Colchicine tegen jicht

2016-11-01T13:54:16+00:00november 23rd, 2011|Jicht Behandeling|0 Reacties

Jicht en Colchicine

Colchicine is en alkaloïde dat de ontstekingen van jicht tegengaat. Colchicine staat ook wel bekend als acetyltrimethylcolchicine. Vroeger werd dit ook wel gebruik om kanker te bestrijden maar tegenwoordig niet meer, alleen nog het derivaat ervan. Colchicine wordt gewonnen uit de bloem herfsstijloos. Deze plant komt voor in heel Europa (behalve het koude noorden) en West-Azië. In Nederland is deze plant bijna "uitgestorven" en hij staat zelf ook de rode lijst! Deze plant bestaat uit ongeveer 1% uit colchicine, wat van nature eigenlijk een vergif is! Dit betekend dat het van nature een stof is die een schadelijke werking heeft op een organisme. Hoe kan dit dan een goed middel zijn tegen jicht klachten?

De werking van colchicine

Colchicine is al eeuwenoud een ontstekingsremmend middel waarbij men ervaart dat jicht klachten kunnen worden verminderd. Omdat colchicine een vergif is, is de werking hiervan echter beperkt. Een kleine hoeveelheid van dit stofje kan de pijn bij jicht verminderen, maar wanneer men teveel van deze stof binnenkrijgt is het levensgevaarlijk.

Colchicine is absoluut geen geneesmiddel en zal die oorzaak van jicht niet wegnemen. Dit stofje zorgt er echter wel voor dat de pijn minder wordt omdat het de afzetting van urinezuurkristallen in het gewricht remt. Door oorzaak van jicht wordt niet "genezen", echter het gevolg hiervan wordt onder controle gehouden!

Colchicine bestellen?

Colchicine is verkrijgbaar in tabletvorm en omdat het eigenlijk vergif is, is het alleen verkrijgbaar als receptmedicijn. Dit medicijn werkt ongeveer na 12 uren!

Niet gebruiken bij: Leverfunctie-stoornis, Nierfunctie-stoornis of bloedbeeldafwijkingen.

Elke medicijn heeft zijn eigen bijwerkingen, zo dus ook colchicine. Deze bijwerkingen zijn niet mis:


De kans op bijwerkingen is relatief klein, maar toch moet hiervoor worden uitgekeken. Andere medicijnen slikken in combinatie met colchicine kan problemen veroorzaken. Overleg dit altijd met de huisarts!
Jicht blog

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan (RJ) is de initiatiefnemer en het (nieuwe) gezicht van OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: