosis terugbrengen of helemaal stoppen.

   Heel veel succes, Ria!

 18. ik doe 1 cm duimdik geschild en dan in kleine stukjes even door de knoflookpers in een halve liter water.. heeerlijk.. !

 19. gemberthee helpt.heel goed tegen nachtmigraine geen medicijn zo effectief als dit natuurmiddel..

 20. Ik heb hormonale borstkanker gehad en slik nu een antihormoon kan ik daar naast dan gewoon gemberthee drinken? Ik vindt het heerlijk met citroen, maar vraag mij af of het elkaar in de weg kan zitten

 21. Hoeveel bedraagt de ideale hoeveelheid per dag? En is het beter om uit te persen of mag het blokje op zijn geheel in de thee/water?
  Bedankt..grtz,M

 22. Goh, ik weet niet met welk voordeel ik moet beginnen dat ik bereik dankzij Gember!
  Ik, mijn partner, vrienden, kennissen, klanten van mijn café de Stoomtram probeer ik allemaal te overtuigen om evenveel Gember te consumeren als ik...
  Zelf verteer ik 1kg per week. Dit doe ik in de vorm van Gemberijsthee die ik zelf maak.
  Maar het is inderdaad een wondermiddel voor mijn levenskwaliteit!!
  Grs Filip

 23. Een familielid van mij heeft na een hartinfarct nog maar een hartcapaciteit van ong. 35% over, met zwakke verkalkte aderen door diabetes. Denk je dat gemberthee haar zal helpen door de voordelen m.b.t. de bloedcirculatie en suikerspiegel, of is een versnelde bloedcirculatie in dit geval misschien gevaarlijk i.v.m. de zwakke aderen?

  1. Ik zou dit echt even overleggen met haar behandelend arts, Karin. Het gaat me echt een beetje te ver om hier in dit geval uitspraken over te doen.

 24. Wat betreft maagzuur ben ik het niet eens. Ik krijg juist zuurbranden van gemberthee en inmiddels heb ik nog enkele mensen gesproken die hetzelfde probleem hebben. Maar desondanks geloof ik wel dat het gezond is , ik neem 1 kop per dag

 25. Heel erg balen voor mij.
  Ik en heb een zeldzame bloedziekten en ik mag geen natuurlijke bloedverdunners hebben en Gember valt bij mij onder 1 van de gevaarlijkste stoffen wat ik niet mag hebben..

  1. Een heel belangrijke opmerking, Shirley!

   Gember werkt ook bloedverdunnende, en in combinatie met bloedverdunnende medicatie, is dat een beetje te veel van het goede...

 26. Ik ben begonnen met gemberthee om vet te verbranden maar had ook last van maagzuur en oprispingen ik had het een tijdje niet gedronken en kreeg weer last van maagzuur en oprispingen maar ik wist niet dat gember daar ook voor werkte ik drink sinds twee weken weer elke dag weer gemberthee en vandaag ben ik op Internet gaan zoeken of het door de gember thee kon komen en ja dus in mijn geval helpt het . Het is de moeite waard om het uit te proberen want andere middelen hielpen bij mij niet ik maak het op de volgende manier. (geraspte verse gember ik week het een uur in gekookt water en knijp het uit in een theedoek, de sap doe ik dan in een kopje thee maar je kan natuurlijk ook schijfjes geschilde gember gebruiken)

 27. Bloedverdunners maken het bloed niet dunner maar zorgen ervoor dat de rode bloedlichaampjes niet aan elkaar gaan klonteren. Ik spuit Tinzapine en eet iedere dag paar blokjes stemgember tegen darmklachten en het helpt geweldig. Tevens zet ik vaak gemberthee van verse gember.

 28. Alle positieve beschrijvingen van gezondheidsvoordelen kloppen! Ik maak elke dag een vers flesje van 1 liter klaar(neem ook wat mee in mijn sportfles aangevuld met water voor als ik ga sporten, want dan verbrand ik meer vet!! En ik neem ook een literflesje 1/3 van mijn thee aangevuld met water mee naar mijn werk) maar doe naast ongeveer 20 plakjes verse gember op 1 liter ook per liter 2 stengels serreh er bij in stukjes doorheen geknipt(=citroengras en werkt heel goed op luchtwegen en is verrfrissend!). De lekkerste en intens gezonde frisdrank met ijsklontjes erin. Ik pers wel meerdere malen met een citoenstamper enkele keren de gember en serreh in het hete water uit en roer dan de thee weer om: voor optimaal effect en rendement. Pas wel op met gebruik erbij van aspirine. En bij hoofdpijn : of paracetamol of gember/serrehthee nemen!
  Opperste gezondheidsdrank: deze gemberserrehthee (1 kopje) toevoegen aan vooraf gemaakt l lepel kokosmelk met daarin opgelost 3 gram kurkumapoeder en halve theelepel zwarte peper en daarna kleinkopje melk en theelepel honing erdoorheen roeren/kloppen: kort opwarmen en dan toevoegen aan je gember/serrehthee. Eventueel ijsklontjes toevoegen voor het effect voor een koude gezondheidsshake. Gezondheid!!!

  1. Vers is altijd beter, Vincent. Lees maar eens de toevoegingen op de ingrediëntenlijst van het potje. Waarschijnlijk zitten er ook stoffen in die niets met gember te maken hebben.

  1. Daar zijn de meningen nog steeds verdeeld over. Er wordt gezegd tussen de 2 en de 5 gram per dag maximaal.
   Hou het voorzichtig, en ga er tussenin zitten: 3 gram.
   Luister goed naar je lichaam, want als je iets vreemds voelt wat er eerder niet was, dan direct stoppen of de dosis naar beneden bijstellen.

 29. Ik snij verse biologische gember (zonder te schillen) na het wassen in plakjes.doe het geheel in een vrieszakje en dan in de vriezer. Elke dag maak ik van 2>3 schijfjes een kleine liter thee en drink dat over de dag verdeeld. Een stukje gember van de vorige dag heb ik vaak gewoon in mijn mond om een beetje te kauwen. Ook kan een plakje van de vorige dag in tijdens het koken van een gerecht worden meegekookt. Dat geeft een bijzondere smaak en is ook nog eens gezond. Ik heb artrose in mijn voet en had eerder vaak ontstekingen. Dat is nu een heel stuk minder.

  1. Gember is bijna een wondermiddeltje, Jennie.
   Fijn om te horen dat je baat hebt bij het gebruik van Gember!

 30. Ook ik ben gebaat bij het gebruik van Gember. Ik maak iedere week ongeveer een halve liter gemberstroop van 3 ons verse geraspte gember en een schep rietsuiker die ik na koken en zeven afgesloten in een weckfles in de koelkast bewaar. Iedere ochtend pers ik een citroentje voor 2 uit en meng dit met een laagje gemberstroop en honing en met gekookt water maak ik er een theetje van. Als ik door omstandigheden mijn dagelijkse gember-citroenthee niet krijg begint mijn achterhoofd/haar te 'branden' en krijg ik weer opvliegers. (overgang). Ook de gewrichten in mijn handen beginnen dan te 'zeuren'. Ik zweer erbij! Sinds kort eet ik ook de gingerbon die je bij de toko kunt halen, verslavend lekker gemberbonbonnetje.

  1. Dankjewel voor het delen van jouw ervaringen met gember, Shirley!

   en ja, die gembersnoepjes zijn inderdaad heerlijk!

 31. Ik woon nu voor een korte bij iemand in en zij weigert om gember in het eten te doen
  Ook geen knoflook want zij zegt dat staat niet in het recept wat ik heel jammer vind
  Ik ga binnenkort weer terug naar mijn eigen stekje waar ik met hartelust
  deze gerechten in mijn eten kan doen
  Nog bedankt over de tip van gemberthee ik ga het zeker proberen

  1. Ik hoop voor je dat heel snel weer zelfstandig kunt wonen, zodat je weer kunt eten wat je zelf wilt, Aart.

 32. Ik eet regelmatig geconfijte gember omdat ik dat lekker vind. Heeft de suiker een negatief effect op de gezondheidsvoordelen? Ik weet niet waar ik in mijn buurt verse gember kan vinden (Belgische kust).
  Als ik niets mankeer, heeft gember dan ook een positief effect?

 33. Ik zit nu in Thailand en koop hier de gember wortels om thee te maken zijn die net zo goed?? Zijn wel stukken groter.

  1. Ja hoor, misschien zelfs wel beter. Ik kan me voorstellen dat in Thailand de kweek van gember wat natuurlijker is dan de 'normale' gember die we hier in Nederland kennen.

 34. bedankt voor de informatie, ik ben nu dagelijksverse gember tee aan't drinken, en het is lekker ook, drie gember wortels, een citroen, wat honing een kwartiertje bijna laten koken, zeven, en ik voel me al veel beter

 35. Ik neem bloedverdunners. Nu lees ik hier dat ik dan gemberthee absoluut niet mag drinken. Maar twee glazen per dag kan dat kwaad?

  1. Gember heeft een bloedverdunnende werking, en in combinatie met bloedverdunners is dit een beetje te veel van het goede.
   En 2 glazen per dag? Zou het risico niet nemen. Overleg anders even met je behandelend arts.

 36. Ik heb gelezen dat als je 2 maai per dag een half kopje heet water met gember een theelepeltje kaneel en een halve citroen uitgeperst en een lepel honing goed is voor de vetverbranding is dar waar

 37. Ik heb vandaag toevallig een receptje gevonden op Facebook. Ik kende de voordelen van gember helemaal niet maar heb het eens uitgeprobeerd. Het betreft: gember en appel in de sapcentrifuge, sinaasappel en citroen persen en dit alles mengen. Iedere ochtend dien je daar een “shotje” van te drinken. Ik ben eens nieuwsgierig want ik heb een hoge bloeddruk, teveel cholesterol en moet elke dag een bloedverdunner (asaflow) nemen. En als ik er dan nog even een beetje kilo’s bij kwijt geraak (wat ik betwijfel) dan is het helemaal goed. Ik ben eens curieus 🙂

 38. Iik gebruik ook verse gember die rasp ik doe in een maatbeker( giet makkelijker eruit) en schenk ik in een theezeef op mijn kopje.
  Lekker makkelijk . Drink het 3 kopjes per dag na het eten. Voel me er goed bij. Dank je voor de informatie. Groetjes Lydia

 39. Vorige week te horen gekregen dat mijn lever enigszins vervet is, snoepen doe ik graag. Daar schrok ik van en ben mij gelijk gaan verdiepen in oplossingen. Eén van de oplossingen is het nuttigen van gember. Met ongeveer 5 liter water, zo'n 300 gram gember, 3 grapefruits, 4 citroenen en 3 eetlepels honing als ingredienten ben ik aan de slag gegaan. De gember, grapefruits en citroenen heb ik klein gemaakt en alles in een pan met water en de honing gekookt. Zodra de sop op het goedje weggekookt is af laten koelen en daarna ieder ochtend en avond één glas gedronken. Wonderwel geen zeurende pijn meer in mijn lever. Bij mij werkt het en natuurlijk laat ik suiker nu ook zoveel mogelijk achterwege.

  1. Maarten, honing moet je NOOIT VERHITTEN OF KOKEN.
   Alle waardevolle stoffen worden dan gelijk vernietigd.
   Wil je ergens honing aan toevoegen - b.v. aan thee - wacht dan tot de thee een drinkbare temperatuur heeft. En voeg DAN PAS de honing toe. Doe je dat niet dan kun je net zo goed gewoon suiker gebruiken.
   Honing heeft dan geen meerwaarde meer.
   Groet van een imker.

 40. Ik neem elke dag 2 grote happen van een biologische gemberwortel. Goed kauwen. Gewoon rauw is het allerbeste groeten.

 41. Super die gemberwortel!! Ik doe elke dag een flink stuk in m'n smoothie. ( fijn gesneden) .Door het warme eten ook altijd naast knoflook, gemberwortel toevoegen aan de groente. Graag wil ik daaraan toevoegen dat mijn dagelijkse celery sapje, elke morgen op mijn nuchtere maag een halve liter, ook heel veel goeds gebracht heeft. O.a. de artrose in m'n knie heeft opgelost!!!
  Na zeven weken was de heftige pijn in m'n knie foetsie!! De celery sap blijf ik dan ook dagelijks drinken. Kan nooit verkeerd zijn ☺.

 42. Ik lees hier (en elders) dat gember een bloedverdunnend effect heeft en dus mag je geen gember i.c.m. bloedverdunnende medicijnen...
  Ikzelf gebruik geen bloedverdunners, maar zou je het principe misschien andersom kunnen stellen?

  Geen (of minder) bloedverdunnende medicatie nodig dankzij natuurlijke bloedverdunners als gember??

  Benieuwd of iemand hier iets zinnigs (graag met bron) over kan schrijven.

 43. Fred daar ben ik nu ook heel nieuwsgierig naar maar er is eigenlijk net niets over te vinden. Bij mij werkt gember ontzettend urineafdrijvend, wel irritant maar gember werkt goed bij ontstekingen dus ik ga door met 2 brokken goed kauwen per dag.