Afvallen

Laatste Update: 18 januari 2017

7 Voedingsmiddelen die je metabolisme boosten

Als we het hebben over ons metabolisme dan lijken we dikwijls te denken dat dat een aangeboren iets is waarover we geen invloed hebben. Vaak doen mensen dan ook uitspraken als 'ik wil wel vermageren maar ik heb zo'n traag metabolisme dat geen enkel dieet helpt'. Maar is ons metabolisme inderdaad zo'n vaststaand gegeven?

Kunnen we ons metabolisme echt niet beïnvloeden? Toch wel. En één van de manieren waarop je je metabolisme kan versnellen is door het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen.

Met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging komen we al erg ver als het erom gaat ons juiste lichaamsgewicht te bereiken zonder dat we daarom extreme diëten moeten volgen. Maar er zijn ook vele gezonde voedingsproducten voorhanden die als bijkomende voordeel hebben dat ze ons metabolisme helpen versnellen en die ons daardoor helpen nog sneller gewicht te verliezen.

Deze gezonde voedingsmiddelen helpen je spijsverteringssysteem efficiënter te werken en helpen tegelijk je lichaam om zich van toxische stoffen te ontdoen.

Hieronder zeven van onze favoriete voedingsmiddelen om je metabolisme te boosten!

Zuurkool

Gefermenteerde 'zure' kool is een krachtige hulp voor je spijsverteringssysteem, een goede ontgifter en zit stampvol probiotica, enzymen, fytochemische stoffen, aminozuren, antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Zuurkool helpt je dus om toxische stoffen uit je lichaam te verwijderen en je spijsverteringssysteem met goede bacteriën te bevolken. Het is bovendien lekker en gemakkelijk klaar te maken.

Boerenkool

Het is vrij algemeen  bekend dat boerenkool een soort supervoedsel is; Met weinig calorieën en veel water en vezels is het een essentieel onderdeel van een dieet dat erop gericht is gewicht te verliezen. Bovendien bevat het veel vitaminen en mineralen én voedingsstoffen die het lichaam belangrijke voedingsstoffen oplevert nodig om z'n cellen te vernieuwen en te genezen.

Bessen

Blauwe bessen, zwarte bessen, acai-bessen, goji-bessen, aardbeien en frambozen... Allemaal ultra-gezond en een goed ingrediënt in een dieet gericht op gewichtsverlies. Ze zijn vooral een goede keuze voor het ontbijt. Bessen bevatten een groep antioxidanten, zijn een goede bron van water en vezels en werken goed samen om toxische stoffen te verwijderen en zullen gewichtsverlies te stimuleren.

Chilipepers

Er is bekend dat chilipepers helpen om gewicht te helpen verliezen. Sommige mensen denken dat dit simpelweg komt doordat je automatisch minder van iets zal eten als het gekruid is met dit pittige ingrediënt. Maar de echte reden is dat ze een stof bevatten genaamd capsaïcine. Deze stof heeft een zogenaamd thermogeen effect die ons metabolisme helpt om vet sneller te verbranden.

Uien

Uien zijn een fantastische en goedkope groente om in je dagelijkse dieet op te nemen als je gewicht wilt verliezen, je spijsvertering bevorderen en je gezondheid er op vooruit helpen. Ze bevatten veel zwavel, vitamine C en vezels.

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn goed voor de zuivering van je lichaam en het herstel ervan. Ze bevatten veel water, vitamine C en vitamine A, flavonoïden en vezels. Deze helpen vrije radicalen te bestrijden en toxische stoffen te verwijderen. Sinaasappels, pompelmoes, limoenen en citroenen zijn allemaal goede citrusvruchten als je gewicht wil verliezen op natuurlijke wijze. Heet water met citroensap bij het ontbijt is goede gewoonte.

Zeewier

Zeewier is rijk aan jodium dat de schildklier gezond houdt en gewichtsverlies stimuleert. Het is ook goed als detox-middel omdat het het bloed helpt zuiveren en zware metalen uit het lichaam te verwijderen. Er bestaan veel supplementen op basis van zeewier die je bij de drogist of gezondheidswinkel zo kan kopen.

Heb jij zelf nog tips over voedingsmiddelen die je metabolisme helpen versnellen, je lichaam helpen zuiveren of je helpen gewicht te verliezen. Laat het me weten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share