Gezonde Snacks

Laatste Update: 4 oktober 2022

Gezonde Snacks

Als je op je voeding let weet je natuurlijk dat ongecontroleerd snacken voor overgewicht kan zorgen. Maar wat blijkt? Regelmatig snacken tussen maaltijden door kan niet alleen helpen om de overtollige pondjes te verliezen (1), maar helpt ook nog tegen vermoeidheid.

Persoonlijk ben ik erg voorstander van vaak en regelmatig eten. Dit heb ik een aantal jaren geleden geleerd van Eben Pagan tijdens zijn productiviteits training. Veel mensen eten onregelmatig, slaan maaltijden over en hebben gedurende de dag last van energie dips.

Hoe ouder je wordt, hoe beter (gezond) snacken voor je is (2).

De kracht van regelmatig snacken is dat je bloedsuikerspiegel op pijl blijft en je minder in de verleiding komt te staan om ergens een hamburger uit de muur te trekken.

Alleen gezonde snacks

Zelf had ik eerder geen flauw idee wat gezonde snacks zijn. Ik dacht altijd dat veel fruit de beste optie is. Maar niks is minder waar, fruit zit weliswaar vol met belangrijke vitamines, maar ook veel suikers!

Daarom is het beter om fruit te beperken en je vitamines uit groente te halen.  Niet geheel verwonderlijk bevatten de beste snacks weinig vet, weinig suiker, weinig snelle koolhydraten en weinig zout! Waar je vooral op moet letten is dat er VEEL vezels inzitten.

Vezels zijn niet alleen belangrijk voor het afvallen, maar helpt ook tegen darmklachten en vermoeidheid!

Mijn favoriete snacks

 • Volkoren cracker met een plakje kipfilet of magere kaas
 • Havermout met magere yoghurt en lijnzaad
 • Handjevol noten, zelf eet ik elke dag 15 amandelen (ongezouten)
 • Ingevroren bosbessen met magere yoghurt
 • Plakje magere rundvlees op volkoren cracker, met tomaat en een komkommer
 • Biologische rijstwafels of op basis van mais
 • ijsberg salade met kleine Cherry tomaten en noten
 • Handjevol zelfgemaakte popcorn
 • Schaaltje Burts potatoes chips salt & pepper  (blauwe zak)

Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk. Ook zul je moeten letten op eventuele voedselintoleranties bij het uitkiezen van snacks. Persoonlijk eet ik om de 2 uur een maaltijd om energiedips te voorkomen. Tevens drink ik om het uur en glas water om veel energie te hebben.

Want veel mensen drinken bij lange na niet voldoende water en is één van de oorzaken van weinig energie en vermoeidheid. Water is ontzettend goed voor je (3).

Ik ben benieuwd wat jij het liefste snacked. Hieronder kun je een reactie achterlaten en als je vragen hebt kun je altijd een e-mail sturen naar [email protected]

[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0002822311015549
 2. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0002822307001885
 3. https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/68/8/439/1841926

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik lees zoveel tegenstrijdigheden bij de verschillende diëten voor candida. Zo lees ik dat maïs ook schimmels bevat en op een andere site dat schimmels zich niet met schimmels voeden dus dat dat geen kwaad kan . En karnemelk, bevat dat ook lactose?

  1. Schimmels kunnen in principe geen kwaad. Bij een candida-dieet is het vermijden van suikers het belangrijkste element.

 2. Ik eet veel vis-zalm haring en chocolade 86% en havermelk,soms hennepolie en olijfolie,maar ik moet wel oppassen met eiwitten want daar krijg ik jeuksel van.??
  Histamine voedingsproblemen.!!

  Wat nu gedaan.??

  Met de beste groeten.J.M.

  1. Dag Joseph, wat vervelend dat je last hebt van jeuk. Jeuk is inderdaad een reactie die voorkomt bij histamine. Je zou eventueel een dagboekje kunnen bijhouden van wat je eet en de dagen waarop je merkt dat je last hebt van jeuk uitbraken. Ook kun je op deze manier zien of bepaalde voeding combinaties elkaar triggeren. Heel veel sterkte!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share