Herpes supplementen

Laatste Update: 9 december 2022

Herpes behandelen met 4 natuurlijke middelen

Herpes blaasjes worden veroorzaakt door  het herpes simplex virus. Zodra je besmet bent geraakt met het virus blijft het in je lichaam. Bij sommige komt een herpes uitbraak zelden voor, terwijl bij iemand anders om de 2 weken last heeft van een herpes uitbraak.

Doordat het een virus is kun je er niet van genezen. Maar er zijn talloze natuurlijke oplossingen om uitbraken tot het verleden te brengen. In dit artikel ga ik de belangrijkste kort behandelen!

Zelf heb ik veel onderzoek gedaan naar het herpes virus en hieronder mijn top 4 natuurlijke middelen:

Olijf olie extract

Appel cider azijn

Oregano olie

Organische kokosolie

Olijf olie extract

Veel mensen weten al dat olijfolie erg gezond is en vol zit met belangrijke antioxidanten. Deze antioxidanten zijn belangrijk om je te beschermen tegen hart- en vaatziekten en talloze andere aandoeningen. Maar naast de standaard olijf olie bestaat er ook nog olijf olie extract.

Deze is bijzonder krachtig om bacteriële en virale infecties (herpes) tegen te gaan. Dit komt omdat olijfolie oleuropein bevat en remt virussen om verder te groeien. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat olijfolie extract erg goed helpt tegen herpes en andere virussen.

Wat ook goed werkt is olie gemaakt van de bladeren van de olijfboom (1).

Het belangrijkste is dat het GEEN kunstmatige smaken, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, alcohol, suiker etc. Hoge kwaliteit olijf olie extract kun je krijgen bij een natuurwinkel.

Appel cider azijn

Appel cider azijn wordt gemaakt door een gistingsproces van verse appels. Het is bekend dat appels een rijke bron is van mineralen, vitamines, enzymen en de belangrijke aminozuren.

Goede kwaliteit appel cider azijn wordt gemaakt van organische appels. Je kunt de kwaliteit testen door de fles in het licht te houden en je een soort spinnenweb ziet. Daarnaast moet de kleur een mooie licht bruine kleur hebben.

De commerciële merken zijn meestal van mindere kwaliteit en raad ik daarom ook niet aan. Je kunt goede appel cider azijn kopen bij een natuur winkel en is waarschijnlijk ongefilterd en organisch!

In een onderzoek waarbij het dieet werd onderzocht op het effect op herpes werd ook appel cider azijn toegebracht op de herpesplekjes. Dit hielp in combinatie met een gezond dieet om de herpes sneller te laten verdwijnen (2).

Oregano olie

Oregano olie staat bekend voor zijn velen gezondheidsvoordelen. Je kunt het zowel innemen als op de huid smeren. Daarbij is het een sterke bondgenoot om infecties, virussen en schimmelinfecties tegen te gaan.

In het geval van een koortslip / genitale herpes wordt het geremd door de anti virale bestandsdelen.

Wat mij opvalt tijdens het onderzoeken van oregano olie wat betreft herpes behandeling is dat het bij sommige mensen erg goed helpt. Maar bij andere mensen helemaal niet. Je kunt oregano olie krijgen bij de natuurwinkel.

Biologische kokosolie

Ik heb al een eerder artikel gewijd aan de effecten van biologische kokosolie tegen herpes. De korte samenvatting is dat het vol zit met anti virale middelen waardoor het herpes virus minder goed kan doorgroeien (3). Dit is essentieel wanneer je net een tinteling voelt om een volledige herpes uitbraak te remmen.

Daarbij bevat kokosolie laurinezuur en caprinezuur en deze worden omgezet in monolaurine en monocaprin en zijn essentieel tegen herpes uitbraken.

Intern & Extern

Je kunt de bovenstaande middelen zowel intern als extern nemen. Bijvoorbeeld een druppel oregano olie mengen met water. Hetzelfde geldt voor appel cider azijn, oregano olie en kokosolie.

Wanneer je niet precies weet met welke je moet beginnen. Kun je het beste eerst starten met wilde oregano olie. Dit is een zeer sterke anti virale middel! Vervolgens is kokosolie een zeer sterke bondgenoot vanwege de gezonde vetten en anti virale bestandsdelen.

Conclusie

De meeste herpes uitbraken komen op wanneer het immuunsysteem verzwakt is. De beste behandeling tegen herpes is om proactief je weerstand te versterken. Vergeet niet om te stoppen met het eten van noten en peulvruchten. Deze zijn te hoog in argirine en kunnen bijdragen bij een herpes uitbraak.

Ook zul je moeten stoppen met het eten van te veel suikers (chocoladen, snacks, koekjes, frisdranken) vanwege een immuunsysteem verlagende werking.

Voor meer tips om van herpes af te komen raad ik je het aan om te starten met mijn eigen methode.

Video fragment

Bronnen:

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1550830721000045
 2. https://ejhm.journals.ekb.eg/article_14511_27f59838b616b6fcab10f6dfc5b5ac50.pdf
 3. https://www.researchgate.net/profile/Gambhirsinh-Vala-2/publication/280574942_Medicinal_Benefits_of_Coconut_Oil_A_Review_paper/links/55bb561b08ae092e965ed871/Medicinal-Benefits-of-Coconut-Oil-A-Review-paper.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. waarom worden we met zulke afschuwelijke virussen besmet,had in 2004 een actieve CMV uitbraak,echt afschuwelijk heb 3 maanden m,n longen uit m,n lijf gehoest en nu weer gordelroos,waar komt dit vandaan, onze kat is overleden aan niesziekte ook een herpesvirus terwijl hij gevaccineerd werd

  1. Klopt helemaal, het herpes virus teisterd als het ware de mensheid voor honderden / duizenden jaren. Een aantal van de variaties van het herpes virus zijn zelfs levensgevaarlijk. Het probleem van het herpes virus is dat het een virus is, en een virus is erg besmettelijk. Naast medicijnen is een sterk immuunsysteem ontzettend belangrijk tegen herpes uitbraken, dit is te bereiken met natuurlijke supplementen en een goed uitgebalanceerd voedingspatroon.

   https://www.optimalegezondheid.com/alles-over-gezonde-voeding-deel-1/

   Groetjes,

   Jack

  2. Misschien moet je is zelf denken......Vaccinaties vernietigen het immuunsysteem...

   En herpes is eenvoudig te voorkomen dan wel te genezen...

   Onwetendheid is een keuze in het tijdperk van informatie....
   Gooi die giftige medicijnen weg en ga gezond eten

   Appelazijn en kokosolie tegen herpes...voor de rest moet je zelf maar denken...als je denkvermogen nog niet is kapot gemaakt door de vaccinaties en medicijnen...

 2. Argine stimuleerd het immumsysteem Bron: wikipedia

  U spreekt dit tegen in uw artikel. Dit is verwarrend. Hoe zit het nu?

  Effect op het immuunsysteem[bewerken]
  Arginine heeft een krachtig effect op de werking van het immuunsysteem.[bron?] Argininesuppletie blijkt de immuunfunctie te stimuleren en blijkt het optreden van post-operatieve infecties te verminderen. Om deze redenen kan het een bijzonder nuttig nutriënt zijn tegen immuundeficiënties, zoals aids. De doseringen die voor dergelijke effecten nodig zijn (meer dan 10 gram per dag), zijn echter veel hoger dan normaal via de voeding kan worden binnengekregen.

  1. Arginine is zeker een belangrijk aminozuur. Echter, er is onderzoek dat arginine een herpes uitbraak kan uitlokken. Nu is het niet nodig om helemaal geen arginine te eten (ook niet haalbaar), maar altijd in de juiste balans met lysine. Vandaar dat een lysine rijk voedingspatroon goed werkt tegen herpes uibraken.

   https://www.optimalegezondheid.com/lysine-rijk-voedsel-om-herpes-te-bestrijden/

   Onderzoek:
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6262023

   Groetjes,

   Jack

 3. Bedoel je niet olijfbladextract ipv olijfolie extract? olijfbladextract staat bekend om zijn anti/virale/bacteriële werking. Ik denk dat je even duidelijk moet zijn dat het hier niet om etherische oregano olie gaat, want die zou ik nooit en te nimmer innemen, tenzij in capsulevorm.
  Of denk jij dat dat wel kan?

 4. hallo
  je schrijft nergens of je dit dan topicaal of oraal moet toedienen. dus het is lastig wat te doen met deze tips

 5. Hartelijk bedankt voor de duideliijke artikelen voor de Herpes simplex virus dat mijn zusij zende naar me. Ik heb zeven jaars in Nederland gewoond, maar ik verhuizede naar the United States lang geleden. Toch wilde ik Nederlands mogelijk leren and onthouden. Nederland is mijn tweede vaderland. Als wij Kapitein Arie Bakker niet ontmoetten bij zee In 1982, en hij samen met de hele Nedloyyed ons niet redden..... dan vandaag ik here niet kon zijn om dit te schrijven. Misschien ging ons klein bootsij met ons allen naar de bodem op de zee.
  Ik zal Kapitein Arie Bakker, de Nedloyyed en de Nederland nooit vergeten. Haterlijk bedankt !

 6. Ik denk dat de auteur een vergissing maakt, het is namelijk het blad van de olijfboom en daar een extract van dat een anti virale werking heeft, en niet een extract van olijfolie...

 7. wow heb je wel eens een theelepel oregano olie ingenomen? dit spul creeert zelfs brandwonden op de huid als je het direct opsmeert! Lijkt me niet helemaal correct zoals je het hier weergeeft, wil je dat ajb aanpassen, is echt gevaarlijk!

  Als ik oregano-olie inneem, neem ik een druppel op een glas water en dat is al heftig/genoeg.

 8. kun je ook het herpes virus in je wang/lipslijmvlies krijgen?
  Ik heb blaasjes aan de binnenkant van mijn mond na
  een behandeling bij de tandarts die nogal ruw en slordig te keer ging.
  het begon met kleine witte blaasjes en is nu een grote blaas geworden.

  Ik ben vanmorgen {na 2 mnd} terug geweest met die klachten maar de tandarts zegt dat het een allergie van het nieuwe glazuur is.
  Ik kan dit niet geloven. Hij had geen goede raad om van de blaasjes af te komen.
  Zou het herpes kunnen zijn? Wat kan ik hier het beste tegen doen?

  MVG Truus Willems

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share