Aambeien Supplementen

Laatste Update: 7 juli 2023

Aambeien Stoppen Met Appel Cider Azijn

In een vorig artikel heb ik het al kort gehad over appel cider azijn (ACA) en de genezende werking. Echter, in dit artikel wil ik het uitgebreid hebben over appel cider azijn omdat het zo goed werkt tegen aambeien.

Er zijn veel soorten natuurlijke middelen tegen aambeien en wanneer je liever niet met traditionele behandelingen wilt beginnen (vanwege de confrontatie bij het zoeken van hulp), kunnen natuurlijke remedies een oplossing bieden. Zalven, vezels (1) en beweging zijn de belangrijkste behandelingen die op een natuurlijke wijze verlichting kunnen geven. Deze zijn vooral geschikt voor externe aambeien.

Vezels zijn ook van belang om interne aambeien rust te geven en minder druk te laten ervaren.

Als een natuurlijke behandeling niet effectief is zijn er poliklinische ingrepen die ervoor zorgen dat de aambei afsterft. Hiervoor worden dan bijvoorbeeld elastiekjes gebruikt of andere hulpmiddelen. Bij interne aambeien zijn zelfs operaties nodig (2).

Als je last hebt van anale bloedingen vanwege interne aambeien is het verstandig om naar een arts te gaan. Een anale bloeding kan ook een symptoom zijn van iets anders.

Zelf ben ik een grote voorstander van natuurlijke middelen tegen lichamelijke problemen. Dit komt omdat de natuurlijke aanpak vaak niet gepaard gaat met vervelende bijwerkingen en chemicaliën. Daarbij zijn gezonde oplossingen zoals deze appelcider azijn remedie, vaak niet alleen goed voor een enkele aandoening. Ze hebben ook een positief effect op de gehele gezondheid.

Gezondheidsvoordelen

Het mooie van appel cider azijn is dat het al eeuwen lang gebruikt wordt tegen vermoeidheid en andere klachten. Tegenwoordig wordt ACA gebruikt bij huidproblemen, schimmelinfecties en zelfs aambeien. Dit komt omdat appel cider azijn unieke ingrediënten bevat om gezondheidsklachten snel te verminderen.

Persoonlijk kwam ik voor het eerst in aanraking met appel cider azijn toen ik te kampen had met huidproblemen. Ik was bij "de Tuinen" en zag een fles organische ACA staan en besloot het te proberen. Sindsdien heb ik altijd een fles in huis staan en neem ik het regelmatig vanwege de duidelijk merkbare gezondheidsvoordelen.

Het is zo goed voor een mens omdat het vol zit met belangrijke enzymen, voedingsstoffen en zuren (als je niet goed tegen zuur kunt moet je oppassen!). Je kunt het zowel intern als extern gebruiken en het is een goede oplossing tegen aambeien. Veel mensen beschouwen appel cider azijn zelfs als hét geneesmiddel tegen aambeien.

Het is belangrijk om te weten dat niet elke soort appel cider azijn hetzelfde is. Met name bij de behandeling van aambeien moet je de juiste hebben omdat je anders niet de gewenste resultaten boekt. Veel van de normale supermarktmerken ACA zijn bewerkt op diverse manieren, zoals door filtering en pasteurisatie, om het geheel minder troebel te maken en de houdbaarheid te verlengen.

Helaas zorgt dit proces ervoor dat de belangrijke enzymen en voedingsstoffen verloren gaan. Persoonlijk heb ik deze fout ook gemaakt en een lange tijd de ‘’bewerkte ACA’’ gebruikt in plaats van de organische toen ik het niet meer bij de Tuinen haalde. Mijn huidproblemen kwamen weer terug dus ik ging ook weer terug naar een specialistishe zaak met appel cider azijn zonder toevoegingen.

Organische Appel Cider Azijn

Het is veel beter om natuurlijke organische appel cider azijn te kopen zonder toevoegde stoffen en middelen. Je kunt het onderscheid maken door de labels te lezen. Wanneer er expliciet op staat ‘’organisch’’ en de bodem troebel is, is er sprake van de natuurlijke versie. Je kunt de organische variant bij de betere natuurwinkels krijgen, maar vraag altijd na of het een 100% organisch is!

Vanzelfsprekend kun je appel cider azijn ook online aan te schaffen, maar hier heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Om aambeien aan te pakken kun je ACA zowel gebruiken voor interne als externe aambeien tot zelfs acute /bloedende aambeien.

Lees verder: verschillende soorten aambeien

Je kunt ACA intern nemen en vanwege de goede enzymen en belangrijke voedingsstoffen krijg je minder last van verkeerde bacteriën in het spijsverteringskanaal.Hierdoor zal de stoelgang beter verlopen. Het is wel belangrijk om ACA te verdunnen met water. Zelf neem ik af en toe een glas water met 1 tot maximaal 2 druppels ACA.

Gelukkig kun je appel cider azijn ook direct aanbrengen op de aambei. (3)  Wanneer je ACA gaat aanbrengen kun je het beste een katoenen doek / pad gebruiken en daar een beetje ACA op doen in combinatie met een beetje water om dit te verdunnen.

[pullquote]Een goede tip is om ACA altijd te verdunnen met water, omdat het anders te zuur is! [/pullquote]

Vervolgens breng je de pad aan op de aambei en de omgeving er van en druk je die gedurende 10 tot 15 seconden lichtjes aan. Dit proces kun je drie keer per dag herhalen totdat de zwelling en jeuk afnemen. Vaak is de aambei de volgende dag al aanzienlijk kleiner!

Nog een goede tip is om een warm bad te nemen met een klein kopje appel cider azijn voor ongeveer 15 tot 25 minuten. Je kunt dan vrijwel direct verlichting van klachten ervaren. Wanneer je erg veel last hebt van aambeien kun je meerdere keren per dag een bad nemen met ACA. Een bad nemen is in alle gevallen belangrijk wanneer je last hebt van aambeien om alles schoon te houden en de pijn te verlichten.

Bijwerkingen

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen bij normaal gebruik van ACA. Pas bij extreme hoeveelheden kunnen er klachten optreden. Daarnaast wordt afgeraden om appel cider azijn te gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Tevens kan appel cider azijn bij intern gebruik de werking van medicijnen beïnvloeden. Je kunt daarom altijd voor de zekerheid overleggen met je arts voor het gebruik van ACA.

Videofragment ACA

Conclusie

Appel cider azijn staat zeker bovenaan de lijst van de natuurlijke remedies tegen aambeien. Zorg er wel voor dat je de organische variant neemt vanwege de enzymen en voedingsstoffen. Je kunt ACA gebruiken voor zowel interne als externe aambeien. De enige bijwerking kan een licht branderig gevoel zijn bij het aanbrengen.

Voor meer natuurlijke tips tegen aambeien, neem dan een kijkje op mijn blog.

Aambeien zonder zalven oplossen? Weg met Aambeien!!
.

Bronnen:

 1. https://journals.lww.com/ajg/Abstract/2006/01000/Fiber_for_the_Treatment_of_Hemorrhoids.30.aspx
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4541377/
 3. https://rjptonline.org/HTML_Papers/Research%20Journal%20of%20Pharmacy%20and%20Technology__PID__2014-7-2-17.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik gebruikye het al om af te vallen, maar ik wist niet dat het ook goed is voor aambeien. ik weeg nu 70 kg, ik heb een hele dikke buik,en of het plat gaat worden?

 2. Nou ik heb ok dikke buik vet op heupen hoop dat deze minder worden ernstjge opstipatie sinds ik leef ben 52

 3. Ik ben net bevallen en heb nu uitwendige aambeien en heb net een scheutje appelcider azijn met water opgedronken én geef borstvoeding. Wat kan het nu voor kwaad voor mijn baby want ik zie hier dat azijn in combi met borstvoeding wordt afgeraden.

  1. Appelciderazijn is inderdaad niet erg verstandig als je borstvoeding geeft. Door de appelazijn verandert de zuurgraad in je lichaam, wat niet ten goede komt aan de moedermelk.

   Toch even een andere oplossing zoeken!
   Kijk even op de speciale blog over aambeien: https://www.optimalegezondheid.com/aambeien/

   Succes!

 4. Werkt averechts bij aambeien!! Ik gebruik appel azijn voor andere klachten en daar werkt het prima voor, maar de aambeien zijn erger geworden door de appelazijn!!

  1. Helaas reageert niet iedereen gelijk op appelciderazijn, Ima.

   Zijn er meer lezers die dezelfde ervaringen hebben met Appelciderazijn?

 5. "Daarnaast wordt afgeraden om appel cider azijn te gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding". Waarom kan appelazijn tegen aambeien niet gebruikt worden tijdens zwangerschap?

  1. Hallo,

   Appel cider is vaak ongepasteuriseerd en bevat daardoor bepaalde bacteriën en schimmels die schadelijk kunnen zijn voor het ongeboren kind in de baarmoeder. Gepasteuriseerde appel cider azijn is vaak wel goed om te gebruiken, maar niet elk merk geeft aan welke soort azijn het is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

14 Shares
Tweet
Pin14
Share