• Smoothie: de nieuwst en wellicht wel gezondste voedseltrend

Je nieuwe vriend: De smoothie!

2016-10-29T13:53:46+01:00februari 10th, 2011|Gezonde Smoothies|0 Reacties

Laatste update: door

De nieuwe gezondheidstrend: De Smoothie

Smoothie's zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten. Je komt ze steeds vaker tegen; in de supermarkt als kant en klare smoothie en zelfs in restaurants wordt de kans steeds groter dat je een smoothie geserveerd kan krijgen.

De trend van een betere gezondheid wordt steeds groter en daarmee ook de mogelijkheden hoe je een betere gezondheid kan krijgen. Natuurlijke supplementen en sportscholen zijn niet meer uit de maatschappij  weg te denken.

De laatste jaren heeft zich naast de bestaande trends een nieuwe trend ontwikkeld die eigenlijk al heel erg lang bestond. Maar tegenwoordig komt deze steeds vaker in het "nieuws". Ik heb het natuurlijk over de smoothie.  Een smoothie is niets anders dan een drankje bestaande uit fruit en ijs. Dit is de basis van elke smoothie. Hierop zijn in de loop der jaren honderden varianten gemaakt, maar de basis blijft voor iedere smoothie gelijk.

Een drankje gemaakt van fruit en ijs.

Waarom zou ik een smoothie gaan drinken?

Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom je geen smoothie zal drinken. Het kost te veel tijd, je moet een blender hebben of het schoonmaken kost veel tijd. Dit zijn de meest voorkomende argumenten om niet aan de smoothie's te gaan.

Op tv er op de radio hoor je af en toe dat je minimaal 2 stuks fruit per dag moet eten. Door ons drukke leven ( ik spreek hier over de meeste  mensen)  komen we vaak niet aan de 2 stuks fruit per dag omdat we er geen tijd hebben, sommige mensen vinden het niet lekker of ze vergeten het.

De meeste mensen vinden een smoothie lekkerder dan gewoon een stuk fruit en het is makkelijker te verorberen. Daarnaast krijg je lichaam direct een gezonde energie boost waarmee je weer een tijdje vooruit kan. Koffie en andere energie drankjes worden ook vaak gedronken om meer energie te krijgen. Dit werkt vaak op langer termijn alleen maar negatief.

Een smoothie is een gezond alternatief voor een direct energie boost.

De verschillende soorten smoothie?

Groen, geel grijs, blauw, zwart of rood. Elke kleur die je noemt, het kan de kleur zijn van een smoothie. Vaak wordt een smoothie gezien als een heleboel werk en lastig om te maken, maar dit is absoluut niet het geval. Hieronder een aantal tips hoe je het beste een smoothie kan maken (ook de lekkerste natuurlijk).

Gebruik altijd bevroren vruchten of fruit. Deze zijn te krijgen in elke supermarkt. Door bevroren vruchten te gebruiken krijgt de smoothie direct een dikkere basis waardoor de smaak veel meer naar voren komt. Iedereen heeft een andere smaak en daardoor kan ik alleen maar voor mezelf spreken als ik een "top 10" van smoothie's geef.

Om een smoothie zoeter te maken, kun je natuurlijk suiker toevoegen. Maar hierdoor maak je de smoothie natuurlijk niet gezonder, integendeel zelfs. Wil jij je smoothie zoeter maken, probeer dat zoveel mogelijk natuurlijk zoetstoffen te gebruiken. Daarnaast kun je in plaats van melk ook ande